Елементи структури веб-сторінок

Про матеріал
Елементи структури веб-сторінок. Розробка презентації містить у собі головні поняття, тези, типи сторінок, вправи та практичну роботу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Елементи структури веб-сторінок

Номер слайду 2

Актуалізація знань: Що таке браузер?Що таке альтернативні браузери?Назвіть відомі вам браузери.

Номер слайду 3

Веб-сторінка — інформаційний ресурс, доступний у мережі World Wide Web, який можна переглянути у веб-браузері.

Номер слайду 4

Веб-сайт — сукупність веб-сторінок, доступних в Інтернеті, які об’єднані за змістом і навігацією.

Номер слайду 5

Типи сайтів: Візитна картка;Landing Page;Персональний;Корпоративний;Інтернет-магазин;Каталог.

Номер слайду 6

Візитна карта(сайт-візитка)Це невеликий інтернет-ресурс, що містять відомості про конкретну компанію, включаючи контактні дані, а також перелік і опис послуг. Сайт візитка містить мінімум відомостей і більше підходить для підприємців-початківців які тільки відкривають фірму чи підприємство.

Номер слайду 7

Landing Page. Це оформлення заявки на: Покупку товару;Безкоштовну консультацію;Оформлення “броні”;Завантажити прайс;Прорахувати кошторис або вартість якихось послуг;Участь в акції;Передплату на розсилку і так далі. Вперше landing page почали використовувати в США, і з тих пір популярність такого веб-ресурсу тільки зростає. Це обумовлено його високою ефективністю. Характерною особливістю такого інтернет-ресурсу є відсутність складної навігації, об’ємних текстів, зайвих меню, постійно спливаючих банерів.

Номер слайду 8

Персональний. В принципі, це сайт візитка, тільки без орієнтації на вирішення бізнес-завдань. Зазвичай створення персонального сайту замовляють приватні особи, для надання певних відомостей про себе і своє захоплення, улюблене заняття.

Номер слайду 9

Корпоративний. Даний тип веб-ресурсу призначений для серйозних бізнес-структур. На корпоративному сайті, крім стандартних розділів, розміщують більш розгорнуті відомості про продукцію і послуги, що надаються.

Номер слайду 10

Інтернет-магазин. Являє собою розширений варіант інтернет-каталогу, але на відміну від якого, має функції замовлення товару, за допомогою віртуальної корзини та кількох способів оплати.

Номер слайду 11

Інтернет-каталог. Основне призначення інтернет-каталогу – зручна і доступна подача конкретної інформації у великому обсязі. Зазвичай має вигляд каталогу. На відміну від переліку товарів, розташованих на інших інтернет-ресурсах, характеризується більш детальною розробкою, з обов’язковою функцією пошук по сайту.

Номер слайду 12

Структура веб-сайтів. Загалом виділяють три типи структур веб-сайтів — лінійну, деревоподібну та довільну.

Номер слайду 13

Лінійна структура

Номер слайду 14

Деревоподібна структура

Номер слайду 15

Довільна структура

Номер слайду 16

Структура веб-сторінок. У структурі веб-сторінки можна виділити такі складові: контент, елементи навігації, дизайн. (с.106)

Номер слайду 17

Типи веб-сторінок. Домашня(головна)Веб-каталог. Форум Чат

Номер слайду 18

Вправа. Вкажіть який тип сайту описано на слайді.

Номер слайду 19

1 завданняІнтерактивний веб-сайт, що рекламує товар або послугу і приймає замовлення на покупку; пропонує користувачеві вибір варіанта розрахунку, при цьому адміністратор сайту зобов’язаний організувати доставку товару і проконтролювати розрахунки за поставку.

Номер слайду 20

2 завдання. Сайт візитка, тільки без орієнтації на вирішення бізнес-завдань. Створений для приватних осіб, для надання певних відомостей про себе і своє захоплення, улюблене заняття.

Номер слайду 21

3 завдання. Невеликий Інтернет-ресурс, що містить відомості про конкретну компанію, включаючи контактні дані, а також перелік і опис послуг. Також містить мінімум відомостей і більше підходить для підприємців-початківців які тільки відкривають фірму чи підприємство.

Номер слайду 22

4 завдання. Сайт, призначений для автоматизації внутрішнього документообігу, обліку показників компанії, управління персоналом. Його дизайн відповідає фірмовому стилю компанії, використовується мінімум графіки, основна увага звертається на текст.

Номер слайду 23

Відповіді:Інтернет-магазин. Персональний сайт. Сайт – візитка. Корпоративний

Номер слайду 24

Практична робота: Перегляньте сайти за вказаними адресами та запишіть тип сайту, який ви переглянули:https://rozetka.com.ua/https://ufb.org.ua/https://www.agoda.com/https://dtek.com/http://nikolay-frolov.edukit.mk.ua/

Номер слайду 25

Відповіді:Інтернет-магазин. Форум. Landing Page. Корпоративний. Персональний

Номер слайду 26

Додаткове завдання: Знайти в Інтернеті інформацію про громадські сайти, сайти працевлаштування та ігрові сайти. Записати в зошит їх призначення та особливості.

Номер слайду 27

Домашнє завдання: Прочитати с.105 у підручнику

pptx
Додано
15 лютого 2023
Переглядів
1649
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку