Фінансові розрахунки.

Про матеріал
Дана розробка знайомить учнів з програмними засобами підтримки навчання математики та вчить автоматизувати власні обчислення за допомогою онлайн програми «Калькулятор»; розв’язувати фінансові задачі в різних середовищах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розгадай. Ана. ГРам. УІФНИСНАФІНАНСИ

Номер слайду 2

10 клас. Фінансові розрахунки.

Номер слайду 3

Ти дізнаєшсся: Що таке фінансова грамотність, інвестиція. Які існують он-лайн сервіси депозитного калькулятора. Як використовувати табличний процесор для розв'язування фінансових задач

Номер слайду 4

Що таке 1%? Як знайти відсотки від числа і число за його відсотками?Для чого люди або фірми зберігають гроші в банках?Для чого люди або фірми беруть кредити?Згадаємо:

Номер слайду 5

відкладати гроші та зберігати їх удомапокласти гроші в банк на депозитний рахунок (депозит) інвестувати гроші в цінні папери або в діяльність певної фірми з метою отримання прибутку. Якщо людина хоче зібрати гроші, то це можна зробити кількома способами:

Номер слайду 6

Інвестиція (лат invest — вкладення коштів) — це придбання цінних паперів, обладнання, будівель та іншого з метою отримання прибутків. Депозит — це коли ви віддаєте свої гроші банку, а банк повертає їх вам через певний час з відсотками. На покладені на депозит кошти банк виплачує певні відсотки за один рік тримання коштів на рахунку, що збільшує вкладені кошти, і тим самим вкладник отримує прибутокІнвестиція це: Депозит це:

Номер слайду 7

Один з видів депозитів — депозит з нарахуванням відсотків у кінці строку депозиту.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Депозит з капіталізацією- відсотки на вкладену суму нараховують щомісяця й отриманий прибуток щомісяця додають до внесеної суми. Тим самим прибуток кожного наступного місяця збільшується, тому що збільшується сума, на яку нараховуються відсотки.

Номер слайду 10

Для виконання обчислень за вищенаведеними формулами можна використати:

Номер слайду 11

Депозитний калькулятор https://fin-calc.org.ua/ua/deposit/calculate/Вибрати посилання ПОРАХУВАТИЗаповнити відповідні поля. Вибрати перемикач, що визначає умови депозиту щодо капіталізації прибутку

Номер слайду 12

Отримаємо результат:

Номер слайду 13

Обчислення кінцевої суми депозиту зі щомісячною капіталізацією з використанням функції ЕФЕКТ()або EFFECT()Використання EXCEL: EFFECT(річна_ставка; кількість_періодів), Період — час, через який нарахований прибуток додається до вкладу (капіталізується).

Номер слайду 14

Депозит із заданою річною відсотковою ставкою, якийвкладник поповнює постійною сумою через заданий період часу. Функція БС() або FV()Використання EXCEL: FV(ставка;кількість_періодів;внески_за_період;початковий_внесок)Період — це час, через який вкладник поповнює вклад постійною сумою; Ставка — відсоткова ставка за період.

Номер слайду 15

Вкладник поклав 5000 грн під 8% річних з поповненням щомісяця на постійну суму 1000 грн. Визначити, яку суму коштів отримає вкладник через З роки, використовуючи EXCEL. Використовуючи кредитний калькулятор, визначити схему повернення кредиту 20 000 грн на 6 місяців під 12 % річних зі стандартною схемою нарахування відсотків за кредит. Практичне завдання:

Номер слайду 16

Домашнє завдання: Опрацювати конспект. Вивчити нові фінансові функції

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Джерела інформації:http://chashuk.edukit.volyn.ua/informatika_10_klasshttps://grigorenko-sv.pp.ua

pptx
Додано
11 листопада 2021
Переглядів
2889
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку