Електричний струму у металах.

Про матеріал
Дана презентація може бути використана при вивченні теми "Електричний струму у металах." на уроці фізики в 8 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Фізичний диктант Слово «електризація» походить від слова ________, що в перекладі означає «__________» Існують два роди електричних зарядів:__________ і _________. Якщо наблизити два позитивно заряджених тіла, вони ___________. Якщо наблизити два тіла, з різними зарядами, то вони _____________. Речовини, які проводять електричний струм називаються __________. До них відносяться:_____________________________________________. Речовини, які не проводять електричний струм називаються __________. До них відносяться:_________________________________________. Прилад для виявлення зарядів називається _________________. Найменша заряджена частика називається ________________.

Номер слайду 3

Перевірка знань 1. 2б 2. 2б 3. 1б 4. 1б 5. 1-5б 6. 1-5б 7. 1б 8. 1б Слово «електризація» походить від слова електрон, що в перекладі означає «бурштин» Існують два роди електричних зарядів: позитивний і негативний. Якщо наблизити два позитивно заряджених тіла, вони відштовхнуться. Якщо наблизити два тіла, з різними зарядами, то вони притягнуться. Речовини, які проводять електричний струм називаються провідниками. До них відносяться: метали (алюміній, мідь, срібло, залізо). Речовини, які не проводять електричний струм називаються діелектрики. До них відносяться: гума, кераміка, пластмаса. Прилад для виявлення зарядів називається електроскоп. Найменша заряджена частика називається електрон. Від 18 – 15 балів – 5 Від 14 – 10 балів – 4 Від 9 – 6 балів – 3 Нижче 6 балів – 2

Номер слайду 4

Мета уроку: ознайомити учнів із елементами класичної електронної теорії; ознайомити учнів із елементами класичної електронної теорії;

Номер слайду 5

БУДОВА МЕТАЛІВ В металах існує “електронний газ”

Номер слайду 6

Електричний струм Слово «струм» означає рух або течію чогось. Що ж може переміщуватися по провідниках? В провідниках можуть переміщуватися тільки заряджені частинки (вільні електрони чи йони)!

Номер слайду 7

Металевий провідник в електростатичному полі Щоб отримати електричний струм в провіднику, потрібно створити в ньому електричне поле. Під дією сил електричного поля вільні електрони починають рухатися в одному напрямку по всій довжині провідника – виникає електричний струм. Електричним струмом у металах називається напрямлений рух вільних електронів.

Номер слайду 8

Залежність опору металів від температури З підвищенням температури опір металів зростає.

Номер слайду 9

Залежність опору металів від температури За температури, близької до абсолютного нуля, опір металі знижується практично до нуля – це явище надпровідності.

Номер слайду 10

Домашнє завдання: Опрацювати: § 18; Виконати: вправа № 18 (завдання 2)

ppt
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 36. Електричний струм у металах
Додано
16 березня 2020
Переглядів
2227
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку