Елтон Джон. Від рок - н - роллу до поп.музики

Про матеріал
Доповідь про творчисть музиканта. Один з небагатьох артистів, кому вдалося упродовж тривалого часу триматися на хвилі популярності, чому сприяли його здібності як композитора та виконавця, а також відчуття моди.
Перегляд файлу

Слайд1.

Тема: Елтон Джон – від рок – н – ролу до поп – музики.

Елтон Джон - англійський композитор, поп-виконавець, піаніст, лицар-бакалавр і кавалер ордена Британської імперії.

 

Слайд 2

 Один з небагатьох артистів, кому вдалося упродовж тривалого часу триматися на хвилі популярності, чому сприяли його здібності як композитора та виконавця, а також відчуття моди.

 

Слайд 3.

Реджинальд Кеннет Дуайт - саме таке ім'я було дано музиканту при народженні, народився 25 березня 1947 року.
Для багатьох людей дитинство - приємна пора спогадів. Але не для Елтона Джона. Його ранні роки затьмарили сварки батьків і деспотичний батько, офіцер військово-повітряних сил.

 

Слайд 4.

    Порятунком для хлопчика стала бабуся, Айва. Вона заспокоювала його як могла. В один з таких моментів Айва дозволила онукові натискати клавіші старовинного піаніно. Це стало початком народження нової зірки в музичному світі.

    Вже через тиждень Реджинальд став підбирати на слух відомі пісні. На той момент йому було всього 3 роки.


        Будучи 11-річним хлопчаком він вразив приймальної комісії грою на піаніно і отримав стипендію. Шість років він старанно відвідував заняття і отримував схвальні відгуки викладачів.

Слайд 5.

    Поки навчання в Академії йде своєю чергою, Реджі вирішує створити групу під назвою Bluesology. На момент заснування колективу йому було всього 13 років. Він навіть знаходить агента для просування своєї творчості. Хлопці почали з пісень Рея Чарльза і Джима Рівза, відомого в музичних колах виконавця кантрі. Група придбала деяку популярність і навіть гастролювала по США в середині 60-х в якості музичного супроводу різних артистів.

Слайд 6.
    Довгоочікуваний успіх прийшов з альбомом «Empty Sky», під  псевдонімом, «Elton John». Особливу популярність придбав трек «Your Song», який став хітом по обидві сторони океану. Ім'я музиканта стало звучати по всьому світу: в гастрольні тури були включені не тільки європейські міста, а й американські.

Слайд 7, 8, 9.

   Вже тоді почав формуватися екстравагантний імідж співака, якого і сьогодні можна дізнатися по гіпертрофованим очкам, яких за час кар'єри у нього було більше 4 тисяч.. Він навмисно доводив сценічні костюми до абсурду.

Слайд 10.

    Протягом усієї кар'єри Елтон Джон працював у тих напрямах, які переживали розквіт популярності. Розпочав кар'єру з музики, що була на пограниччі психоделічного та прогресивного року. Разом з гуртом The Who взяв участь у записі рок-опери Tommy. Прикладом цього напрямку творчості є альбоми Rocket Man i Goodbye Yellow Brick Road.

Слайд 11.

    Пізніше, однак, Елтон Джон змінив свій стиль, ставши виразним представником Глем-року в його легкому, поповому різновиді. Захоплюючись стилем диско в кінці 1970-х років та новою хвилею на початку 1980-х, Елтон Джон став композитором-пісенником у рівноважній поп - музиці для дорослих.

Слайд 12.

Композіція з альбому «Goodbye Yellow Brick Road» (1973) «Candle in the Wind», присвячена померлої 11 роками раніше Мерилін Монро, зробила Елтона наднової в музичному світі. Пісня зайняла 347 сходинку у рейтингу 500 найкращих пісень усіх часів за версією Rolling Stone, авторитетного музичного видання.

 

Слайд 13.

В 1992 році Елтон Джон узяв участь у концерті на Вемблі, присвяченому пам'яті Фредді Мерк'юрі

 

Слайд 14.

    Після того як Джон Леннон почув кілька каверів своїх пісень у виконанні співака, в 1974 році він запропонував Елтону спільний виступ в залі Медісон-Сквер-Гарден, де вони виконали кілька пісень The Beatles, в тому числі «Lucy in the Sky with Diamonds» і «I Saw her Standing Here». Цей виступ двох легенд британської музики увійшло в історію як останній вихід Леннона на сцену.

 

Слайд 15, 16.

    Минуло понад 20 років з тих пір, як Принцеса Діана трагічно загинула в автомобільній аварії в Парижі 31 серпня 1997 року й, здається, що світ ніколи не перестане сумувати про принцесу, яка пішла занадто рано. Один з близьких друзів Діани, Елтон Джон, вшанував її пам'ять, коли заспівав свою пісню "Свічка на вітрі" на похоронах Діани.

    Вчинок оцінила сама королева Великобританії  Єлизавети II і в 1998-му співак удостоївся титулу сера.

 

Слайд 17.

    У січні 2018 Елтон Джон повідомив шанувальникам про те, що йде зі сцени. Проте, співак продовжив давати поодинокі концерти в США і Великобританії. У травні на запрошення королівської сім'ї Елтон виступив на весіллі принца Гаррі та американської кіноактриси Меган Маркл.

 

Слайд 18.

    Він - володар численних премій, в тому числі «Греммі» і «Оскара», сер Британської імперії (1998). У 1999 році Елтон був визнаний американськими слухачами кращим музикантом всіх часів.

 

 

 

Словник

  1. Глем – рок явище у рок-музичній культурі, яке характеризується особливо розкішним і блискучим оформленням рок-концертів, яскравістю, екзотичними костюмами.
  2. The Who (укр. Ті, хто…)   британський рок-гурт, утворений 1964 року в Лондоні.
  3. Самый продаваемый британский поп-певец, семь дисков которого стартовали с первых строчек Billboard 200. По словам музыканта, он начинал творческую карьеру как пианист, который поет, а со временем превратился в певца, играющего на рояле.
  4. он начал носить очки, стараясь походить на своего кумира Бадди Холли.
  5. В первый раз Реджинальд выступил перед публикой в 16 лет.
  6. В январе 2018 года Элтон Джон сообщил поклонникам о том, что уходит со сцены.
  7.  
docx
Додав(-ла)
SeitArifova Esma
Пов’язані теми
Мистецтво, Інші матеріали
Додано
9 січня 2021
Переглядів
520
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку