ЕЛЕКТРОННИЙ НАВЧАЛЬНИЙ РЕСУРС «ІНФОРМАТИКА+»

Про матеріал
Створений нами Електронний навчальний ресурс «Інформатика+» поєднує у собі усі характеристики та принципи електронних підручників і є сучасним дидактичним ресурсом для вивчення дисциплін комп’ютерного циклу
Перегляд файлу

Електронний навчальний ресурс «Інформатика+»

Рекомендації щодо використання

Адреса в Інтернеті: http://informatika-resurs.jimdo.com/

 

Нова організація навчальної діяльності студентів аграрних коледжів, яка ґрунтується на запровадженні у навчальний процес сучасних інформаційних технологій, докорінно змінює джерела навчальної інформації, в першу чергу – навчальну книгу.

Сучасний рівень розвитку інформаційно–комунікаційних технологій дозволяє реорганізувати процес навчання і підвищити його ефективність, якість засвоєння навчального матеріалу. Сьогодні, крім традиційних друкованих підручників, у навчально-виховному процесі сучасного коледжу досить широко використовуються підручники і посібники нового типу, зокрема електронні засоби навчання, навчальний матеріал у яких зберігається, відтворюється і подається з використанням сучасних технічних засобів (комп’ютерної техніки, мультимедійного проектора та сенсорної дошки, а також засобами Інтернет-технологій).

Можливі напрямки, способи, форми і цілі використання засобів навчання нового покоління визначаються з огляду на притаманні їм властивості, суттєво відмінні від властивостей традиційних засобів навчання. Ці відмінності визначаються властивостями комп’ютера як програмно керованого автомату, властивостями сучасних засобів збереження і передавання даних. Зокрема, суттєвим для застосування у навчальному процесі є адаптивність засобів навчання, яка надає викладачеві можливість динамічно змінювати форму і темп подання навчального матеріалу в залежності від результатів моніторингу навчального процесу, забезпечення засобами навчання можливості багатомодального подання навчального матеріалу, реалізація баз даних з великим обсягом і швидким доступом тощо.

Вимоги часу сьогодні електронний підручник (посібник) трансформують в електронний навчальний ресурс і переносять його до Всесвітньої мережі, реалізуючи тим самим широкий доступ до нього, індивідуальну траєкторію навчання, інтерактивне спілкування з викладачем, спільне використання і створення його контенту на основі сучасних веб-технологій та сервісів Інтернету.

Створений нами Електронний навчальний ресурс «Інформатика+» поєднує у собі усі характеристики та принципи електронних підручників і є сучасним дидактичним ресурсом для вивчення дисциплін комп’ютерного циклу.

Електронний навчальний ресурс «Інформатика+» створено за допомогою конструктора сайтів Jimdo, який уможливлює створення сайтів просто (не потребує спеціальних умінь та знання мов програмування), швидко і, головне, безкоштовно, що особливо важливо, враховуючи сучасний стан фінансового забезпечення коледжів.


Електронний навчальний ресурс «Інформатика+» містить наступні сторінки та можливості:

Головна сторінка

 

На цій сторінці розташовано посилання на групу "Вивчаємо Інформатику", сайт нашого коледжу. Розміщено кнопку для реклами ресурсу у мережі Вконтакті. Також це можна зробити і в Facebook, Twitter, Google+.

 

Сторінка Лекції містить лекції та мультимедійний супровід (презентації) до них, які можна викачати.

 

Сторінка Практичні роботи

 

Сторінка Методички

 


Сторінка Корисні лінки

 

Сторінка Заочникам!


Сторінка Студентські роботи

 

Сторінка Контроль знань


Сторінка Галерея

 

Сторінка Відеоресурси

 

Сторінка Електронна бібліотека

 

Персональна сторінка Н.В.Кононец містить формуляр для відправлення експрес-повідомлення викладачеві, фото та наукові публікації Н.В.Кононец

 

 

Гостьова сторінка


Апробація ресурсу

Здійснено у лабораторії навчання інформатики Інституту педагогіки НАПН України, посилання на ЕНР розміщено на особистому сайті В.В.Лапінського, завідувача лабораторії навчання інформатики Інституту педагогіки НАПН України

 

 

 

 


Індексація сайту в Google

 

Слід зазначити, що після 10 днів існування та активного використання ЕНР, пошукова система Google уже індексує його за запитом «електронний навчальний ресурс» на 7-10 позиції, та однозначно – за запитом «електронний навчальний ресурс інформатика+».

 

 

 

 

doc
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
18 жовтня 2019
Переглядів
930
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку