Формувальне оцінювання ( план уроку)

Про матеріал
Використання онлайн-сервісів на уроці математики в 5 класі з теми "Десяткові дроби. Запис, читання, порівняння, додавання і віднімання десяткових дробів" при впровадженні формувального оцінювання .
Перегляд файлу

[Введите текст]

 

 

 

План формувального оцінювання

 

Тема уроку: Десяткові дроби. Запис, читання, порівняння, додавання і віднімання десяткових дробів.

Мета

Навчальна:  узагальнення та систематизації знань учнів із теми «Десяткові дроби. Запис, читання, порівняння,  додавання і віднімання десяткових дробів»; удосконалення вміння розв’язувати задання з цієї теми.

Розвивальна:   розвивати творчі здібності учнів (уяву, спостережливість, пам’ять, мислення);

Виховна: створити умови для відносин співпраці між учнями; формувати відчуття відповідальності за доручену роботу, уміння слухати і чути; прищеплювати навички роботи з додатковими джерелами інформації.

Тип уроку:     систематизація і узагальнення знань і вмінь

 

 

Цілі навчання

Інструмент

Час на виконання

Задачі ресурсних кроків і стратегій

 

 

Мета мовою учня: по завершенню уроку ми зможемо записувати, округлювати, порівнювати, додавати і віднімати десяткові дроби, добре підготовитися до написання контрольної роботи

Визначення навчальних потреб учнів (на початку уроку)

 

Таблиця ЗХД

2-4 хв

Учні заповнюють запропоновані учителем таблиці. Вчитель аналізує відповіді учнів та планує організацію опрацювання теми, що вивчається.

Kahoot

 

 

 3-4 хв

 

Вчитель пропонує учням вправу «Мозковий штурм» з використанням cервісу  Kahoot: «Істина» чи «Хиба». Узагальнені результати обговорюються з учнями класу

Розвиток взаємодії та самостійності (впродовж уроку)

 

Контрольний список

2-3 хв

 

Вчитель роздає учням роздруковані контрольні списки, а учні протягом уроку ставлять позначки «+» біля того пункту, який вони добре зрозуміли.

 

 

Відстеження прогресу в навчанні учнів

Wordwall

5 хв

 

Вікторина

Вчитель учням пропонує виконати завдання вікторини та  обговорити правильність виконання завдань, які можливо викликами в учнів труднощі.

Перевірка розуміння та мета пізнання

 

Шкала оцінювання

1-2 хв

Самооцінювання

Вчитель пропонує учням накреслити у зошиті відрізок довжиною 12 см та нанести на нього шкалу від 1 до 12. Учні оцінюють рівень опанування навчального матеріалу, поставивши позначку на відповідній поділці

Wordwall

3 хв

Рефлексія

Вчитель може організувати рефлексію, використовуючи, наприклад, сервіс Wordwall, учням пропонується продовжити запропоновані речення (прокрутивши колесо, учень продовжує речення, на яке вказує вказівник). Альтернативою можуть бути друковані картки, які заповнюють усі учні присутні на уроці

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
18 листопада 2023
Переглядів
347
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку