"Екологічна стежина"

Про матеріал
Матеріал про чудовий куточок Сумщини -Веретенівський парк. Про різноманіття флори і фауни даного природного об'єкту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Free Powerpoint Templates Екологічна стежка Веретенівського парку

Номер слайду 2

Веретенівський парк Веретинівський — парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення розташований на північно-західній околиці міста Сум, має площу 17 га. Парк знаходиться у віданні Сумського сільськогосподарського технікуму, підпорядкованому Сумському державному аграрному університету. Через парк протікає річка Попадька, що впадає в Сумку.

Номер слайду 3

Історія парку Парк заснований в 1904 році. Сьогодні тут можна побачити столітні сосни і ялини, деякі з яких важко охопити і п'ятьом чоловікам. Створений він був силами місцевого земського вчителя Федора Пилиповича Котукова та його учнів. У центральній частині парку до наших часів зберігся яблуневий сад.

Номер слайду 4

Водні джерела На території парку розташоване джерело. Водоносні піщані шари в нижній частині схилів утворюють п'ять великих і тринадцять малих джерел підземних вод. Загальний дебіт джерельної води у весняні та осінні дні становить 1,2 -2,0 л/сек. Відсутність сульфатів і хлоридів створюють витончений смак прохолодної джерельної води. Цю воду з задоволенням вживають місцеві жителі.

Номер слайду 5

Зоосвіт парку: заєць сірий Заєць сірий — вид ссавців ряду  Зайцеподібні. Дуже поширений вид в Україні.

Номер слайду 6

Бджоли Бджоли пересуваються за допомогою крил та маленьких кінцівок.Їхньою зброєю є жало або крила.За допомогою жала бджоли жалять до смерті комаху,яка потрапила у вулик.За допомогою крил бджоли спалюють своїх ворогів.

Номер слайду 7

Мурахи Мурахи – це комахо,які живуть колоніями.Харчуються різними дрібними зернами.Для захисту вони використовують челюсті.

Номер слайду 8

Білка звичайна Білка звичайна — вид ссавців родини вивіркових, представник надряду гризунів. Поширений в Україні, веде деревний спосіб життя. Раціон в основному вегетаріанський, складається з насіння, жолудів, грибів, іноді споживає тваринну здобич.

Номер слайду 9

Крижні Крижень — вид птахів родини качкових, ряду гусеподібних . Відоміший в широкому побуті як дика качка, від якої шляхом штучної селекції виведено більшість нинішніх порід свійських качок.

Номер слайду 10

Лиска Лиска  — рід водоплавних птахів середнього розміру родини пастушкових, що мешкають на річках і озерах.

Номер слайду 11

В парку ростуть:сосна звичайна Сосна звичайна — високе, 25–40 м заввишки, дерево родини соснових (Pinaceae); посідає майже третину лісів України (в основному на Поліссі).

Номер слайду 12

Сосна австралійська Сосна австралійська — ботанічна пам'ятка природи місцевого значення в Україні.

Номер слайду 13

Ялина європейська Ялина звичайна, ялина європейська, смерека  — високе дерево (25—40 м) родини соснових з яскраво зеленою гостроконусоподібною або пірамідальною густою кроною.

Номер слайду 14

Яблуня Я́блуня — рід листопадних дерев і кущів родини розові з кулеподібними солодкими чи кисло-солодкими плодами.

Номер слайду 15

А це парк сьогодення

Номер слайду 16

Бережіть цей чудовий куточок Сумщини! Підготували учні 9-Г класу

ppt
Додано
25 січня 2022
Переглядів
436
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку