План-конспект. 8 клас. Урок: Структура документа та автоматизоване створення вмісту документа

Про матеріал
План-конспект. 8 клас. Урок: Структура документа та автоматизоване створення вмісту документа. Розробка уроку містить тестові завдання з відповідями.
Перегляд файлу

Урок: Структура документа та автоматизоване створення вмісту документа

Мета: учні зможуть використовувати заголовки, списки та інші структури документів, а також навчаться створювати автоматизований вміст для своїх документів за допомогою таких інструментів, як Зміст і Нумерація сторінок.

Вступ:

Створюючи документ, важливо структурувати вміст так, щоб його було легко читати та розуміти. У цьому уроці ви дізнаєтеся, як використовувати заголовки, списки та інші структури документів для організації вмісту. Крім того, ви дізнаєтеся, як автоматично створювати вміст для ваших документів, наприклад зміст і нумерацію сторінок.

Кроки уроку:

  1. Відкрийте програму обробки текстів, наприклад Microsoft Word або Google Docs.
  2. Створіть новий документ і введіть текст. Ви можете використовувати будь-який текст, який вам подобається, наприклад абзац або список.
  3. Використовуйте заголовки для структурування документа. Заголовки більші та жирніші, ніж звичайний текст, і їх можна використовувати для поділу документа на розділи. Щоб створити заголовок, виділіть текст, який потрібно відформатувати, і натисніть опцію «Заголовок» у меню «Стилі».
  4. Використовуйте списки для організації вмісту. Списки можуть бути або пронумерованими, або маркованими, і їх можна використовувати для створення ієрархії інформації. Щоб створити список, виділіть текст, який потрібно відформатувати, і натисніть опцію «Маркери» або «Нумерація» на панелі інструментів.
  5. Щоб підкреслити важливий текст, використовуйте інші параметри форматування, як-от жирний шрифт, курсив і підкреслення.
  6. Створіть автоматизований зміст для свого документа. Для цього потрібно використовувати заголовки для структурування документа. Коли ваш документ буде структуровано за допомогою заголовків, перейдіть до меню «Вставити» та виберіть «Зміст». Це створить зміст, який автоматично оновлюється, коли ви додаєте або видаляєте заголовки.
  7. Створіть автоматичну нумерацію сторінок для свого документа. Для цього зайдіть в меню «Вставка» і виберіть «Номер сторінки». Ви можете вибрати, де на сторінці має відображатися номер сторінки, наприклад у верхній чи нижній частині сторінки.
  8. Тепер ваш документ структурований і містить автоматизований вміст!

Тест:

  1. Яка мета структурування документа? a) щоб це виглядало красиво b) щоб організувати вміст так, щоб його було легко читати та зрозуміти c) щоб заплутати людей

Відповідь: б) Організувати вміст так, щоб його було легко читати та розуміти

  1.               Що таке заголовок у документі? a) Невеликий фрагмент тексту b) Більший і жирніший текст, який ділить документ на розділи c) Нумерований або маркований список

Відповідь: б) Більший і жирніший текст, який ділить документ на розділи

  1.               Яка мета використання списків у документі? a) Щоб створити ієрархію інформації b) Щоб заплутати людей c) Щоб документ виглядав красиво

Відповідь: а) Для створення ієрархії інформації

  1.               Як створити автоматизований зміст документа? a) Використовуючи жирний шрифт і курсив b) Використовуючи заголовки для структурування документа c) Створюючи список вмісту вручну

Відповідь: б) Використовуючи заголовки для структурування документа

  1.               Як створити автоматичну нумерацію сторінок у документі? a) Додавши вручну номери сторінок b) За допомогою меню «Вставити» та вибравши «Номер сторінки» c) За допомогою меню «Стилі» та вибравши «Номер сторінки»

Відповідь: б) За допомогою меню «Вставити» та вибравши «Номер сторінки»

 

docx
Додано
25 лютого 2023
Переглядів
163
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку