Досвід роботи вчителя географії

Про матеріал
Використання інноваційних технологій на уроках географії з метою формування краєзнавчих компетентностей учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація досвіду роботи Вчителя географії Ніжинського НВК №16 «Престиж» Вовкогон Людмили Володимирівни

Номер слайду 2

Навчально – методична проблема над якою працюю: «Використання інноваційних технологій на уроках географії з метою формування краєзнавчих компетентностей учнів.»

Номер слайду 3

Актуальність теми Спираючись на краєзнавчий принцип, розкривати наукові географічні поняття на основі вивчення своєї місцевості. Наочно здійснювати допомогу школярам у вивченні господарської діяльності населення рідного краю. Сприяти прищепленню учням любові до рідної землі, створити підґрунтя для того, щоб у подальшому учень орієнтувався на географічну освіту у різних сферах життя: соціально- культурній, економічній, політичній.

Номер слайду 4

Задачі Залучати учнів до самостійної дослідницької діяльності; Забезпечувати рівний доступ до знань всіх учасників навчально-виховного процесу; Забезпечувати виявлення обдарованих учнів, створення їх індивідуальної освітньої траєкторії; Ефективно використовувати краєзнавчий матеріал

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Впровадження інноваційних технологій надає широке коло ідей, методів та форм для навчальної діяльності та дозволяє зробити урок цікавішим.

Номер слайду 7

Користуюся такими методами та прийомами:

Номер слайду 8

Виявляти і реалізувати індивідуальні можливості Критично мислити Логічно мислити Робити “відкриття” Формувати власні ідеї та думки Зв’язне мовлення Розвивати світогляд Формувати характер Навчатися співробітництву Приймати альтернативні рішення Сутність та актуальність нового дає змогу:

Номер слайду 9

У практиці навчання з'являються рольові ігри, різноманітні турніри, змагання, багатопланові дискусії... Все це є актуальним, оскільки в підлітковому віці спостерігаються потреби у створенні власного світогляду, прагнення до дорослості, розвиток фантазії, уяви, спрямованості на самоствердження в суспільстві. З огляду на це і є найбільш продуктивними інноваційні методи навчання. Саме такі уроки залучають підлітка до діяльності, розв'язання завдань та проблем, ставлять його в позицію причетності до певних подій.

Номер слайду 10

Ігри сприяють організації групової форми роботи учнів, у дітей формуються і закріплюються уміння працювати з картою, таблицями, текстом підручника, дидактичним матеріалом. Відомий педагог А. Макаренко стверджував: „ Яка дитина в грі, така вона здебільшого буде в праці.”

ppt
Пов’язані теми
Географія, Інші матеріали
Додано
31 березня 2020
Переглядів
640
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку