Флешбук «Які книги варто прочитати взимку»

Про матеріал
Флешбук (від англ. flash —«спалах», book – “книга”) – це книжковий флешмоб в Інтернеті. Флешбук «Книги, які варто прочитати взимку» створено, щоб зацікавити учнів до читання, зробити його корисним, цікавим та регулярним. Це презентація книг українських та зарубіжних письменників на зимову тематику з коротким описом подій, відображених у них.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Книги, які варто прочитати взимку Флешбук. Підготувала вчитель української мови та літератури Смага М. В.

Номер слайду 2

«Pіздвозавр» - історія від британського письменника та музиканта Тома Флетчера. Хлопчик Вільям, головний герой твору, прикутий до інвалідного візочка. Він просить у Санти на Різдво динозавра й навіть не здогадується, чим обернеться його бажання. Хто ж допомагає Санті на Північному полюсі? Хто намагається вполювати оленів? Про це дізнаєтеся, коли прочитаєте сповнену несподіванок книгу. Том Флетчер «Різдвозавр»

Номер слайду 3

Чудова книжка-картинка відомої української художниці Оксани Були «День народження ялинки» запрошує до зимової казки й навчає берегти природу разом із добрими духами лісу ‒ туконі. Оксана Була «День народження ялинки»

Номер слайду 4

Головний герой цієї книги — гном Буркотун. У нього немає бажання святкувати Різдво, адже напередодні він втратив шапку та рукавиці. Незважаючи на свій буркотливий характер та постійне невдоволення, гном робить багато малих і великих добрих справ. Яких саме? Про це дізнаєтеся, коли прочитаєте цю захоплюючу різдвяну казочку. Ульф Старк «Різдво у лісі»

Номер слайду 5

«Подарунок від Святого Миколая» - історія від української письменниці Дзвінки Матіяш. У ній авторка розповідає про хлопчика Олеся. Він, як і багато інших дітлахів, чекає на прихід Святого Миколая. Хлопчик сумнівається, чи дійсно існує Миколай, проте не перестає сподіватися на диво. Олесь отримує запрошення в мандрівку часом. Які ж саме пригоди чекають на хлопчика? Про це ви прочитаєте в книзі. Дзвінка Матіяш «Подарунок від Святого Миколая»

Номер слайду 6

Якщо ви не боїтеся розповідей про привидів, то книга Чарльза Діккенса «Різдвяна історія» саме для вас. У ній зустрінетеся з непривітним скнарою Скруджем, від якого навіть у Різдво не варто чекати добрих справ. Чарльз Діккенс дає йому шанс – зустріч із духом померлого компаньйона. Перш ніж змінитися, герой повинен побачитися з трьома привидами. Чим закінчилася історія про Скруджа, дізнаєтеся, коли прочитаєте книгу. Чарльз Діккенс «Різдвяна історія»

Номер слайду 7

«Листи Різдвяного Діда» - це казка, яку англійський письменник Джон Рональд Руел Толкін написав для своїх дітей. Узимку напередодні новорічних свят вони отримували лист від Різдвяного Діда, у якому він розповідав про себе та пригоди на Північному полюсі. Читайте книгу й дізнавайтеся, які саме. Джон Рональд Руел Толкін «Листи Різдвяного Діда»

Номер слайду 8

Не можна уявити Різдво в Україні без народних звичаїв та обрядів: колядок, витівок, жартів, національних страв… Усе все це ви можете знайти в повісті Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом», події якої розгортаються в селі Диканька Полтавської губернії. У ній зустрінетеся з ковалем Вакулою, чарівною дівчиною Оксаною, відьмою Солохою, чортом… Які ж різдвяні пригоди чекають на героїв? Дізнавайтеся з повісті. Микола Гоголь «Ніч перед Різдвом»

Номер слайду 9

Приємного читання!

pptx
Додано
22 січня 2022
Переглядів
609
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку