Формування ідеалу українця нової генерації на прикладі життєпису учасників Ініціативної групи Першого грудня

Про матеріал
Поглибити знання учнів про учасників Ініціативної групи Першого грудня,зокрема Василя Скуратівського; формувати громадянські компетентності на основі цінностей УХВЛ; виховувати почуття патріотизму та любові до рідної землі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Конспект уроку. Формування ідеалу українця нової генерації на прикладі життєпису учасників Ініціативної групи Першого грудня. Вчитель української мови та літератури. Угорського НВК І-ІІ ступенів. Ямпольська Валентина Романівна

Номер слайду 2

Доброго дня! Рада вітати Вас на 7 каналі! В ефірі телепередача «Найцінніший скарб»

Номер слайду 3

Тема передачі“Формування ідеалу українця нової генерації на прикладі життєпису учасника Ініціативної групи Першого грудня Василя Скуратівського “

Номер слайду 4

Мета передачіПоглибити знання учнів про учасників Ініціативної групи Першого грудня,зокрема Василя Скуратівського;формувати громадянські компетентності на основі цінностей УХВЛ; виховувати почуття патріотизму та любові до рідної землі.

Номер слайду 5

Вправа-очікування«Пісочний годинник»Я очікую, що…

Номер слайду 6

Рубрика«Хочу запитати» Як ви вважаєте, чи актуальною є тема передачі?Чи знадобиться Вам у житті інформація,яку отримаєте сьогодні?Що Ви знаєте про Ініціативну групу Першого грудня?

Номер слайду 7

«Екскурс у минуле»РубрикаІніціативна група «Першого грудня» утворена з нагоди 20-ої річниці референдуму за незалежність. Створення такого об’єднання – ініціатива трьох церков (Української православної церкви, Української православної церкви Київського Патріархату та Української греко-католицької Церкви). До неї долучилися відомі українські інтелектуали і громадські діячі: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, Семен Глузман, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський.

Номер слайду 8

«Склади пазл»Рубрикая щасливийдо вічногодуховностіджерелащо прилучився. Прочитай епіграф уроку. Як ти його розумієш?Чи знаєш кому належать ці слова?

Номер слайду 9

«В гостях у письменника»Рубрика. Василь Скуратівський. Натисни на кнопку, щоб відтворити відео

Номер слайду 10

«Хмарка тегів»Рубрика. Прочитай хмарку тегів та поясни своє розуміння вислову Ю. Андруховича

Номер слайду 11

Читайте твір … В. Скуратівського і ви не пожалкуєте,бо це книга…про…(що?)знайомить нас… ( з ким?)дарує нам …( що?)навчає нас…( чого?)переконує,що її автор непересічна творча особистість… ( тому що?)«Телесенсація»Рубрика. Випереджувальне завдання: анонсуй один із творів В. Скуратівського, продовжуючи речення

Номер слайду 12

«Дубль-диктант»Рубрика. Заповни FB-сторінку

Номер слайду 13

Рекламна пауза. Натисни на кнопку, щоб відтворити відео

Номер слайду 14

«Доповни кадр»Рубрика. Робота в парах. Склади інформаційне гроно, користуючись попереднім відеолелекавишиванкаколисковасоняшник. Дніпростеп широкийхлібкалинататові словаверба. Обереги української родини

Номер слайду 15

Обереги мої …,Ви прийшли з давнини в майбуття. Рушники й сорочки…Поруч з нами ідуть у …Нам любов’ю серця…Доброта і тепло в них завжди. Вони… і … мають,… від лиха й біди.«Позмагаймось з письменником»Рубрикаматеринськіжиттясвятістьзігріваютьукраїнськіглибоківідданістьзахищають. Доповни вірш словами, що подані праворуч.

Номер слайду 16

«Перевір себе»Рубрика. Обереги мої українські,Ви прийшли з давнини в майбуття. Рушники й сорочки материнськіПоруч з нами ідуть у життя. Нам любов’ю серця зігрівають. Доброта і тепло в них завжди. Вони святість і відданість мають,Захищають від лиха й біди.

Номер слайду 17

«Одним словом»Рубрика. На перший погляд ці прості й дивовижні предмети, родинні реліквії-обереги здаються якоюсь дрібничкою - звичайною ковдрою, піччю, іконою,- яких дуже багато. Але це не так! Наші реліквії - обереги – це наші талісмани, які ми цінуємо поряд із душевними якостями - добром, милосердям, любов’ю. Це найдорожче - наші корені, минуле родини, страждання й радощі! Я дуже хочу, щоб усі реліквії-обереги, що є свідченням неперервності роду, минулого й сьогодення родини , ніколи не були забутими! Упевнена, що збережемо, примножимо ці родинні святині і з честю передамо їх у спадок дітям.

Номер слайду 18

«Корисна порада»Рубрика. Тож пам’ятайте рідний оберіг,Без пам’яті нема народу. Примножуймо все те, що Бог для нас зберіг,Народну мудрість – Берегиню роду!

Номер слайду 19

Рефлексія. Чи справдились ваші очікування від передачі?Яка з рубрик сподобалась найбільше? Чому?

Номер слайду 20

Ваші оплески! Програму завершено. Ви були чудовими гостями в нашій студії! До нових зустрічей в ефірі!

Номер слайду 21

На наступний урок – написати твір-відгук «Василь Скуратівський – невтомний шукач народних скарбів.»На наступний рік – прочитати якомога більше творів В. Скуратівського. На увесь вік - запам’ятати і передати наступним поколінням звичаї, традиції, обряди нашого народу. Домашнє завдання

Номер слайду 22

Дякуюзаувагу!

pptx
Додано
14 листопада 2023
Переглядів
55
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку