Формати файлів текстових документів. Створення списків.

Про матеріал
Розробка містить у собі основні терміни, зразки робіт, вправи та практичну частину.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Формати файлів текстових документів. Створення, редагування та форматування списків.

Номер слайду 2

Вправа «Лови помилку»На екрані з'являтиметься текст, у якому порушені правила набору. Завдання учнів знайти цю помилку.

Номер слайду 3

1 уривок. У старовинному місті Умань, що розташоване в Черкаській області, знаходиться одна з найвизначніших пам’яток ландшафтного мистецтва в Європі – Національний дендрологічний парк Софіївка.

Номер слайду 4

2 уривокІконопис прийшов до Київської Русі з Візантії разом з християнством. Саме з Візантії , а також з Болгарії , до Русі були привезені перші ікони. Це сталось у IX сторіччі. Першою іконою руських майстрів вважається картина Дмитра Солунського , написана на замовлення київського князя Ізяслава Ярославича у XI сторіччі. Згодом в усіх великих містах існували іконописні майстерні.

Номер слайду 5

3 уривок. Жираф при зрості 6 метрів важить близько 1000 кг. У жирафа довжелезна шия – цілих 1,5 метра! Як у інших ссавців, у шиї 7 хребців, тільки вони дуже витягнуті. Більшість жирафів дворогі, але іноді зустрічаються тварини з 4-ма ріжками на голові.

Номер слайду 6

4 уривок. Віруси — це група мікроорганізмів, яка відрізняється від прокаріотів і еукаріотів малими розмірами, відсутністю клітинної структури та протеїноутворювальних систем, вираженим цитотропізмом і облігатним внутрішньоклітинним паразитизмом.

Номер слайду 7

5 уривок. Справжнім початком історії виготовлення паперу прийнято вважати 105 рік н. е., а її батьківщиною - Китай. У тієї годину документи в Китаї писалися на бамбуку або кістках тварин. Смороду булі важкими і незручними для перевезення, тому з'єднання явилася необхідність придумати що-небудь більш легке. Творцем паперу вважається сановник Цай Лунь, який придумавши технологічний принцип її виробництва - утворення листового матеріалу з окремих волокон шляхом їх зневоднення на сітці з попередньо сильно розведеної волокнистої суспензії.

Номер слайду 8

Формати текстових файлів: DOC — текст з форматуванням і вставленими об'єктами, основний формат Microsoft Word 97/2000/XP/2003;DOCX — текст з форматуванням і вставленими об'єктами, основний формат Microsoft Word 2007/2010;ODT — текст з форматуванням і вставленими об'єктами, основний формат Libre. Office. Writer;PDF — формат для перегляду та друкування з незмінним вихідним форматуванням для різних платформ;TXT — текст з розбиттям на абзаци без форматування;

Номер слайду 9

Що таке список?Список — це особливий вид форматування абзацу, що полегшує сприйняття та розуміння тексту.

Номер слайду 10

Види списків: Маркований - у якому початок кожного абзацу позначають спеціальним символом (маркером)Зима:груденьсіченьлютий. Весна:березеньквітеньтравень. Літо:червеньлипеньсерпень

Номер слайду 11

Види списків: 2. Нумерований, у якому на початку кожного абзацу вказано його номер, заданий числом або літерою абетки. Зима:1. груденьсіченьлютий. Весна:березеньквітеньтравень. Літо:червеньлипеньсерпень

Номер слайду 12

Види списків: 3. Багаторівневий, у якому абзаци пронумеровано згідно з певною ієрархічною структурою. Максимальна кількість вкладень елементів такого списку — 10 рівнів. Пори року: Зимагруденьсіченьлютий. Веснаберезеньквітеньтравень

Номер слайду 13

Закріплення вивченого матеріалу: Створити маркований список областей України(шрифт Times New Roman, розмір – 14 пт.)Створити нумерований список учнів свого класу (шрифт Times New Roman, розмір – 14 пт.)Створити багаторівневий список меню у студентській їдальні(сніданок, обід, вечеря;шрифт Times New Roman, розмір – 14 пт.)

Номер слайду 14

Створити кросворд у зошиті на тему «Текстовий процесор»

pptx
До підручника
Інформатика 8 клас (Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
16 жовтня 2022
Переглядів
376
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку