Філворд (угорський кросворд ) по темі «Фізичні величини. Вимірювання фізичних величин». (7 клас)

Про матеріал
Філворд (угорський кросворд ) по темі «Фізичні величини. Вимірювання фізичних величин». (7 клас) Перед оголошенням теми уроку «Фізичні величини. Вимірювання фізичних величин» можна запропонувати учням розгадати філворд по даній темі. Філворд складається з клітин, у яких вже присутні букви відповідей. Кожна відповідь являє собою ланцюжок клітин. Слова-відповіді не перетинаються і не мають спільних клітин з іншими словами.
Перегляд файлу

Філворд (угорський кросворд ) по темі  «Фізичні величини. Вимірювання фізичних величин». (7 клас)

Перед оголошенням теми уроку «Фізичні величини. Вимірювання фізичних величин»  можна запропонувати учням розгадати філворд по даній темі.                                                        Філворд складається з клітин, у яких вже присутні букви відповідей. Кожна відповідь являє собою ланцюжок клітин. Слова-відповіді не перетинаються і не  мають спільних клітин з іншими словами.                                                                                                                              Прийом «Дешифрувальники».                                                                                                                 Видатний французький математик Франсуа Вієт (154-16030, який удосконалив теорію рівнянь, був прекрасним дешифрувальником. Під час війни між Францією та Іспанією іспанці застосовували для таємного листування дуже складний шифр. Вієту доручив король знайти ключ до шифру. Він працював днями і ночами протягом двох тижнів, доки поставлена задача не була розв’язана. Він не тільки розгадав шифр із 500 символів. Але і вказав спосіб, як слідкувати за всіма його змінами.              Результат пошуку зображень за запитом "франсуа Вієт"                                                                                                                             

Ось зараз і ви побуваєте у ролі дешифрувальника. Вам потрібно спочатку записати у зошитах назви понять, про які йдеться.                                                                                                                              1.Процес самовільного проникнення молекул (атомів, йонів) однієї речовини між молекулами (атомами, йонами) іншої речовини. (Дифузія)                                                                                     2. Припущення про досліджуване явище. (Гіпотеза)                                                                                    3. Якщо до атома приєднались один або кілька електронів, то атом перетворюється на негативний … . (Йон)                                                                                                                              4. Фізичне … - об’єкт із однієї речовини, який має зовнішню границю. (Тіло)                            5. Фізика - … про природу. (Наука)

 Завдання. Учні одержують таблиці по варіантах. Потрібно знайти у таблиці відповіді на питання та викреслити їх. Прочитати утворені слова.                           

Ф

Г

І

П

О

Т

І

З

И

А

З

Е

З

І

Я

Ч

Н

І

У

В

Е

Н

А

У

Ф

Й

Л

И

Ч

К

И

О

Т

О

И

А

Д

Н

І

Л

Н

И

 

Закреслені слова: дифузія, гіпотеза, йон, тіло, наука.

Відповідь.  

Ф

Г

І

П

О

Т

І

З

И

А

З

Е

З

І

Я

Ч

Н

І

У

В

Е

Н

А

У

Ф

Й

Л

И

Ч

К

И

О

Т

О

И

А

Д

Н

І

Л

Н

И

 

Учні читають у клітинках слова «фізичні величини».

docx
Додано
2 грудня 2019
Переглядів
515
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку