Електричний струм у металах

Про матеріал
Матеріал можна використати під час очного, зиішаного або дистанційного навчання. Можна використовувати як вчителям так і учням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Електро струм у металах Кушнір Анастасія 11-А

Номер слайду 2

Що таке електричний струм у металах? Електричний струм в металах – це впорядкований рух електронів під дією електричного поля, яке створює джерело електричного струму.

Номер слайду 3

Що проводить струм у металах?Рухомі заряди які утворюють електричний струм, називають носіями струму: у металах це є електрони.

Номер слайду 4

Як рухаються електрони в метале- вому провіднику?За наявності електричного поля у провіднику електрони, зберігаючи свій хаотичний рух, починають зміщуватися В напрямку Позитивого полюса джерела. Разом з безладним рухом електронів виникає упорядковоний рух.

Номер слайду 5

Де використовують електричний струм у металах?Особливі металеві сплави використовують у електронагрівальних приладах: Обігрівачі, фени, праски У лампах розжарення та в інших електроприладах.

Номер слайду 6

Висновк. Висновок. Отже,електричний струм у металах являє собою напрямлений рух вільних електронів. За відсутності електричного поля вільні електрони в металах рухаються хаотично. Якщо ж у металевому провіднику створити електричне поле, то вільні електрони, не припиняючи свого хаотичного руху, починають рухатися напрямлено.

pptx
Додав(-ла)
Макарчук Олена
Пов’язані теми
Фізика, 11 клас, Презентації
Додано
10 грудня 2023
Переглядів
140
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку