«Екологічний космос. Як це?»

Про матеріал
Проєкт учня, який допоможе дізнатися звідки береться сміття в космосі, як очистити космічний простір, розглянути найоптимальніші способи зменшення забрудненості Всесвіту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екологічний космос. Як це?

Номер слайду 2

Мета проєкту: дізнатися звідки береться сміття в космосі, як очистити космічний простір, розглянути найоптимальніші способи зменшення забрудненості Всесвіту.

Номер слайду 3

Актуальність дослідження: об'єкти «космічного сміття» можуть представляти пряму небезпеку як для космонавтів, так і для Землі. Вони несуть загрозу при зіткненні з космічними апаратами, при неконтрольованому сході з орбіти, неповному згорянні при проходженні щільних шарів атмосфери Землі і випаданні уламків на населені пункти, промислові об'єкти, транспортні комунікації і т. п.

Номер слайду 4

Завдання : опрацювати та проаналізувати інформацію з різних джерел щодо проблеми космічного сміття; обрати та пропагувати найкращий спосіб збереження «чистоти» навколо Землі. Об’єкт дослідження: космічне сміття.

Номер слайду 5

Динаміка зростання кількості космічного сміття

Номер слайду 6

За даними Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ), навколо Землі наразі літає близько 6 тисяч супутників, з них 60% вже не працюють, тобто є космічним сміттям. Дослідницька фірма Euroconsult підрахувала, що впродовж найближчого десятиліття щороку з Землі запускатимуть близько 990 супутників. Звідки береться сміття у космосі?Сміття у космосі, як і на Землі, є результатом безпосередньої діяльності людини

Номер слайду 7

До 2028 року на орбіті може скупчитися до 15 тисяч супутників.

Номер слайду 8

Найбільша складність боротьби зі сміттям у космосі — це швидкість його руху (27 тисяч кілометрів на годину). Якщо цю проблему вирішити, можна буде говорити про спуск сміття на землю або виштовхування його у далекий космос.

Номер слайду 9

До 2025 року ESA має намір запустити на орбіту перший у світі апарат зі збору сміття — чотирирукого робота, який здатний визначати місце розташування космічних відходів.

Номер слайду 10

Вчені з Університету Суррея у Великій Британії провели успішні випробування гарпуна для збору сміття в космосі. Випробування стали частиною місії Remove. Debris

Номер слайду 11

Кіотський університет спільно з японською компанією Sumitomo Forestry розробляють перший космічний супутник, виготовлений з деревини. Наприкінці свого життя, за найменшого зниження орбіти, він має починати жевріти та зрештою згорати повністю, щоб не збільшувати кількість людського сміття, яке літає в космосі. Дерев'яні супутники допоможуть подолати проблему космічного сміття.

Номер слайду 12

Людству час думати, як виживати…Забруднення навколишнього середовища є однією з найгостріших проблем сучасності. Ми незмінно залишаємо після себе безлад, куди б не пішли. На жаль, це стосується не тільки поверхні нашої планети, але і її орбіти. Сьогодні наш вид несе відповідальність за сміття, яке обертається навколо Землі на феноменальних швидкостях.

pptx
Пов’язані теми
Астрономія, Інші матеріали
Додано
15 червня 2021
Переглядів
1137
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку