Флеш-моб «Дух, що тіло рве до бою», привячений захисникам Донецького аеропорту ім.С.Прокоф’єва

Про матеріал

Флеш-моб «Дух, що тіло рве до бою»,

привячений захисникам Донецького аеропорту ім.С.Прокоф'єва

Мета:реалізація заходів з виконання обласної програми підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції та членів сімей загиблих під час проведення антитерористичної операції,увічнення пам'яті про мужніх воїнів, українських військових та добровольців, які боролися зтерористичними збройними угрупуваннями самопроголошеної Донецької народної республіки за встановлення контролю над летовищем Донецького міжнародного аеропорту, що має стратегічне значення.

Перегляд файлу

Флеш-моб «Дух, що тіло рве до бою»,

привячений захисникам Донецького аеропорту ім.С.Прокофєва

 

Мета:реалізація заходів з виконання обласної програми підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції та членів сімей загиблих під час проведення антитерористичної операції,  увічнення пам’яті про мужніх воїнів, українських військових та добровольців, які боролися з  терористичними збройними угрупуваннями самопроголошеної Донецької народної республіки за встановлення контролю над летовищем Донецького міжнародного аеропорту, що має стратегічне значення.

Обладнання :прапор України, Гімн, музичний супровід:Тартак’’ Ніхто крім нас’’, плакати –Наші захисники- наша гордість;

Музика

 

                                   Виходить дівчина , читає    вірш  ‘’КІБОРГАМ ‘’ 

 

Аеропорт-Донецьк - моторів музика звучала,

Злітали та сідали літаки,

А ще у мікрофони арії Прокофьєва лунали,

Щоденні будні звичними були.

 

А поряд в полі трави колосились,

Волошки, незабудки, шар роси,

І раптом ранами поля ці рясно вкрились,,

Краплини крові замість квітів розцвіли.

 

Там де були розкішні термінали,

Тепер руїни, купи арматури, попелу та скла,

Ці стіни свідками страшної битви стали

Відваги й мужності вкраїнського бійця.

 

В народі кіборгами тих бійців назвали,

Нескореними й мужніми були

На них багато ворогів тут зуби обламали

Випробування пеклом з стійкістю пройшли.

 

 

ЗВР Сьогодні ми зібрались , щоб віддати шану нашим воїнам -кіборгам, які захищали Донецький аеропорт. Він став символом боротьби за правду, тому що Кіборги боролись за свободу ,за щастя й єдність української землі.

 

 

 

В хвилини відпочинку сумували,

За рідним домом, миром на Землі,

За тими, кого щиро так кохали,

І обіцяли, що повернуться живі

 

Збройне протистояння між українськими силовиками та терористичними збройними угрупуваннями самопроголошеної Донецької народної республіки за встановлення контролю над летовищем Донецького міжнародного аеропорту розпочалися 26 травня 2014 року.  Після зруйнування старого і нового терміналів аеропорту (оборона яких тривала 242 дні) українська армія та добровольці не лише утримували оборону інших будівель аеропорту, а також контролювали навколишні села.

Оборона, за якою стежили мільйони, смуга землі, в яку вгризлися сотні бійців, 15 потужних атак ворога, щонайменше 20 героїв, які ніколи не повернуться додому, легенда про "кіборгів" - такою ми запам'ятаємо оборону Донецького аеропорту. Такою вона увійде в новітню історію України

 

Розпочинаємо флешмоб ‘’Дух, що тіло рве до бою, присвячений захисникам Донецького аеропорту’’

ГІМН

 

Ведучий

 25 травня2014року: в аеропорт зайшли озброєні бойовики батальйону "Восток". Відтоді жоден цивільний літак на злітну смугу аеропорту не сів.

26 травня українські військові провели найуспішнішу операцію з початку АТО. Операція була досконало спланована та блискавично виконана силами спецпідрозділів 3-го окремого полку спецпризначення з Кіровограда  і над летовищем замайорів синьо-жовтий прапор.

 

Ведуча:Українські бійці утримували аеропорт весь травень та літо. Наприкінці серпня, отримавши велику кількість російських "Градів", бойовики почали перші обстріли. Танки із забрудненими номерами регулярних частин армії Російської Федерації  почали виходити на позиції та стріляти по аеропорту.

 Одночасно Росія почала активну наступальну операцію: українських військових взяли в облогу в Іловайському котлі, росіяни намагалися прорватися в Маріуполь. Захисники аеропорту залишились із ворогом один на один: вони відбивали атаку за атакою та сподівалися на підкріплення.

Ведучий:З першими відбитими потужними атаками бойовиків і народилася легенда про "кіборгів". І першими українських бійців так нарекли саме бойовики. Відтоді захисників аеропорту називають лише "кіборгами". Українські бійці потім казали, що серед них немає чинів та звань. Ворожий вогонь вигартував бойове братерство, відоме лише героям.

Ведуча:Під атаками йшов день за днем, доба за добою. Українські вояки витримували шалений артобстріл, трощили танки та косили ворога.

Наприкінці вересня аеропорт став найгарячішою точкою на мапі АТО. Бойовики стягнули до нього свої "елітні" підрозділи: "Восток", "Моторолу", перекинули з Південного фронту "Кальміус". Ватажки кожного з них обіцяли: вже завтра аеропорт буде їхнім.

 

 

Ведучий Головний напрямок атак йшов із південного сходу, противник розмістив на поверхах багатоквартирного будинку своїх коректувальників, легкі гармати, протипіхотні гранатомети та важкокаліберні кулемети. По диспетчерській вежі вели вогонь протитанкові гармати, які викотили на пряме наведення. Танки били по терміналах з відстані 200 метрів.

Ведуча Вперше ватажки бойовиків заявили, що захопили аеропорт 30 вересня, потім - 3 жовтня, а згодом запевнили, що летовище вже їхнє. Насправді за місяць безперервних "захоплень" ДНРівці просунулись лише на 500 метрів, до готелю "Політ". Станом на 10 жовтня летовище залишалося під контролем сил АТО.

 

Ведучий :Воювали вже не за аеропорт, а за руїни. Згорів склад паливно-мастильних матеріалів, вщент зруйновані термінали. Але на диспетчерській вежі, яка якимось дивом трималася під обстрілами, майорів прапор України.

І вже не було з боку бойовиків зухвалих заяв, частішали "розбірки" між ватажками зі звинуваченнями про відсиджування у тилах, тихішими стали сюжети на російських каналах. Українські бійці тримали оборону, вірність словам військової присяги та шанували бойове братерство.Саме це зробило їх "кіборгами" в очах ворога, який не може осягнути недосяжні для нього поняття.

                      Вірш ‘’Кіборги ‘’         

Вони ділилися теплом, водою, хлібом,

Сердець хоробрих здружених сімя

І кожен знав, що він безстрашний кіборг,

І мав за честь носити це імя

Вони ділились усім: теплом і хлібом,

Холодні і голодні на вітрах.

Я знаю   кожні з них – герої, і кіборг

Для мене й  миру -  рідний брат

Вони ділилися усім: водою й хлібом,

Тримали на плечах аеропорт і кожен відчував в душі  я – кіборг,

Вкраїна переможе,

З нами Бог!

Вони ділились до кінця водою й хлібом,

Під градами стогнав аеропорт,

Вмирав від ран смертельних юний кіборг,

Мовчав убитий кіборг-патріот.

Вони ділилися  до кінця теплом і хлібом

Безстрашний,найхоробріший десант,

Маленький хлопчик написав для них:

Я-кіборг, і дивиться у відкриті небеса.

Герої не вмирають,

не вмирають розпяті за Вітчизну на Хресті,

Їм так ще рано Господи до раю,

Найкращі в світі хлопчики-  простіть,

Найкращі в світі воїни  - простіть

Безстрашні , мужні кіборги – простіть!

 

Хореографічна композиція ‘’Повертайтесь живими’’ 

 

Ведуча :«Коли їх називають кіборгами, - люди і на секунду не уявляють, наскільки це схоже на правду. Людина з плоті і крові... Як вижити в таких умовах, - я не знаю. Але виживають. І захищають. І воюють. І знищують», - розказав про українських бійців волонтер і радник президента Юрій Бірюков.

 

 Хто обороняв аеропорт? Люди, перед якими варто з пошаною схилити голови:

3-й окремий полк спеціального призначення (Кіровоград)

93-я механізована бригада (Дніпропетровська область)

79-та аеромобільна бригада (Миколаїв)

17-та окрема танкова бригада (Кривий Ріг)

Правий сектор

 

 

Повернуться не всі, війна збере данину,

Та сонце миру врешті решт зійде,

Своїх Героїв Україна не забуде,

А оборона ДАПу, трагічною сторінкою в історію ввійде.

 

Всіх кіборгів вшануємо хвилиною пам’яті

Хвилина пам’яті   Маятник годинника

ЗВР

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
19 серпня 2018
Переглядів
1361
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку