Есе "Здоровим бути модно"

Про матеріал
Матеріал для класних керівників, вчителів української мови, для учнів старших класів при набутті практики написання есе, власного висловлення на ЗНО.
Перегляд файлу

Есе «Здоровим бути модно»

    Зараз мода – це більше, ніж просто зовнішній вигляд. Щоб бути в тренді, потрібно  знати все, що відбувається у світі. Бути начитаним і здоровим. Але все-таки останній пункт цього списку є найвагомішим. Так чому ж бути здоровим це так важливо? І що саме для цього потрібно?

   Наукою доведено, що якщо умовно взяти рівень здоров’я,  як 100 відсотків, то 20 з них залежать від спадкових факторів,  ще  20 – від екології, 10 – від медичного обслуговування, а всі 50, що залишилися – саме від нашого способу життя.

   Нова тенденція і мода на здоровий спосіб життя є невід’ємною у XXI столітті. Адже ЗСЖ передбачає і оздоровлення раціону харчування, і збільшення фізичною активності, і контроль над своїм емоційним станом. Він є інструментом благополуччя у житті, реалізації цілей та мрій.

    Людина, яка розуміє, що приклавши зусилля і змінивши раціон, додавши більше корисних продуктів, і , відмовившись від протилежних, покращить та подовжить свій сон, буде виділяти час на щоденне тренування, медитацію, вона матиме натомість гарне тіло, чудовий настрій, зменшення ризику захворюваності до величезної кількості хвороб і навпаки збільшення тривалості і якості життя.  Як писав давньогрецький письменник і філософ Плутарх : « Хто розраховує забезпечити собі здоров’я, перебуваючи в ліні, той чинить так само безглуздо, як і людина, думаючи мовчанням, удосконалити свій голос».

 

docx
Додано
30 квітня 2021
Переглядів
503
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку