ЕКО КВЕСТ до ДНЯ ЗЕМЛІ

Про матеріал
ЕКОКВЕСТ ДО ДНЯ ЗЕМЛІ БЕРЕЖИ ПЛАНЕТУ-СВІЙ ДІМ 1.ЗУПИНКА «ГЕОГРАФІЧНИЙ КРОС» КРОСВОРД ВГАДАЙ МАТЕРИК По горизонталі: 1.Найвища гірська вершинна світу. 3.Найглибше озеро світу. 5. Найвища гірська система материка По вертикалі: 2. Частина світу, у якій ми живемо. 4. Частина світу материка, де найбільше гірських масивів ВІДПОВІДІ КРОСВОРДУ 1.ЕВЕРЕСТ 3.БАЙКАЛ 5.ГІМАЛАЇ 2.ЄВРОПА 4.АЗІЯ МАТЕРИК -ЄВРАЗІЯ 2. ЗУПИНКА «Екологічні позначки» Інформація. Одним з підвидів інформаційних знаків, розміщених на упаковках товарів є екологічні знаки. Вони «розповідають» про те, що цей товар є екологічно чистим (чи відносно чистим) і, що його сміливо можна виробляти, використовувати та переробляти, що суттєво сприятиме зменшенню використання енергії, природних ресурсів та впливу на клімат. В 1992 році Радою ЄС були розроблені основні вимоги до екологічного маркування. Саме це сприяло використанню, а також виробництву та розробці товарів, які менше забруднюють навколишнє середовище починаючи від свого «народження» (виходу з заводу) та закінчуючи утилізацією. Правильна переробка дає можливість зекономити енергію. Факти: Існує три підгрупи знаків у цій категорії, які свідчать: - про те, що продукція екологічно чиста та безпечна для - природи, здоров’я і життя споживачів, їх майна; - про екологічно чисті методи виробництва та переробки продукції та тари; - про небезпеку для оточуючого середовища. Завдання «Екологічні позначки» Дано: В екологічній торбі знаходяться картки (3 штук) із екологічними позначками товарів. Визначити: що означають ці екологічні позначки?ВИКОРИСТАЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ СТЕНД -ВИБЕРИ ПРАВИЛЬНИЙ НОМЕР
Перегляд файлу

ребусиребусиребусиребусиребусиребусиребусиребуси

 

 

 

 

 

ребусиребусиребусиребуси

ребуси 4  = Т

 

 

 

 

 

ребусиребусиребусиребуси

 

 

ребусиребусиребуси

 

Перегляд файлу

 


ЕКОКВЕСТ ДО ДНЯ ЗЕМЛІ

БЕРЕЖИ ПЛАНЕТУ-СВІЙ ДІМ

 

1.ЗУПИНКА «ГЕОГРАФІЧНИЙ КРОС»

КРОСВОРД

ВГАДАЙ МАТЕРИК


По горизонталі:

1.Найвища гірська вершинна

світу.

3.Найглибше озеро світу.

5. Найвища гірська система материка

 

По вертикалі:

2. Частина світу, у якій ми живемо.

4. Частина світу материка, де

найбільше гірських масивів


ВІДПОВІДІ КРОСВОРДУ

1.ЕВЕРЕСТ

3.БАЙКАЛ

5.ГІМАЛАЇ

2.ЄВРОПА

4.АЗІЯ

МАТЕРИК -ЄВРАЗІЯ

2. ЗУПИНКА «Екологічні позначки»

Інформація. Одним з підвидів інформаційних знаків, розміщених на упаковках товарів є екологічні знаки. Вони «розповідають» про те, що цей товар є екологічно чистим (чи відносно чистим) і, що його сміливо можна виробляти, використовувати та переробляти, що суттєво сприятиме зменшенню використання енергії, природних ресурсів та впливу на клімат.

В 1992 році Радою ЄС були розроблені основні вимоги до екологічного маркування. Саме це сприяло використанню, а також виробництву та розробці товарів, які менше забруднюють навколишнє середовище починаючи від свого «народження» (виходу з заводу) та закінчуючи утилізацією. Правильна переробка дає можливість зекономити енергію.

Факти: 

Існує три підгрупи знаків у цій категорії, які свідчать:

- про те, що продукція екологічно чиста та безпечна для

- природи, здоров’я і життя споживачів, їх майна;

- про екологічно чисті методи виробництва та переробки продукції та тари;

- про небезпеку для оточуючого середовища.

Завдання «Екологічні позначки»

Дано: В екологічній торбі знаходяться картки (3 штук) із екологічними позначками товарів.

Визначити: що означають ці екологічні позначки?ВИКОРИСТАЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ СТЕНД -ВИБЕРИ ПРАВИЛЬНИЙ НОМЕР

http://www.hmarka.com.ua/media/articles/555.pnghttp://www.hmarka.com.ua/media/articles/570.jpg

http://www.eco.ck.ua/images/stories/02096.jpg

 

3.ЗУПИНКА «Альтернативна енергетика»

Інформація. Класичним засобом отримання тепла та енергії вважається спалювання викопного палива – вугілля, нафти, газу. В результаті цього в повітря потрапляє дуже багато парникових газів – вуглекислого газу, метану та інших. Крім того, запаси викопного палива не є нескінченними, і тому ціни на ці ресурси будуть весь час зростати. У ХХ столітті людина навчилася отримувати енергію в процесі розпаду атомів деяких речовин. Атомна енергетика безпосередньо не супроводжується викидами парникових газів, але має високий ризик масового ураження в разі аварій, необхідність захоронення радіоактивних відходів та інші. У ХХІ столітті популярність отримала альтернативна енергетика – використання енергії природних відновлюваних джерел. Альтернативні джерела енергії становлять інтерес через вигідність їх використання і, як правило, низький ризик заподіяння шкоди довкіллю. Кожен з нас може лобіювати та підтримувати програми міської влади, які направлені на впровадження альтернативної енергетики, тим самим роблячи кроки для збереження клімату!

Факти у цифрах:

За середніми підрахунками нафти в розвіданих родовищах світу вистачить на 15-25 років, газу – на 30-50 років, вугілля – на 100-200 років, при сьогоденних темпах видобутку і споживання.

Швеція до 2020 року повністю планує відмовитись від органічних видів палива і перейти на енергію відновлювальних джерел. Ісландія цього прагне досягти у 2050 році.

Бразилія активно використовує цукрову тростину і через 5 років планує 80 відсотків транспорту перевести на етанол, який і отримують із цукрової тростини.

Завдання «Альтернативна енергетика»

Дано: В екологічній торбі знаходяться картки (8 штук) із зображеннями способів видобутку енергії та тепла. 

Визначити: Виберіть ті, що ефективно використовують альтернативні джерела та вкажіть їх назви під відповідним номером.

1Результат пошуку зображень за запитом "Океанічні електростанції"

2

Результат пошуку зображень за запитом "Сонячні електростанції"

3Результат пошуку зображень за запитом "нафта"

4Результат пошуку зображень за запитом "Геотермальні електростанції"

5Результат пошуку зображень за запитом "ядерна енергія"

6Результат пошуку зображень за запитом "видобуток вугілля"

7

Результат пошуку зображень за запитом "вирубка лісів"

8Результат пошуку зображень за запитом "гес"

1.атомна енергетика

2.гідроенергетика

3.припливна енергетика

4.сонячна енергетика

5.видобуток вугілля(ТЕС)

6.заготівля дров

7.видобуток нафти

8.геотермальна енергетика

 

 

4.ЗУПИНКА «Збереження лісів»

Інформація. Ліси відіграють величезну роль у нашому житті - від повітря, яким ми дихаємо, до стільця, на якому сидимо. Ліси допомагають подолати такі серйозні проблеми як ерозія ґрунтів, зміна клімату, забруднення води та повітря. Ліс є середовищем життя для 2/3 видів тварин і рослин, що населяють суходіл нашої Планети. Продукти, речі та матеріали, виготовлені із деревини, використовуються у нашому повсякденному житті скрізь, починаючи від харчової промисловості, паперових та дерев’яних виробів до ліків, миючих засобів тощо. Надмірне вирубування дерев для задоволення наших потреб спричиняє зміну та занепад лісової екосистеми, що призводить до відчутної втрати біорізноманіття та серйозних наслідків для людства. Але є те, що може допомогти вирішити цю проблему – збір та вторинна переробка макулатури, яка дасть можливість зберегти дерева, які поглинають парникові гази, енергію та клімат!

Факти у цифрах.

За минулі 50 років приблизно половина світового лісового покриву була знищена для потреб людства.

Для виготовлення паперу та картону використовуються дорослі дерева віком 60-80 років.

Площа зростання одного дорослого дерева у лісі становить приблизно 5 м2.

Один гектар лісу виділяє 180 кг кисню.

500000 дерев використовуються для того, щоб виготовити наші газети.

1 т макулатури зберігає від вирубування 17 дерев.

Вторинна переробка макулатури економить 30-55% енергії та на 74% зменшує забруднення повітря.

Сім'я із 3-4 чоловік за рік відправляє у сміття близько 80-120 кг паперу.

 

Завдання «Збереження лісів».

Дано: Впродовж певного періоду учні зібрали та здали у вторинну переробку 1868 кг макулатури.

Визначити: 1.Скільки дерев було збережено від здачі макулатури?2. Яку площу дорослого лісу вдалося зберегти?3. Яку кількість кисню можуть продукувати збережені дерева?

ВІДПОВІДЬ.

1.32

2.160 м кв

3.3 кг

 

5.Біорізноманіття

Біологічне різноманіття - це багато видів живих істот, що мешкають на нашій планеті. Проте сьогодні їх кількість стрімко скорочується, не в останню чергу внаслідок людської активності.

http://opogode.ua/images/uploads/14623a703ef-1.jpg

  1. Зубр - останній представник європейських диких биків. Раніше зубри мешкали в лісах Західної, Центральної та Південно-Східної Європи, Кавказу і Північного Ірану. На сьогоднішній день їх залишилося не більше 3 000, і близько сотні перебувають у неволі.
  2. Шоломоносний казуар. Цей великий нелітаючий птах мешкає в північно-східній частині Австралії і тропічних лісах Нової Гвінеї. Деякі особини досягають 1,5 метри у довжину і важать близько 80 кг. В цілому, птахи мають дуже виразну зовнішність, проте в наші дні їх популяція налічує 1500 особин.

http://opogode.ua/images/uploads/14623a74333-2-1.jpg

  1. Гавіал - один з найрідкісніших видів крокодилів. До 1970 році вважалося, що цей вид повністю зник, однак через деякий час завдяки штучному розведенню їх популяція виросла до 1,5 тис. особин. Сьогодні ці рептилії часто гинуть в рибальських сітках: Ареал гавіала історично охоплює північну частину півострова Індостан: мешкає в басейнах річок Брахмапутра (Бутан, Індія), Інд (Пакистан), Ганг (Індія і Непал), Маханаді (Індія), відомі невеликі популяції на річках Каладан і Іраваді у М'янмі.
  2. Велика панда. Колись панду можна було зустріти у всіх куточках Південній Азії, зараз же цей вид повільно зникає: у наші дні чисельність панд становить близько 1200 особин. Недарма панду зобразили на емблемі Всесвітнього фонду дикої природи.

http://opogode.ua/images/uploads/14623a8412c-4-1.jpg

5 Гірські горили - досить мирні і товариські тварини, які мешкають у лісах Республіки Конго, а також в Руанді і на південному заході Уганди. Сьогодні популяція цих мавп налічує до 720 осіб: до скорочення їх чисельності привели знищення природного середовища їх проживання, хвороби, що передаються від людини, знищення браконьєрами, а також стихійні лиха.

http://opogode.ua/images/uploads/14623a927f3-7-1.jpg

6 Яванський носоріг. Раніше його можна було зустріти в Південно-Східній Азії і на Великих Зондських островах. Цей найбільш таємничий зі всіх видів носорогів мешкає лише в Індонезії, а також на острові Ява. У загальній складності, в дикій природі сьогодні налічується всього 25-30 цих однорогих носорогів

http://opogode.ua/images/uploads/14623a9c883-9.jpg

ЗАВДАННЯ

1.ОСОБИНИ ЯКОГО ЗНИКАЮЧОГО ВИДУ ДОСЯГАЮТЬ 1,5 МЕТРИ ЗАВДОВШКИ

2.ВИД МОЖНА БУЛО ЗУСТРІТИ НА ВЕЛИКИХ ЗОНДСЬКИХ ОСТРОВАХ.

3.СЬОГОДНІ ПОПУЛЯЦІЯ ОСОБИН СТАНОВИТЬ 720 ОСІБ

ВІДПОВІДІ

  1. Шоломоносний казуар
  2. Яванський носоріг.
  3. Гірські горили

 

 

 

 

 

6.ЗУПИНКА ЗАГАДКОВЕ ДЕРЕВО

ЗАВДАННЯ ЗНАЙТИ 4 ДЕРЕВА З РЕБУСАМИ,РОЗГАДАТИ І СКЛАСТИ ФРАЗУ

ДИВ.ДОДАТОК

ВІДПОВІДЬ

БЕРЕЖИ ПЛАНЕТУ –ТВІЙ ДІМ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завдання «Екологічні позначки»

Дано: В екологічній торбі знаходяться картки (3 штук) із екологічними позначками товарів.

Визначити: що означають ці екологічні позначки?

ВИКОРИСТАЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ СТЕНД

 

Завдання «Екологічні позначки»

Дано: В екологічній торбі знаходяться картки (3 штук) із екологічними позначками товарів.

Визначити: що означають ці екологічні позначки?ВИКОРИСТАЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ СТЕНД

 

Завдання «Екологічні позначки»

Дано: В екологічній торбі знаходяться картки (3 штук) із екологічними позначками товарів.

Визначити: що означають ці екологічні позначки?ВИКОРИСТАЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ СТЕНД

 

 

ВІДПОВІДЬ

1.

«Бокал-виделка»

Наноситься на пластиковий посуд та інформує про придатність пластикового виробу для контакту з харчовими продуктами.

2.

PP (ПП) – поліпропілен.

З нього роблять кришки для пляшок, пляшки для сиропу і кетчупу, одноразові стаканчики. З поліпропіленових склянок можна пити гарячий чай або каву, в тарілках з нього можна розігрівати їжу в мікрохвильовій печі. Однак при вживанні з нього спиртного, є небезпека того, що в організм потраплять фенол і формальдегід (канцерогенна речовина).

3. Цей знак означає, що пакувальний матеріал вироблений з повторно переробленої сировини або містить частку повторно переробленого матеріалу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

 

 http://www.hmarka.com.ua/media/articles/568.gif

«Вільно від хлору»

Продукція, при виробництві, переробці чи обробці якої не застосовувалися в якості вихідної сировини хлор, хлорвмісні окислювачі і хлорорганічні сполуки.

 http://www.hmarka.com.ua/media/articles/570.jpg

«Бокал-виделка»

Наноситься на пластиковий посуд та інформує про придатність пластикового виробу для контакту з харчовими продуктами.

 http://www.hmarka.com.ua/media/articles/571.jpg

«Не смітити!»

Упаковку від цього товару рекомендується викидати в звичайну урну.

 http://www.hmarka.com.ua/media/articles/572.jpg

«Особлива утилізація»

 

Заборонено викидати у звичайний контейнер. Завдає шкоди довкіллю. Утилізувати в спеціальних місцях. Ставиться на джерелах живлення (батарейках і акумуляторах), що містять небезпечні речовини: ртуть, кадмій і свинець. Товарах з ПВХ (полівінілхлориду), при спалюванні яких виділяються токсичні речовини.

http://www.hmarka.com.ua/media/articles/574.jpg

«Небезпечно для моря»

Застосовується при морських перевезеннях речовин, небезпечних для флори і фауни.

 http://www.hmarka.com.ua/media/articles/573.jpg

«Небезпечно для навколишнього середовища»

Речовини, небезпечні для навколишнього середовища або частини навколишнього середовища, наприклад - водних організмів.

 http://www.hmarka.com.ua/media/articles/551.png

PET (ПЕТ) - поліетилентерфталат.

Використовується для виготовлення упаковок (пляшок, банок, коробок і т.д.), для розливу прохолодних напоїв, соків і води, а також упаковки для різного роду порошків, сипучих харчових продуктів і т.д.

 http://www.hmarka.com.ua/media/articles/552.png

PE-HD (ПВЩ) - поліетилен високої щільності.

 Використовується для виготовлення фасувальних пакетів, пакетів для молока і води, пляшок для відбілювачів, шампунів, миючих і чистячих засобів, каністр для моторної і машинної олій і т.д.

 http://www.hmarka.com.ua/media/articles/553.png

PVС (ПВХ)– полівінілхлорид.

Використовується у виробництві вікон, упаковки сипучих харчових продуктів і різного роду харчових жирів. Цей вид пластику практично не піддається переробці. Існують дані про його здатність проникати в продукти харчування, а потім і в організм людини.

 http://www.hmarka.com.ua/media/articles/554.png

PE-LD (ПНЩ) – поліетилен низької щільності.

Використовується у виробництві поліетиленових пакетів, пластикових упаковок що гнуться і для виробництва деяких пластикових пляшок і труб.

 http://www.hmarka.com.ua/media/articles/555.png

PP (ПП) – поліпропілен.

З нього роблять кришки для пляшок, пляшки для сиропу і кетчупу, одноразові стаканчики. З поліпропіленових склянок можна пити гарячий чай або каву, в тарілках з нього можна розігрівати їжу в мікрохвильовій печі. Однак при вживанні з нього спиртного, є небезпека того, що в організм потраплять фенол і формальдегід (канцерогенна речовина).

 http://www.hmarka.com.ua/media/articles/557.png

PS (ПС) – полістирол.

Використовується у виробництві піддонів для м'яса і птиці, контейнерів для яєць.

 http://www.hmarka.com.ua/media/articles/556.png

OTHER (ІНШЕ) - суміш різних пластиків або полімерів, не зазначених вище.

Упаковка, маркована цією цифрою, не може бути перероблена і закінчує свій життєвий цикл на полігоні відходів.

http://www.eco.ck.ua/images/stories/02096.jpg

 Цей знак означає, що пакувальний матеріал вироблений з повторно переробленої сировини або містить частку повторно переробленого матеріалу.

http://www.eco.ck.ua/images/stories/02092.jpgНаціональний знак відповідності – знак, що свідчить про відповідність продукції обов’язковим вимогам безпеки згідно регламентів та стандартів стосовно продукції певної категорії, які діють на території України. Цим знаком може бути маркований як сам виріб, так і його упаковка чи супровідна документація.

 

http://www.hmarka.com.ua/media/articles/570.jpg1.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.hmarka.com.ua/media/articles/555.png2

.

 

 

 

 

 

 

 

3

http://www.eco.ck.ua/images/stories/02096.jpg

 

1Результат пошуку зображень за запитом "гес"

 

 

2

 

Результат пошуку зображень за запитом "Океанічні електростанції"

 

 

3Результат пошуку зображень за запитом "Сонячні електростанції"

 

 

 

4

Результат пошуку зображень за запитом "нафта"

 

5

Результат пошуку зображень за запитом "Геотермальні електростанції"

 

6

Результат пошуку зображень за запитом "ядерна енергія"

 

 

7

Результат пошуку зображень за запитом "видобуток вугілля"

 

8

Результат пошуку зображень за запитом "вирубка лісів"

 

 

 

1.атомна енергетика

2.гідроенергетика

3.припливна енергетика

4.сонячна енергетика

5.видобуток вугілля(ТЕС)

6.заготівля дров

7.видобуток нафти

8.геотермальна енергетика

 

 

 

Завдання «Збереження лісів».

Дано: Впродовж певного періоду учні зібрали та здали у вторинну переробку 1868 кг макулатури.

Визначити: 1.Скільки дерев було збережено від здачі макулатури?2. Яку площу дорослого лісу вдалося зберегти?3. Яку кількість кисню можуть продукувати збережені дерева?

 

Завдання «Збереження лісів».

Дано: Впродовж певного періоду учні зібрали та здали у вторинну переробку 1868 кг макулатури.

Визначити: 1.Скільки дерев було збережено від здачі макулатури?2. Яку площу дорослого лісу вдалося зберегти?3. Яку кількість кисню можуть продукувати збережені дерева?

 

Завдання «Збереження лісів».

Дано: Впродовж певного періоду учні зібрали та здали у вторинну переробку 1868 кг макулатури.

Визначити: 1.Скільки дерев було збережено від здачі макулатури?2. Яку площу дорослого лісу вдалося зберегти?3. Яку кількість кисню можуть продукувати збережені дерева?

 

ВІДПОВІДЬ.

1.32

2.160 м кв

3.3 кг

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗУПИНКА «Екологічні позначки»

 

Інформація.

Одним з підвидів інформаційних знаків, розміщених на упаковках товарів є екологічні знаки. Вони «розповідають» про те, що цей товар є екологічно чистим (чи відносно чистим) і, що його сміливо можна виробляти, використовувати та переробляти, що суттєво сприятиме зменшенню використання енергії, природних ресурсів та впливу на клімат.

В 1992 році Радою ЄС були розроблені основні вимоги до екологічного маркування. Саме це сприяло використанню, а також виробництву та розробці товарів, які менше забруднюють навколишнє середовище починаючи від свого «народження» (виходу з заводу) та закінчуючи утилізацією. Правильна переробка дає можливість зекономити енергію.

 

Факти: 

Існує три підгрупи знаків у цій категорії, які свідчать:

- про те, що продукція екологічно чиста та безпечна для

- природи, здоров’я і життя споживачів, їх майна;

- про екологічно чисті методи виробництва та переробки продукції та тари;

- про небезпеку для оточуючого середовища.

 

ЗУПИНКА «Альтернативна енергетика»

Інформація. Класичним засобом отримання тепла та енергії вважається спалювання викопного палива – вугілля, нафти, газу. В результаті цього в повітря потрапляє дуже багато парникових газів – вуглекислого газу, метану та інших. Крім того, запаси викопного палива не є нескінченними, і тому ціни на ці ресурси будуть весь час зростати. У ХХ столітті людина навчилася отримувати енергію в процесі розпаду атомів деяких речовин. Атомна енергетика безпосередньо не супроводжується викидами парникових газів, але має високий ризик масового ураження в разі аварій, необхідність захоронення радіоактивних відходів та інші. У ХХІ столітті популярність отримала альтернативна енергетика – використання енергії природних відновлюваних джерел. Альтернативні джерела енергії становлять інтерес через вигідність їх використання і, як правило, низький ризик заподіяння шкоди довкіллю. Кожен з нас може лобіювати та підтримувати програми міської влади, які направлені на впровадження альтернативної енергетики, тим самим роблячи кроки для збереження клімату!

Факти у цифрах:

За середніми підрахунками нафти в розвіданих родовищах світу вистачить на 15-25 років, газу – на 30-50 років, вугілля – на 100-200 років, при сьогоденних темпах видобутку і споживання.

Швеція до 2020 року повністю планує відмовитись від органічних видів палива і перейти на енергію відновлювальних джерел. Ісландія цього прагне досягти у 2050 році.

Бразилія активно використовує цукрову тростину і через 5 років планує 80 відсотків транспорту перевести на етанол, який і отримують із цукрової тростини.

 

 

 

 

ЗУПИНКА «Збереження лісів»

Інформація. Ліси відіграють величезну роль у нашому житті - від повітря, яким ми дихаємо, до стільця, на якому сидимо. Ліси допомагають подолати такі серйозні проблеми як ерозія ґрунтів, зміна клімату, забруднення води та повітря. Ліс є середовищем життя для 2/3 видів тварин і рослин, що населяють суходіл нашої Планети. Продукти, речі та матеріали, виготовлені із деревини, використовуються у нашому повсякденному житті скрізь, починаючи від харчової промисловості, паперових та дерев’яних виробів до ліків, миючих засобів тощо. Надмірне вирубування дерев для задоволення наших потреб спричиняє зміну та занепад лісової екосистеми, що призводить до відчутної втрати біорізноманіття та серйозних наслідків для людства. Але є те, що може допомогти вирішити цю проблему – збір та вторинна переробка макулатури, яка дасть можливість зберегти дерева, які поглинають парникові гази, енергію та клімат!

Факти у цифрах.

За минулі 50 років приблизно половина світового лісового покриву була знищена для потреб людства.

Для виготовлення паперу та картону використовуються дорослі дерева віком 60-80 років.

Площа зростання одного дорослого дерева у лісі становить приблизно 5 м2.

Один гектар лісу виділяє 180 кг кисню.

500000 дерев використовуються для того, щоб виготовити наші газети.

1 т макулатури зберігає від вирубування 17 дерев.

Вторинна переробка макулатури економить 30-55% енергії та на 74% зменшує забруднення повітря.

Сім'я із 3-4 чоловік за рік відправляє у сміття близько 80-120 кг паперу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

додаток

1.Зубр - останній представник європейських диких биків. Раніше зубри мешкали в лісах Західної, Центральної та Південно-Східної Європи, Кавказу і Північного Ірану. На сьогоднішній день їх залишилося не більше 3 000, і близько сотні перебувають у неволі.

http://opogode.ua/images/uploads/14623a703ef-1.jpg

 

2.Шоломоносний казуар. Цей великий нелітаючий птах мешкає в північно-східній частині Австралії і тропічних лісах Нової Гвінеї. Деякі особини досягають 1,5 метри у довжину і важать близько 80 кг. В цілому, птахи мають дуже виразну зовнішність, проте в наші дні їх популяція налічує 1500 особин.

http://opogode.ua/images/uploads/14623a74333-2-1.jpg

3.Гавіал - один з найрідкісніших видів крокодилів. До 1970 році вважалося, що цей вид повністю зник, однак через деякий час завдяки штучному розведенню їх популяція виросла до 1,5 тис. особин. Сьогодні ці рептилії часто гинуть в рибальських сітках: Ареал гавіала історично охоплює північну частину півострова Індостан: мешкає в басейнах річок Брахмапутра (Бутан, Індія), Інд (Пакистан), Ганг (Індія і Непал), Маханаді (Індія), відомі невеликі популяції на річках Каладан і Іраваді у М'янмі

Результат пошуку зображень за запитом "ГАВІАЛ"

 

4.Велика панда. Колись панду можна було зустріти у всіх куточках Південній Азії, зараз же цей вид повільно зникає: у наші дні чисельність панд становить близько 1200 особин. Недарма панду зобразили на емблемі Всесвітнього фонду дикої природи.

http://opogode.ua/images/uploads/14623a8412c-4-1.jpg

5 Гірські горили - досить мирні і товариські тварини, які мешкають у лісах Республіки Конго, а також в Руанді і на південному заході Уганди. Сьогодні популяція цих мавп налічує до 720 осіб: до скорочення їх чисельності привели знищення природного середовища їх проживання, хвороби, що передаються від людини, знищення браконьєрами, а також стихійні лиха.

http://opogode.ua/images/uploads/14623a927f3-7-1.jpg

 

6 Яванський носоріг. Раніше його можна було зустріти в Південно-Східній Азії і на Великих Зондських островах. Цей найбільш таємничий зі всіх видів носорогів мешкає лише в Індонезії, а також на острові Ява. У загальній складності, в дикій природі сьогодні налічується всього 25-30 цих однорогих носорогів

 

http://opogode.ua/images/uploads/14623a9c883-9.jpg

Біологічне різноманіття - це багато видів живих істот, що мешкають на нашій планеті. Проте сьогодні їх кількість стрімко скорочується, не в останню чергу внаслідок людської активності.

ЗАВДАННЯ.СЕРЕД ПОСТЕРІВ РІДКІСНИХ ТВАРИН ЗНАЙТИ ТІ, ЯКИМ ВІДПОВІДАЄ ДАНА ХАРАКТЕРИСТИКА(ЗАПИСАТИ НОМЕР ПОСТЕРА З ТВАРИНОЮ)

1.ОСОБИНИ ЯКОГО ЗНИКАЮЧОГО ВИДУ ДОСЯГАЮТЬ 1,5 МЕТРИ ЗАВДОВШКИ

2.ВИД МОЖНА БУЛО ЗУСТРІТИ НА ВЕЛИКИХ ЗОНДСЬКИХ ОСТРОВАХ.

3.СЬОГОДНІ ПОПУЛЯЦІЯ ОСОБИН СТАНОВИТЬ 720 ОСІБ

 

ВІДПОВІДІ

  1. Шоломоносний казуар
  2. Яванський носоріг.
  3. Гірські горили

 

Біологічне різноманіття - це багато видів живих істот, що мешкають на нашій планеті. Проте сьогодні їх кількість стрімко скорочується, не в останню чергу внаслідок людської активності.

ЗАВДАННЯ СЕРЕД ПОСТЕРІВ РІДКІСНИХ ТВАРИН ЗНАЙТИ ТІ, ЯКИМ ВІДПОВІДАЄ ДАНА ХАРАКТЕРИСТИКА(ЗАПИСАТИ НОМЕР ПОСТЕРА З ТВАРИНОЮ)

1.ОСОБИНИ ЯКОГО ЗНИКАЮЧОГО ВИДУ ДОСЯГАЮТЬ 1,5 МЕТРИ ЗАВДОВШКИ

2.ВИД МОЖНА БУЛО ЗУСТРІТИ НА ВЕЛИКИХ ЗОНДСЬКИХ ОСТРОВАХ.

3.СЬОГОДНІ ПОПУЛЯЦІЯ ОСОБИН СТАНОВИТЬ 720 ОСІБ

 

 

 

 

 

Біологічне різноманіття - це багато видів живих істот, що мешкають на нашій планеті. Проте сьогодні їх кількість стрімко скорочується, не в останню чергу внаслідок людської активності.

ЗАВДАННЯ СЕРЕД ПОСТЕРІВ РІДКІСНИХ ТВАРИН ЗНАЙТИ ТІ, ЯКИМ ВІДПОВІДАЄ ДАНА ХАРАКТЕРИСТИКА(ЗАПИСАТИ НОМЕР ПОСТЕРА З ТВАРИНОЮ)

 

1.ОСОБИНИ ЯКОГО ЗНИКАЮЧОГО ВИДУ ДОСЯГАЮТЬ 1,5 МЕТРИ ЗАВДОВШКИ

2.ВИД МОЖНА БУЛО ЗУСТРІТИ НА ВЕЛИКИХ ЗОНДСЬКИХ ОСТРОВАХ.

3.СЬОГОДНІ ПОПУЛЯЦІЯ ОСОБИН СТАНОВИТЬ 720 ОСІБ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Маршрутний лист

 

№ з/п

Назва станції

Місце знаходження

Результат

1

ЗУПИНКА «ГЕОГРАФІЧНИЙ КРОС»

КАБІНЕТ ГЕОГРАФІЇ

1.

 

2

ЗУПИНКА «Екологічні позначки»

 

КАБІНЕТ  УКР.МОВИ

1.

2.

3.

….

3

ЗУПИНКА «Альтернативна енергетика»

 

КАБІНЕТ ФІЗИКИ

1.

2.

3.

4

ЗУПИНКА «Збереження лісів»

 

КАБІНЕТ

ІНФОРМАТИКИ

1.

2.

3.

5

ЗУПИНКА

«Біорізноманіття»

 

ВЕСТИБЮЛЬ

1.

2.

3.

6

ЗУПИНКА «ЗАГАДКОВЕ ДЕРЕВО»

ДВІР ШКОЛИ

1.

 

 

ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА:

«ДИДАКТИЧНІ МАТЕРІАЛИ КРОСВОРДИ З ПРИРОДОЗНАВСТВА» МОЛОДИК В

http://opogode.ua/ua/article/2014-05-22-10-naibilsh-ridkisnikh-tvarin-na-planieti-foto

1

 

zip
Додано
15 січня 2020
Переглядів
1433
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку