Фізкультурна розвага для дітей старшого дошкільного віку "Малі Олімпійські ігри""

Про матеріал
Це авторський сценарій фізкультурної розваги для дітей старшого дошкільного віку. В роботі подано мету, обладнання та інвентар, хід розваги.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вихователь з фізичного виховання Курчак Т.В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МАЛІ ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ


Мета: Формувати у дітей позитивне ставлення до спорту, фізичної культури, здорового способу життя. Поглибити знання про Олімпіаду, олімпійські ігри, та види спорту. Сприяти розвитку усіх фізичних якостей дитини. Виховувати у дітей сміливість, упевненість у власних можливостях.

Дійові особи: Ведуча, Баба-Яга, Діти

 

Зал прибраний на олімпійську тематику, прапор олімпіади, прапор України, девіз Олімпіади,  малюнки з олімпійськими видами спорту.

Хід розваги

Під музику діти заходять до зали, шикуються по обидва боки залу.

Ведуча: Доброго дня шановні присутні, гості, батьки, рідні та друзі. Ми раді вас вітати у нашому святковому залі. Весь світ затамував подих спостерігаючи за ходом  21  зимових Олімпійських ігор у Ванкувері. Яка ж суть цих двох слів Олімпійські ігри?  Олімпійські ігри зародилися у Стародавній Греції ще у 8 столітті до нашої ери. І регулярно проводились понад тисячу років. Всі змагання та конкурси проводились один раз на чотири роки на честь бога Зевса у містечку Олімпія. Тому і змагання ці називаються Олімпійськими іграми. Олімпійців виховували змалку, цієї традиції притримується і наш дошкільний навчальний заклад. Ми надіємось на те, що серед вас – майбутні олімпійські чемпіони та чемпіонки.

Як відомо Олімпіада завжди розпочинається з олімпійського вогню. За підсумками минулого навчального року ми обрали кращого спортсмена. Саме він запалить наш олімпійський вогонь. (Звучить музика., вноситься вогонь, ставить на видному місці) Звучить гімн України. Малі Олімпійські ігри 2010 року вважаються відкритими!

На нашу олімпіаду прибули 2 команди Команда № 1 _______Ваш девіз. Та Команда № 2____ Ваш девіз.

Н Малих Олімпійських іграх присутні гості____________________

 

Ведуча: Як ви вже знаєте Олімпійські ігри бувають літніми і зимовими. Літні Олімпійські ігри включають у себе понад 25 видів спорту. Діти а які зимові види спорту ви знаєте???

Гра-конкурс «Зимова олімпіада»  (учасники команд по черзі називають зимові види спорту, хто більше назве видів.)

Ведуча: так бачу багато ви знаєте зимових видів спорту. Навіть назвали хокей. Правильно в хокей грають тільки справжні мужні чоловіки. (показує клюшку і шайбу) діти а що це??? Мета гри в хокей це якомога більшу кількість разів попасти шайбою у ворітця. Тому зараз я вам пропоную пограти у естафету яка так і називається «Міні хокей» Клюшки в нас є, а ось роль шайби в нас буде відігравати м’яч. Яка команда швидше обведе м’яч навколо фішки та команда і перемогла.

Гра-естафета «Міні хокей»

Ведуча: Дуже швидкі і кмітливі наші олімпійці, а чи так само ви справитесь з наступним завданням? Зараз ми побачимо яка команда дружніша № 1 чи № 2? Чия ланка швидше збереться??

Гра "Чия ланка швидше збереться?"
Під музику діти з двох команд бігають врозтіч. Коли музика закінчиться, діти будуються в колонки. Чия команда швидше? Гра повторюється 3 рази.
Ведуча. Ось які ви дружні, швидкі. Ось з вас вийдуть справжні олімпійці! Медалі отримаєте золоті, срібні…

Вибігає баба-яга
Баба-Яга. А Баба-Яга проти! Не дам я вам провести Олімпіаду! Я всі ваші медалі вкрала і в дрімучий ліс забрала. Навіщо вам тепер змагатися?
Нагороджувати-то нема чим! Ха-ха-ха!
Ведуча.
Ах, ти Бабусю! Іди від нас!
(Баба-Яга виходить).
Ведуча.
Діти давайте не будемо засмучуватися. Адже в будь-яких змаганнях головне  не перемога, а  участь. Можна і без медалей влаштувати Олімпіаду. Головне - щоб усім дітям було весело і цікаво. А тепер продовжимо змагання. Взимку завжди багато снігу, пам’ятаю я у дитинстві любила грати у сніжки…Діти а ви любите грати у сніжки?? Я вам пропоную пограти зі мною. Дивіться – перед кожною командою стоїть купа сніжок. По черзі кожен з вас буде брати по сніжці і кидати в ось ті обручі. В цій грі переможе та команда яка буде найвлучнішою.

Естафета «Влучно в ціль»

Ведуча після закінчення естафети підводить підсумок – рахує кількість сніжок що лежать в обручі.
(Входить Баба-Яга.)
Баба-Яга. Що я бачу? Ви, все-таки, змагаєтеся? Та невже ж це так цікаво?
Діти. Так!
Баба-Яга. І ніщо вам не може перешкодити?
Діти. Ні!
Баба-Яга. І навіть те, що я вкрала ваші медалі?
Діти: Ні!
Ведуча. Не потрібні нам твої медалі, Баба-Яга. Наші діти зібралися тут не заради якихось нагород. Просто вони дуже люблять спорт, свято і веселощі. А ще наші діти всі дуже міцні і здорові, бо дружать з фізкультурою та спортом.
Баба-Яга. Здорові? Ні, я цього не розумію. У мене-то все болить, все і ломить і тріщить. (Показує на собі)
Ведуча. Звичайно, буде боліти. Ти ж тільки тим і займаєшся, що капості дітям робиш. А про спорт та фізкультуру ти забула.
Баба-Яга. Простіть мене! Візьміть мене до себе в спортсмени! Навчіть, як мені стати здоровою.
Ведуча. Діти, вибачимо Бабі Язі? Залишимо її на нашій Олімпіаді?
Діти: Так!
Ведуча. Ну що ж. Зараз пограємо в гру - "Хто самий уважний?"
(Грають шестеро: Баба-Яга і 5 дітей, по 3 з кожної команди.
Ставиться на центр залу 5 стільців. Грає музика. Діти біжать навколо стільців. Музика закінчується і діти намагаються зайняти кожен свій стілець. Хто не встиг, той вибуває. Баба-Яга вибуває перший.)
Ведуча. Так, Баба-Яга, слабка ти ще, нічого не скажеш ... Ну що, пограєш з нашими дітьми ще?
Баба-Яга. Звичайно, я тільки-тільки розігралася.

Повторюється гра 3 рази.
Хлопці, ви знаєте, для того, щоб бути олімпійськими чемпіонами, недостатньо сили та спритності. Ще треба добре вчитися і прагнути дізнатися як можна більше. Ось, наприклад, які ще види спорту ви знаєте крім зимових?
(Діти відповідають, а Баба-Яга перебиває: "поїдання бутербродів", "лежання на дивані", "баньки в телевізор", грати в комп’ютерні ігри.  Ведучий на все це запитує у дітей, чи є такий вид спорту, діти відповідають, що ні.)
Баба Яга тим часом знаходить м’ячі стрибунці. Каже (хвастається)А ось це ви бачили?? Показує м’ячі

Ведуча: Бабусю яка ти молодець, ти вже робиш успіхи. Вже бачу вчишся стрибати ще й таким цікавим способом. Діти, а що??? Це ідея. Нумо гратись в стрибунців.

 

Гра-естафета «Стрибунці» (під час гри Баба Яга коментує хід гри.)


Баба Яга: Діти, ви мене вибачте за те, що я ваші медалі вкрала. Шукала я їх, шукала. Але знайшла не всі, а тільки золоті. І я хочу і вам вручити, за участь у змаганнях. Всі ви отримаєте золоті медалі і ніхто не виявиться таким, що програв, ніхто не буде ображений.
(Баба-Яга і ведуча вручають кожній команді по медалі.
Грає музика.)

Баба Яга переходить на гостей (Каже що на Олімпіаді присутні гості)

Привітання гостей . Вручення  дітям дипломи. Дякуємо нашим гостям що завітали до нас.

Звучить пісня.

Ведуча: Наша Мала Олімпіада завершилась, дякуємо всім нашим юним олімпійцям за участь у змаганнях.

Звучить гімн.

1

 

doc
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
16 лютого 2019
Переглядів
3019
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку