Техніки формувального оцінювання

Про матеріал
Формувальне оцінювання використовується в тих випадках, коли учні аналізують свій процес навчання в ході роботи над навчальним матеріалом. При цьому цілі оцінювання, поставлені перед початком роботи змінюються на її протязі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання технік (прийомів) формувального оцінювання на уроках інформатики.

Номер слайду 2

Під формувальним оцінюванням розуміють інтерактивне оцінювання прогресу навчання учнів, що дає змогу вчителю визначати потреби учнів та відповідним чином адаптувати процес навчання.

Номер слайду 3

Аналітичні запитання: Як ти можеш довести, що…..? Що ти думаєш про…? Як можна вирішити дану проблему? Чому ти так думаєш?Техніки формувального оцінювання

Номер слайду 4

Рефлексивні техніки: сигнали рукою, картками.

Номер слайду 5

Однохвилинне есе У завданні учні мають записати свої найбільші відкриття або найважливіші питання сьогоднішнього уроку за 1 хвилину.

Номер слайду 6

Світлофор. У кожного учня є картки трьох кольорів світлофора. Учитель просить учнів показувати карткою відповідного кольору: розуміння неповне розуміння нерозуміння

Номер слайду 7

Уточнюючі питання: Який момент уроку був найцікавішим? Який момент уроку був найважливішим? Що для вас було найважчим сьогодні, що ви не зрозуміли?

Номер слайду 8

Формувальні тести:(самостійні відповіді з подальшим колективним обговоренням)«На Урок» - безкоштовний україномовний сервіс для створення власних тестів і використання публічної бібліотеки завдань.

Номер слайду 9

Міні тести під час уроку:“Всеосвіта” – це сучасна платформа для організації дистанційного навчання, безкоштовна онлайн-бібліотека методичних матеріалів, розробки для розвитку й навчання учнів.

Номер слайду 10

Kahoot! — онлайн-сервіс для створення вікторин, дидактичних ігор і тестів.

Номер слайду 11

Padlet – віртуальна інтерактивна дошка для організації спільної роботи з різноманітним контентом і можливістю одночасного редагування декількома користувачами.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!!!Підготувала:вчитель інформатики. Данильченко О.Є.

pptx
Додано
12 листопада 2021
Переглядів
2962
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку