Екологічна газета "Екологія.Право.Людина" №2

Про матеріал
Екологічна газета "Екологія. Право. Людина" - щомісячне видання учнівського самоврядування, екологічного спрямування. Дане видання розроблене в рамках впровадження системи екологічного виховання в Андріївському ліцеї №1. Газета розроблена в редакторі PowerPoint, що дає можливість легко редагувати та форматувати матеріал. Основу газети складають матеріали про заходи екологічного спрямування проведені у закладі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЕКОЛОГІЯ. ПРАВО. ЛЮДИНА. Щомісячна інтернет-газета Андріївського ліцею №1 ВИПУСК №2 Жовтень 2023 Поезія: ЕКОЛОГІЯ. ПРАВО. ЛЮДИНА. Хто не любить природу, той не любить людину, той не громадянин. Альберт Ейнштейн. Жовтень жовті жолудіНа базар несе,Пише осінь охрою. Золоте есе. Листопадом, бабиним літом. Набиває вітер золотий кисет,злотом люльку креше,золоті пожежі попасом пасе. Сонце — обережне —Золотими клешнями —В золоту Родощ. Золотим пожежником. Походжає дощ. Анатолій Мойсієнко. Жовтень жовті жолудіЗвітуємо! 2 жовтня у Донецькій селищній територіальній громаді була оголошена акція «Каштани для ЗСУ».🌰 Андріївський ліцей №1 активно долучився до збору каштанів (доходило до курйозних випадків). За весь час акції було зібрано – 216 кг плодів каштанів. 🌰🌰 Як відомо, зібрані каштани стають сировиною для косметичних засобів та лікарських препаратів. Більшість зібраних плодів відправляють в Європу на переробку. З їхніх залишків виготовляють добрива та біопаливо.🌰🌰🌰 Зібрані нами каштани було здано на виготовлення ліків, взамін - отримані кошти перераховані на потреби захисників України. Гринько Софія, президент ФВМНагадуємо! Триває благодійна акція «Ворогам-кришка!». Продовжуємо збирати пластикові кришечки, здаємо на переробку, отримані кошти донатимо на БПЛА. Разом ми сила! Наближаємо перемогу разом!

Номер слайду 2

Коли варто починати підгодовувати пташок, які годівниці їм підходять, чим їх годувати та як не нашкодити? Якщо ви наберете в Гуглі «годівничка» або bird feeder, з надр всесвітньої мережі до вас прибіжать сотні й сотні посилань на різні саморобні конструкції та типи годівничок: великі та маленькі, дерев’яні та металеві, зроблені з пакетів, банок, пляшок, зі спеціально влаштованими дозаторами та без них, навіть з половинок грейпфрутів чи апельсинів. Для деяких знадобляться неабиякі теслярські навички, інші зробить і шестирічна дитина. Окрім того, великі будівельні моли продають вже готові конструкції годівничок. Які ж найкращі для наших птахів? Насправді конструкція може бути геть різна. Найголовніше — місце та час для годівнички. Не робіть великі та високі будиночки, якщо не хочете, аби вашу годівничку окупували винятково голуби. Для трохи більших омелюхів, дроздів та сойок краще робити годівничку розміром 30 на 40 см. Важливо, щоб до годівниці у птахів був вільний підліт. ЕКОЛОГІЯ. ПРАВО. ЛЮДИНА. Андріївський ліцей № 1 Донецької селищної ради Ізюмського району Харківської областіЩомісячна інтернет-газета ВИПУСК №2 жовтень 2023 Адреса:64220, пл. Центральна, буд.41, смт Андріївка, Ізюмський район, Харківська область E-mail: andrzosh_1@ukr.net Сайт: http://asch1.donets-osvita.gov.ua/#Наші_канікули_осінь🍂🎃🍁Гарбуз має власний Міжнародний день, який святкують 26 жовтня. Та це й не дивно – йому ж вже понад 5 тисяч років. Та щоб посмакувати стравою з гарбуза не варто чекати цієї дати. Починайте вже зараз - адже на городах вже повно різних розмірів округлого, плескуватого, видовженого, грушоподібного гарбузового різнобарв'я. А ще існує безліч рецептів, за якими можна приготувати із гарбуза різноманітні страви. Причому, страви із цього овоча, якщо це овоч, бо все ж це багатоплідна ягода, потішать смаки та вподобання практично кожного. А здобувачі освіти Андріївського ліцею №1 взяли участь у фотовиставці "Гарбуз та Я», скануй QR-код – дивись повне відео. Юрків Вікторія. Що тільки не насипають люди у годівниці в місті! Чипси, великі ламті чорного та білого хліба, залишки печива та тістечок, гречану крупу, ковбасні шкірки та картопляні лушпайки. Все це здатне привабити до годівниці у кращому випадку голубів та ворон. У найгіршому випадку така їжа просто шкідлива. Головне правило меню — птахам не можна давати прогоркле та гниле, смажене, солоне. Жодного чорного хлібу! Він починає бродити у шлунку й може навіть призвести птаха до загибелі. Найкращий корм для багатьох видів — несмажене насіння соняшника. Синиць, повзиків і дятлів можна регулярно частувати «пташиним пирогом». Приготувати його можна на основі несолоного сала чи коров’ячого жиру, або на основі желатину. Кулик Євген, переможець конкурсу «Годівничка 2023»Найголовніша умова розміщення годівнички — вам має бути зручно навідуватись до неї щодня або у крайньому випадку через день: підсипати свіжих кормів, чистити від бруду та недоїдків.

Номер слайду 3

ДОШКА ОГОЛОШЕНЬЕКОЛОГІЯ. ПРАВО. ЛЮДИНА. Верстка – Юлія Шелест. Видавнича група – Міністерство інформації та печаті Федерації Вільних міст. Щомісячна інтернет-газета ВИПУСК №1 вересень 2023{00 A15 C55-8517-42 AA-B614-E9 B94910 E393}Екологічний календар ЛИСТОПАД 20231 Всесвітній день екології та екологів23 Міжнародний день біосферних заповідників45 Всесвітній день поширення інформації про проблему цунамі6 Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів7891011 Міжнародний день енергозбереження12131415 Всесвітній день рециклінгу, сортування сміття і вторинної переробки сировини16 Міжнародний день відмови від паління; Міжнародний день терпимості (толерантності); Всесвітній день вторинної переробки та чистого повітря 171819 Всесвітній день туалету2021 Всесвітній день рибальства; День «Використовуйте менше матеріалу»222324 День без покупок2526 Всесвітній день боротьби з невибірковим використанням агрохімікатів27282930 День домашніх тварин. УВАГА! КОНКУРС!Екологія вивчає природні умови, в яких живуть рослини, тварини та ми, люди. І не лише вивчає, а допомагає так користуватися природними багатствами, щоб не руйнувати довкілля. Тому пропонуємо створити свою «Екологічну абетку», в якій від «А» до «Я» можна буде подорожувати дивовижним і різнобарвним світом природи. Номінації кокнурсу: Обкладинка абетки. Головні герої, які будуть представляти букви. Екологічні факти та об’єкти, які починаються на літери алфавіту.Із пропозиціями та ескізами звертитися до Олександра Мошури

pptx
Пов’язані теми
Екологія, Інші матеріали
Додано
4 грудня 2023
Переглядів
101
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку