Дослідницький проєкт «Материк, на який я хочу потрапити». Технологічна картка.

Про матеріал
Матеріал буде корисний під час розробки проєкту, під час складання плану роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчальний проєкт4 клас Природнича галузь

Номер слайду 2

Назва проєкту«Материк, на який я хочу потрапити»Тип проєкту: дослідницький. Тривалість: середньої тривалостіКількість учасників: груповий. Автор проєкту: Кирийчук Юлія Миколаївна. Учасники проєкту: учні, вчитель, батьки, бібліотекар.

Номер слайду 3

Мета проекту: закріпити знання про материки, їх географічне положення;розглянути особливості рослинного та тваринного світу; вивчити господарську діяльність населення; продовжувати формувати вміння працювати з картою та глобусом; вміння планувати свої дії;працювати з різними джерелами інформації;виділяти головне;узагальнювати результати роботи;збагачувати словниковий запас дітей;удосконалювати навички проєктної діяльності, роботи в групах;розвивати пізнавальний інтерес, вміння висловлювати свою думку;виховувати культуру спілкування, почуття відповідальності, любов до природи.

Номер слайду 4

Очікувані результати: Учні навчаться:сформувати вміння працювати в групах; планувати свій час; здобувати інформацію з різних джерел;добирати матеріал для виконання завдання; аналізувати та систематизувати отриману інформацію, представляти свої роботи;оцінювати свою роботу та роботу одновласників.

Номер слайду 5

Завдання проекту: Зібрати інформацію про материки Землі. Презентувати за планом:1. Розташування материка.2. Походження назви, історія відкриття.3. Клімат, який переважає на контененті.4. Особливості тваринного і рослинного світу;5. Види господарської діяльності людей.

Номер слайду 6

План реалізації проєкту: Діяльність вчителя:(на етапі підготовки)Обрати тему навчального проєкту. Визначити мету даного проєкту. Сформувати завдання проєкту. Приготувати презентацію для ознайомлення з темою та завданням. Утворити групи та допомогти обрати командира. Підготувати ролі та завдання для кожної групи.(під час проведення проєкту)1. Допомогти учням з підбором інформації.2. Створити ситуацію успіху для усіх учнів класу.3. Підготувати учнів до презентації проєкту.(наприкінці проєкту)1. Підвести підсумки проєкту «Материк, на який я хочу потрапити»2. Проаналізувати роботу учнів у групах.

Номер слайду 7

Діяльність учнів:(на етапі підготовки)Знайомляться із темою і завданнями даного проєкту;Об’єднуються в групи. ( обирають за навзвою материка)Обирають командира групи. Визначаються з часом та завданням для кожного.(в ході проведення проєкту)Працюють з додатковою літературою та інтернет-ресурасами. Консультуються з вчителем та батьками. Обирають необхідну інформацію та відповідні ілюстрації. Готуються до презентації своєї роботи.(наприкінці проєкту)Захист проєкту (презентація роботи)Колективне створення лепбуку. Підводять підсумки, аналізують свою роботу.

Номер слайду 8

Критерії оцінювання: За технологією критичного мислення: Я знаю…Я хочу дізнатися…Що я дізнався…Кінцевий продукт: Виготовлення лепбука

pptx
Додано
22 червня 2023
Переглядів
199
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку