Елементи керування «напис» та «кнопка». Практичне завдання

Про матеріал

Учні повинні реалізувати цей інтерфейс за допомогою коду на Python, використовуючи бібліотеку Tkinter. Завдання дозволяє учням познайомитися з основами створення графічних інтерфейсів, а також з використанням елементів керування "напис" та "кнопка". Вони можуть також експериментувати з різними властивостями цих елементів, такими як колір, розмір, шрифт тощо, для навчання більш широкого спектру можливостей Tkinter.

Після завершення завдання учні можуть продемонструвати свої інтерфейси один одному або вчителю, а також обговорити можливі покращення або додаткові функції, які можна додати до їхніх програм.

Перегляд файлу

Практичне завдання

Тема: Елементи керування «напис» та «кнопка»

Створити вікно модуля tkinter із такими характеристиками: заголовок "Приклад 1", розміри 200x200 пікселів, додайте до вікна напис з текстом "Привіт, світ!", кнопка з текстом "Натисни мене", яка при натисканні змінює текст на "Ви натиснули кнопку!" та змінює колір фону вікна на зелений.


Створити вікно tkinter із такими характеристиками: заголовок "Приклад 2", розміри 300x200 пікселів, додайте до вікна напис з текстом "Привіт, світ!" та шрифтом Arial розміру 20, та кнопку з текстом "Натисни мене",  при натисканні якої текст "Привіт, світ!" , змінюється  на "Я навчаюся в 8 класі!" , колір фону вікна на жовтий (yellow),напис зеленого кольору(green).

 

 

1.Створити вікно tkinter із такими характеристиками: заголовок вікна « Вікно №1» та розміром 500x500. Додайте до вікна напис з текстом «Нове повідомлення», колір тексту синій, шрифт «Arial 14», та кнопку з текстом «Натисни сюди», при натисканні якої текст «Нове повідомлення», змінюється на «Це вікно було створено в середовищі IDLE». (Див.Прик. 2)

2.Створити вікно tkinter із такими характеристиками: заголовок вікна « Вікно №2» та розміром 700x400. Додайте до вікна напис з текстом «Щось буде?». Колір тексту червоний,колір напису синій label["bg"], шрифт «Calibri 14». та кнопку з текстом «Тисни швидше», розміром (width = 20, height = 2), розмір і стиль напису Arial 25, при натисканні якої текст «Щось буде?», змінюється на «В мене вийшло». (Див.Прик. 2)

 

 

 

docx
Додано
24 лютого
Переглядів
81
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку