Файли і папки. Презентація 4 клас НУШ

Про матеріал
Презентація для 4 класу НУШ. Містить інформацію про папки і файли. Додано завдання по темі уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФАЙЛИ i ПАПКИ4 клас. НУШУрок 10

Номер слайду 2

Ти дізнаєшсяосновні відомості про файли і папки;як потрібно впорядковувати файли й папки. Дотримуйся правилроботи з комп’ютером.

Номер слайду 3

ФАЙЛИ І ПАПКИ Ти вже знаєш, що всі програми, тексти, зображення, фільми зберігаються в зовнішній пам’яті комп’ютера в окремих файлах. Файли зручно впорядковувати за допомогою папок. Кожний файл, кожна папка має своє ім’я. Для надання імен файлам і папкам можна використовувати літери, цифри та спеціальні символи, крім таких: \ * / : ? ” < > |

Номер слайду 4

ФАЙЛИ І ПАПКИ Ім’я файлу складається з двох частин — власне імені файлу та його розширення. Ім’я та розширення файлу відокремлюються крапкою. За розширенням можна визначити, що міститься у файлі — тексти, зображення, відео тощо. Файли, що містять різні дані, позначаються в комп’ютері різними значками (піктограмами).

Номер слайду 5

Номер слайду 6

ЯК УПОРЯДКОВУВАТИ ФАЙЛИ ТА ПАПКИ Для впорядкування файлів використовують папки. Уяви, що тобі потрібно впорядкувати файли з фотографіями. Ти можеш створити папку Фото й розмістити в ній усі файли. Чи легко буде знайти потрібний? Мабуть, ні. У папці Фото доцільно створити кілька папок — їх називають вкладеними.

Номер слайду 7

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 8

Дотримуйся правил поведінки та безпеки під час роботи за комп’ютером:

Номер слайду 9

Працюємо за комп’ютером

Номер слайду 10

Дай відповідь на запитання Що таке розширення файлу, шлях до файлу?За якими правилами надають імена файлам, папкам?Як папки допоможуть тобі впорядкувати інформацію?

Номер слайду 11

Завданняhttp://pidruchnykpro.org.ua/theme/contentview/pdrychniki/nformatika-pdrychnik-dlya-4-klasy-zakladv-zagalno-seredno-osvti/fayili-papki/19380-onlayin-zavdannya

pptx
Додано
15 листопада 2022
Переглядів
459
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку