Фантастична добавка при вивченні теми "ЛІТОСФЕРА"

Про матеріал

Географічний матеріал допоможе вчителю цікаво розкрити тему уроку і викликати зацікавленість в учнів до вивчення географії; розвивати інтелектуальні і творчі здібності; застосування знань для пояснення та оцінювання географічних процесів і явищ.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Долина монументів. Природне кам’яне утворення в пустелі Арізона (США)  

Номер слайду 3

Башта диявола - стовпчикова скеля (так звана геологічна окремість), що нагадує вежу, що складається з складених окремих кам'яних стовпів. 

Номер слайду 4

 «Балансуюче каміння» Розташований парк поблизу Хараре — столиці африканської країни Зімбабве. Великі зодчі — вітер, волога та різкі перепади температур так дивовижно обробили місцеві скелі, що кожна з них, будучи монолітом, виглядає так, ніби складається з окремих брил. Ці багатотонні брили утворюють неповторні форми — гриби, піраміди, арки та ін.

Номер слайду 5

Золоті ворота Карадаг (Чорна гора) розташована у Кримських горах.  Про неї ходить величезна кількість легенд. Греки вважали, що саме там  знаходиться вхід  в підземне царство Аїда.

Номер слайду 6

Гора – лаколіт Аюдаг. Ведмідь гора. Аюдаг – “ненароджений вулкан”,свідок сили внутрішніх процесів

Номер слайду 7

Долина привидів. Великий каньйон Криму демонструє руйнівну роботу річок

Номер слайду 8

Пенкейк Рокс( або скелі “Млинці”. Нова Зеландія

Номер слайду 9

Біла пустеля. Сахара Кілька мільйонів років тому тут було дно океану. Відступивши, вода залишила на суші вапнякові відкладення, що сформувалися з останків морських мікроорганізмів. Деяким з них з часом вітер надав форми скульптур.

Номер слайду 10

ПУСТЕЛЯ Атакама. Південна Америка. Найсухіша пустеля Землі використовується дослідниками NASA для тестування космічних апаратів, призначених для вивчення поверхні Марса. Вважається, що грунт пустелі схожий на породи Червоної планети. У ньому міститься незначна кількість вологи, а в окремих областях дощ не випадає по кілька десятків років, через що життя там повністю відсутнє.

Номер слайду 11

Печера кристалів. Мексика. Ця вапнякова печера була виявлена ​​випадково в 2000 році, її знайшли шахтарі, які прокладали новий тунель. Природнє диво має 11 метрів довжини, завширшки 4 метри Печера заповнена найбільшими в світі кристалами селеніту вони стирчать звідусіль у різні боки. Вік їх оцінюється в 500 000 років. Температура в печері досягає 58 ° C, а вологість – 90-100%

Номер слайду 12

Геопарк Е – Ліу. Тайвань. Парк цікавий своїми неймовірними природними скульптурами. Під впливом води, вітру та інших факторів тут сформувалися форми, що нагадують кам’яні гриби або, наприклад, королеви Єлизавети

Номер слайду 13

Г. Перевищення однієї точки земної поверхні над іншою В. Висоту точки над рівнем моря Б. Різницю між абсолютною і відносною висотою на земній поверхні А. Усі нерівності земної поверхні Рельєфом називають:  В. 8838 м Г. 9950 м Б. 8850 м А. 8858 м Укажіть висоту найвищої вершини світу:

Номер слайду 14

Території, що підняті над рівнем моря до 200 м, – це:  А. Гори Б. Височини В. Плоскогір'я А. Горби і скелі Б. Яри і балки В. Гори та рівнини Г. Материки і западини океанів Г. Низовини Під впливом внутрішніх процесів сформувались найбільші (планетарні) форми земної поверхні: 

Номер слайду 15

Рівнини, що підняті над рівнем моря від 200 до 500 м, – це:  А. Гори Б. Плоскогір'я В. Низовини Г. Височини Рівнини, що підняті над рівнем моря понад 500 м, – це:  А. Гори Б. Низовини В. Плоскогір'я Г. Височини

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

ppt
Додано
9 січня 2019
Переглядів
1189
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку