Есе на тему: "Краса і милозвучність рідної мови"

Про матеріал
Есе на тему: "Краса і милозвучність рідної мови" містить висловлювання Панаса Мирного, Олеся Гончара про значення рідної мови для кожного.
Перегляд файлу

Есе на тему: «Краса і милозвучність рідної мови»

      «Найбільше і найдорожче добро кожного народу – це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почування» (Панас Мирний).

Не можна не погодитися зі словами відомого письменника, адже рідна мова – це мова націй, мова предків, яка зв’язує людину з його народом. Рідна мова – найбільший скарб. Існує твердження, що українська мова – одна з найбагатших слов’янських мов.

Наша мова вважається однією з наймилозвучніших у світі. Іноземці, побувавши в Україні, відмічають ніжність, витонченість і гармонійність української мови. Як душевно і красиво звучать українською мовою вірші наших поетів Т.Г. Шевченка і Лесі Українки.

Краса мови в мудрості віків, в щирому слові, у безсмерті народу. Українське слово є найсильнішим і найбагатшим. Чого варте ніжне слово «ненька» - почуєш, і одразу пронизує серце, вабить своєю лагідністю і ласкавістю.

Я дуже пишаюся тим, що народилася на українській землі, що знаю мелодійну мову мого народу. Хоч я і вивчаю інші мови, і знаю історію інших народів, на першому місці завжди буде моя рідна мова, українська.

«Той, хто зневажливо ставиться до рідної мови, не може й сам викликати поваги до себе» (Олесь Гончар)

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
3.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. spoon nastusha
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
docx
Додано
2 лютого 2022
Переглядів
42268
Оцінка розробки
3.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку