Електромагнітна індукція

Про матеріал
Контрольна робота з фізики в 11 класі по темі "Електромагнітна індукція" на 2 варіанти по 6 завдань кожен
Перегляд файлу

                                                   Електромагнітна індукція 11 клас

І ВАРІАНТ

  1. При зміні сили струму в електромагніті з 9,2 А до 2,9А енергія магнітного поля змінилась на 12,1 Дж. Визначити індуктивність електромагніту.
  2. Яка сила діє на відрізок провідника завдовжки 10 см в однорідному магнітному полі з індукцією 0,1 Тл, якщо сила струму в провіднику 1А, а кут між напрямом струму та силовими лініями магнітного поля становить 60о?
  3. На відрізок провідника довжиною 10 см, по якому тече струм силою 10 А, збоку однорідного магнітного поля діє сила 5*10-3Н. Яка індукція магнітного поля, якщо провідник розташовано перпендикулярно до силових ліній поля?
  4. Магнітна індукція у бруску металу дорівнює 0,75 Тл, а індукція зовнішнього намагніченого поля дорівнює 0,0375 Тл. Яку відносну магнітну проникність має метал?
  5. Установіть відповідність між співвідношеннями і тим, що вони виражають:
  •                    а) магнітна проникність середовища
  •                                  б) сила Ампера
  •                       в) сила Лоренца
  • F=BIɭsinα                             г) магнітний потік
  1. Як потрібно змінити індуктивність контуру, для того, щоб за незмінного значення сили струму в ньому енергія магнітного поля зменшилась у 2 рази?

 

ІІ ВАРІАНТ

  1. При зміні сили струму в електромагніті з 2,8 А до 14,3 А енергія магнітного поля змінилась на -1,7 Дж. Визначити індуктивність електромагніту.
  2. Провідник, по якому тече струм силою 5 А, розміщений у магнітному полі з індукцією 10 мТл. Кут між напрямом сили струму і вектора магнітної індукції поля становить 60о. Визначте довжину провідника, якщо поле діє на нього силою 20 мН.
  3. Електрон влітає в однорідне магнітне поле індукцією 10-3Тл зі швидкістю 100 км/с перпендикулярно до силових ліній поля. Визначте силу, яка діє на електрон з боку магнітного поля.
  4. Який магнітний потік створюється магнітним полем Землі через підлогу площею 25 м2, якщо вертикальна складова індукції цього поля 50 мкТл?
  5. Установіть відповідність між співвідношеннями і тим, що вони виражають:
  •                  а) закон електромагнітної індукції
  • Ԑ=Bɭ               б) енергія електромагнітного поля
  •                     в) ЕРС самоіндукції
  • W=                         г) ЕРС індукції в рухомих провідниках
  1. Як потрібно змінити індуктивність контуру, для того, щоб за незмінного значення сили струму в ньому енергія магнітного поля зменшилась у 4 рази?

 

 

 

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Шуба Світлана
Додано
23 лютого 2023
Переглядів
874
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку