Друге життя побутових речей (смітити не можна - переробити)

Про матеріал

Напрямок: соціальний.

Проблема: негативний вплив людини на екологію та загроза здоров'ю людей; засміченість навколишнього середовища.

Актуальність: У більшості українців є лише один «сміттєвий закон»: не виносити сміття з хати ввечері, бо «гроші з будинку несеш». А от які куди йде наше сміття, ми просто не замислюємося. За словами експертів, потрапляючи на численні полігони, більша частина сміття переробці вже не підлягає, а отже, рано чи пізно ми цими побутовими відходами або засиплемося, або задихнемося від його спалювання.

Мета проєкту:

• Привернути увагу до актуальної екологічної проблеми сучасності - засміченості;

• Акцентувати на поганому впливі сміття та відходів на здоров'я людини;

• Знайти оригінальні шляхи подолання проблеми.

Завдання проєкту:

o Залучити якомога більше людей до екологічної проблеми;

o Зацікавити молодь у нестандартних способах вирішення проблеми;

o Створити «Воркшоп»- вправи з ручної роботи;

o Розробити буклети з даної тематики;

o Організувати акцію «Друге життя побутових речей»;

o Створити акцію на сайті школи «Допоможи природі - допоможеш здоров'ю».

Очікувані результати: покращення екологічних умов; привернення уваги до екологічних проблем; залучення учнів до активної діяльності.

Тип проекту: соціальний, довготривалий (періодичний)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт. Друге життя побутових речей

Номер слайду 2

Зараз набирає обертів проблема негативного впливу людини на екологію та загроза здоров'ю людей; засміченості навколишнього середовища. Людина – це частина природи, тому вона впливає на навколишній світ, а навколишній світ в свою чергу надає безпосередній вплив на кожного з нас. Насправді, такий вплив може бути і позитивним, і негативним. Але, на жаль, найчастіше люди завдають природі лише шкоду, і вона схильна відповідати нам тим же.

Номер слайду 3

У більшості українців є лише один «сміттєвий закон»: не виносити сміття з хати ввечері, бо «гроші з будинку несеш». А от які куди йде наше сміття, ми просто не замислюємося. За словами експертів, потрапляючи на численні полігони, більша частина сміття переробці вже не підлягає, а отже, рано чи пізно ми цими побутовими відходами або засиплемося, або задихнемося від його спалювання.

Номер слайду 4

З побутового непотребу можна зробити не просто якусь дрібничку, але дати нове життя старим улюбленим речам: привести в порядок теплий светр, відремонтувати затишний диван і багато іншого. Можна знайти незвичайне застосування звичайним побутовим речам.

Номер слайду 5

Матеріал для виготовлення не вартий ні копійки. Тому не потрібно переживати в разі невдачі, а спробувати ще раз, без фінансових затрат і вкладень.

Номер слайду 6

Що можна зробити зі сміття?*З пластикових пляшок можна робити всілякі прикраси для газону;*З консервних банок роблять підставки для олівців, горщики для квітів;*З використаної лампи можна зробити новорічну прикрасу або тераріум;*З газет можна зробити кошик, квіти;Дуже багато ідей можна знайти в Internet.

Номер слайду 7

Чим ви можете допомогти? Поширюйте інформацію. Ми прагнемо залучити якомога більше людей до проблеми. Розкажіть про нас знайомим. Допоможіть своїм друзям, сусідам, колегам дізнатися про наш проєкт! Зробіть довкілля трішечки чистішим. Ми залюбки наддамо Вам всі необхідні матеріали та підтримку, якщо Ви хочете провести презентацію нашого проєкту у своїй школі.

Номер слайду 8

Приєднуйтеся до команди!Хочете похизуватися чимось незвичайним, створеним за допомогою непотребу?! Приходьте до нас, пишіть на нашому сайті, присилайте фото. Хочете написати про нашу акцію або розмістити інформацію на своїй сторінці в соціальних мережах?! Чудово! У Вас є цікаві ідеї та завдання?! Ми відкритті до пропозицій та побажань!

Номер слайду 9

Давайте покращувати екологію разом!Привернімо увагу до екологічної проблеми!Залучимо молодь до активної діяльності!

Номер слайду 10

pptx
Додано
17 січня 2022
Переглядів
3316
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку