Економічна географія та її роль у вирішенні завдань розвитку країни

Про матеріал
Ви дізнаєтесь що є об’єктом вивчення економічної географії що таке географічне середовище і навчитесь наводити приклади зв’язків економічної географії з іншими науками пояснювати актуальність і необхідність вивчення економічної географії
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Економічна географія та її роль у вирішенні завдань розвитку країни9 клас

Номер слайду 2

Економічна географія — складова суспільної географії, яка вивчає просторові процеси та форми організації господарської діяльності людства. Економічна географія. Фізична. Політична. Соціальна. Фізична Картографія Населення. Етно-географія Медицина Місце економічної географії в системі географічних наук. Країно-знавство. Туризм Гео-політика. КультураІсторія. Кліматологія

Номер слайду 3

Наведіть приклади використання нових природних ресурсів людиною. Частина географічної оболонки, яка освоєна людиною, називається географічним середовищем. Географічне середовище — необхідна умова життя й діяльності суспільства. Воно є місцем її проживання, найважливішим джерелом ресурсів, має великий вплив на духовний світ людей, на їхнє здоров’я та настрій. Яка відмінність між поняттями «географічне середовище» та «природне середовище»? Поясніть. Географічне середовище впливає на розвиток суспільства й саме піддається його впливу. Воно здатне пришвидшувати або уповільнювати розвиток суспільства.

Номер слайду 4

ЗНАЧЕННЯ ЗНАНЬ З ЕКОНОМІЧНОЇ ГЕОГРАФІЇ. У сучасному світі географія відіграє неабияку роль. Природа, що нас оточує, праця, місця відпочинку, подорожі, освіта й медицина — усе це відбувається у географічному просторі. Географічні знання допомагають обґрунтувати вибір місць для будівництва промислових і сільськогосподарських підприємств, прокладення транспортних шляхів, освоєння нових родовищ корисних копалин. Водночас вони «підказують», як людині розумно господарювати у своїй країні й на планеті загалом, не завдаючи шкоди природному середовищу. Нині великого значення набули географічні знання для впровадження екологічних способів виробництва, біотехнологій, розвитку рекреації й туризму, утилізації відходів, сміттєпереробки та ін.

Номер слайду 5

ПРО ГОЛОВНЕЕкономічна географія — складова суспільної географії, яка вивчає просторові процеси та форми організації господарської діяльності людства. Об’єкт її вивчення — господарство. Географічне середовище є необхідною умовою життя суспільства. Що воно різноманітніше, то кращі умови для життєдіяльності суспільства. Господарська діяльність людини впливає на географічне середовище, що призводить до змін географічного середовища, а також розширення його меж. ПЕРЕВІРЬ СЕБЕ Зазначте, що є об’єктом вивчення економічної географії. Наведіть приклади взаємозв’язку економічної географії з іншими науками. Чи можна стверджувати, що сучасне суспільство почало менше залежати від природних ресурсів?Як ви розумієте вислів: «Історія є географією в часі, а географія — історією в просторі»? (Жан-Жак Елізе Реклю, видатний французький географ)

Номер слайду 6

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ВІДЕО

pptx
Додано
8 вересня 2022
Переглядів
1336
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку