Фізкультурна розвага

Про матеріал
Фізкультурна розвага для дітей старшого дошкільного віку. Для вихователів, інструкторів з фізичної культури, батьків.
Перегляд файлу

ФІЗКУЛЬТУРНА РОЗВАГА

«ЗАБАВИ»

 

Мета: удосконалювати навички ходьби, бігу, стрибків, кидання і ловіння м’ячів, рухові дії з м’ячем для гри у футбол, орієнтування у просторі; розвивати фізичні якості: швидкість, спритність, витривалість, силу, окомір;

стимулювати активність кожної дитини з урахуванням її індивідуальних можливостей, забезпечувати диференційований підхід до оцінки результатів її дій, надати можливість відчути задоволення і радість від рухів у спільній діяльності; вільно і природно використовувати набуті рухові уміння й навички, виявляти творчість, самостійність, активність, ініціативність у руховій діяльності; підтримувати бадьорий, радісний настрій;

виховувати у дітей бажання займатися фізичними вправами.

         

ХІД РОЗВАГИ:

 

  1.               Представлення та привітання команд.
  2.               Естафета «Веселий потяг».

Зміст: Діти поділяються на дві команди. Команди шикуються в колони. За командою капітани починають бігти до кубика. Треба добігти до кубика, повернутися назад, взяти за руку наступну дитину, вже вдвох добігти до кубика, повернутися назад, взяти третю дитину і т.д. Перемагає та команда, яка першою виконає завдання.

  1.               Загадки про спорт. Рухові загадки.

Організація полілогу «Зимові й літні види спорту». Запитання до дітей, щоб з’ясувати, які вони знають види спорту. Обладнання: картинки із

зображенням різних видів спорту.

Вправа «Зимові й літні види спорту». Вихователь роздає дітям фішки червоного (літні види спорту) й синього (зимові види спорту) кольорів. Називає певний вид спорту і пропонує дітям підняти фішку відповідного кольору.

Інтелектуально-мовленнєве завдання «Продовжи речення»:

М’яч для гри у футбол називають …… .

М’яч для гри у баскетбол називають…….

Для гри у хокей потрібні ……..

Для гри в теніс використовують ……..

За правилами гри у футболі слідкує ………

Футболісти грають у футбол на ………..

 

  1.               Змагання «Перетягування канату».

Зміст: Діти поділяються на дві команди. Команди шикуються в колони, беруться обома руками за канат. За свистком команди починають тягнути канат на себе. Перемагає та команда, яка перетягне суперників на свою половину.

  1.               Естафета «Веселі вершники».

Зміст: Діти поділяються на дві команди. Команди шикуються в колони. За командою капітани починають бігти до кубика, імітуючи рух коня. Треба добігти до кубика, повернутися назад, передати іграшкового коня наступному гравцю та стати у кінець колони. Перемагає та команда, яка першою виконає завдання.

  1.               Атракціон «Передача м’яча по колу».

Зміст гри: діти шикуються у коло і передають один одному по колу два м’ячі різного кольору: «один м’яч доганяє іншого».

  1.               Естафета «Передай м’яч над головою».

Зміст: Діти поділяються на дві команди. Команди шикуються в колони. За командою капітани починають передавати м’яч над головою. Останній у колоні, отримавши м’яч, оббігає праворуч свою колону і стає попереду капітана. Потім також передає м’яч над головою. Гра триває доти, доки капітан з м’ячем не стане останнім у колоні і не отримає м’яч. Тоді він біжить на початок колони, стає на своє місце і підіймає руки з м’ячем вгору. Перемагає та команда, яка першою виконає завдання.

  1.               Естафета «Веселі стрибуни».

Зміст: Діти поділяються на дві команди. Гравці обох команд шикуються в колони за лінією старту. Гравці, що стоять першими в колоні, затискають між ногами (між колінами чи гомілками) м’яч і стрибають до кубика, навколо нього і назад до команди, передають м’яч наступному гравцеві. Гра триває доти, доки останній член команди не закінчить гру і м’яч знову не опиниться у першого гравця. Виграє та команда, яка першою виконала завдання.

  1.               Змагання «»Веселий футбол».

Зміст: за бажанням учасники команд по черзі мають прокотити м’яч у ворота.

  1.          Рухлива гра «Ловитки зі стрічками».

Зміст: у кожного з дітей позаду за пояс заправлена  стрічка.

Завдання: треба рухатися так, щоб вхопити стрічку іншого гравця, а свою зберегти. Той, хто втратив свою стрічку, вибуває з гри.

 

docx
Пов’язані теми
Дошкільна освіта, Сценарії
Додано
25 січня 2020
Переглядів
449
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку