Екологічна акція "День Землі"

Про матеріал

Метою акції є виховування працелюбності, почуття краси, любові до рідної землі, бажання робити довкілля кращим, оберігати природу; розширювати знання учнів про природу і навколишній світ; розвивати пізнавальну активність і естетичні смаки.

Перегляд файлу

Екологічна акція приурочена Всесвітньому Дню Землі

Всесвітній день ЗемліВИХОВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ
 

 

Мета: розширювати знання учнів про природу і навколишній світ; розвивати пізнавальну активність і естетичні смаки; виховувати працелюбність, почуття краси, любов до рідної землі, бажання робити довкілля кращим, оберігати природу.
Обладнання: проектор, глобус, ПК.

Гасло: Доглядай землю плідну, як матір рідну.
                                                               Прислів'я

Хід заходу

І. Організаційний момент

Волощук С.В. Наша планета Земля - наш рідний дім, в якому створені для нас особливі сприятливі умови, що сприяють нашому існуванню і життєдіяльності, що відкривають для нас досталь можливостей й достатній простір для їх реалізації. Далеко не кожна планета наділена таким унікальним потенціалом і розташована в таких унікальних умовах, які дозволили б такий бурхливий розквіт життя і її форм на такому, здавалося б обмеженому просторі у всесвіті. А адже вона така одна у всьому всесвіті.

Відео «Крик Землі»

ІІ. Повідомлення теми та мети заходу

Читець: Ми всі відповідальні за мир і гармонію, без якої життя на нашій планеті знаходиться під великим питанням. Добра воля і добрий дух в силах зупинити всякий наш помилковий напрямок і не будемо забувати про це. Будемо використовувати цю можливість, щоб зберегти перспективу життя!

Читець:. Всесвітній день Землі припадає на 20-21 березня.

Всесвітній День Землі, започатковано з метою об'єднати людей усіх країн щодо захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарує нам життя, є унікальною, але потребує нашої турботи і захисту. Проблема збереження довкілля не має територіальних кордонів та мовних бар'єрів. Волощук С.В.: Давайте звернемося за довідкою до найбільшої україномовної енциклопедії Вікіпедії.https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BD%D1%8C_%D0%97%D0%B5%D0%BC%D0%BB%D1%96
Презентація

Читець: 25 березня 2017 року 0 20.30 люди у всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об’єднаних дій для збереження природи нашої планети.

Читець: Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, екологічна акція популяризує збеження навколишнього середовища, раціонольного використання природних ресурсів для подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою.

Читець: Крім того, цього року Година Землі в Україні робитиме акцент на збереження та розшириння природних територій, що є одним з пріоритетів діяльності Мінприроди.

Читець: Відзначення Всесвітнього Дня Води припадає на 22 березня, покликаний сприяти приверненню уваги до цінності водних ресурсів, значенню води для забезпечення сталого розвитку та добробуту людини.

Читець: Кожну годину на нашій планеті:

 - 1700 арків продуктивної землі стає пустелею;

- близько 2000 дітей помирає з голоду;

 - 55осіб отруюються й гинуть від різних хімічних речовин;

- 1000 осіб умирають й гинуть від отруєння водою;

- 2000 тон кислотних дощів випадає у Північній півкулі;

 - 5 – 6 видів тваринного чи рослинного світу зникають Хто винен?

РАЗОМ:  Людина

Читець: Щоб зберегти нашу планету придатною для життя, міжнародна спільнота розпочала плідне співробітництво в економічній галузі в 50-60-х роках минулого століття. Протягом останніх років під егідою ООН створено десятки організацій, пов’язаних з охороною навколишнього середовища.

ХХІ століття. Яким воно буде для нас, жителів планети Земля? Це залежить від нас із вами. Настав час керуватись у всіх своїх вчинках правилами екологічного гуманізму. Основна його ідея – ми з вами – лише частка природи, Космосу, законами і правилами якого ми повинні керуватись у повсякденному житті. Не владарювати над природою, а співпрацювати з нею, бути не царем природи, а її невід’ємною часткою. Як же відзначати День Землі?

Учні з агіт-бригади

Фанок Р.   По-перше, необхідно очистити Землю від сміття, що накопичилось за довгу зиму.

Гринчишин І. По-друге, можна посадити дерева, їх стає все менше і менше. Справа нехитра, але корисна!

Самсонович В. По-третє, прибери біля своєї річки.

Лопатинський Р. По–четверте не сміти. Тобі ж також тут жити.

Учениця:

 То ж бережіть планету, діти,

ЇЇ озон, річки, сади, ліси…

Щоб проліскам з онуками радіти

І випити джерельної води!

І як би не склалось, де б ми не бували –

У мандрах, в далекім краю.

Та серцем синівським щоб не забували

Про неньку – Вітчизну свою!

У праці красива, у пісні натхненна,

І люд роботящий у селах, в містах.

Хай Богом ранима і благословенна

Хай буде земля Українська в віках!

Ведуча: У деяких країнах світу День Землі відзначають 22 квітня. Тому у нас є місяць, щоби відзвітувати перед нашою планетою про те як ми її любимо та бережемо.

Отож, учнівською профспілкою оголошується конкурс  «Земля - наш дім.» Кожна група повинна розробити  план заходів про те як учні,  на протязі місяця буде втілювати свої проекти в життя.

Мотивація екологічної акції

Волощук С.В.: Зважаючи на важливість даних питань на протязі місяця в ДНЗ «Чортківське ВПУ» буде проведена екологічна акція «Чисте довкілля». Про план заходів на сьогодні розповість голова учнівського профспілкового комітету Візнюк Світлана Євгенівна (далі прибирання скверів, парків…..).

Загальноучилищна природоохоронна акція

«Моя маленька Батьківщина»

Чортківщина відзначається мальовничою природою. Окрасою цієї землі є унікальні ландшафти, родючі поля, підземні перлини – гіпсові печери. На її території знаходиться багато памяток історії, культури та природи.

Мета природоохоронної акції «Моя маленька Батьківщини» спрямована на поліпшення стану довкілля, озеленення та благоустрою закладів освіти, збереження природоохоронних територій, здійснення екологічного виховання учнівської молоді, формування в учнів почуття соціальної відповідальності, небайдужості, прагнення до активних дій з впорядкування й оздоровлення довкілля.

Завдання Акції:

  1. Відроджувати кращі традиції українського народу у взаємовідносинах з природою, виховувати любов до рідної природи.
  2. Сприяти усвідомленню учнівською молоддю своєї соціальної відповідальності за стан довкілля, прагненню конкретними практичними діями призупинити забруднення довкілля, атмосферного повітря, водних ресурсів.
  3. Привертати увагу місцевих органів влади на необхідність співпраці із закладами освіти в природоохоронному напрямку.

Учасники акції:

В акції «Моя маленька Батьківщина» беруть участь усі групи училища.

Учасникам природоохоронної акції необхідно до 6 квітня 2018 року

Заповнити заявку (додається) та здати координаторам акції (голові учнівської профспілки Візнюк С.Є., або викладачу екології Волощук С.В.)

Напрямки акції:

І. Училище – мій рідний дім.

ІІ. Чисте подвіря.

ІІІ. Лісам, паркам, скверам – бути чистими.

Етапи та строки виконання акції:

Термін дії акції: протягом року.

Перший етап – до 22 квітня.

Другий етап – до 15 вересня.

Третій етап – до 15 листопада.

Звіт та фотоматеріали в електронному вигляді  про проведення роботи в рамках акції здавати поетапно до 22.04.18р. ,  15.09.18р. та 15.11.18р. координаторам акції Волощук С.В. Lannna81@gmail.com

                                     Візнюк С.Є.  viznyuksvitlana@gmail.com

Заявка

учасника природоохоронної акції

«Моя маленька Батьківщина»

Група___________________________________________________________

Майстер в/н._____________________________________________________

Кл.керівник______________________________________________________

ПІП учня відповідального за  проведення акції________________________

Контактний номер телефону, електронна адреса (якщо є) учня відповідального за  проведення акції________________________________

Напрямок природоохоронної акції_________________________________

 

 

doc
Пов’язані теми
Екологія, Сценарії
Додано
5 липня 2018
Переглядів
6663
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку