Формування здорового способу життя.

Про матеріал
Презентація на тему "Формування здорового способу життя."Що таке здорове життя?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Здоров’я-один із основних чинників щастя,радості і повноцінного життя,це стан повного фізичного,духовного і соціального благополуччя. Що таке здоров'я?

Номер слайду 3

-фізичні вправи необхідні для розвитку і нормального функціонування організму на протязі життя;-регулярні фізичні вправи роблять організм більш витривалим;-заняття фізичними вправами впливає на зміцнення опорно-рухового апарату та м’язів.

Номер слайду 4

Як впливають фізичні вправи на розвиток м’язів?Під час фізичних вправ підсилюється кровообіг:кров приносить до м’язів кисень і поживні речовини,які розпадаються,виділяючи енергію. При русі у м’язах додатково відкриваються резервні капіляри,кількість крові,що циркулює, значно збільшується, що сприяє покращенню обміну речовин. Якщо м’язи не діють-погіршується їх живлення, зменьшується об’єм і сила,знижується еластичність і пружність, вони стають слабкими і в’ялими.

Номер слайду 5

збільшується кількість і розміри кровоносних судин у серці і м'язах;підвищується еластичність кровоносних судин, що зменшує ризик розривів при підвищенні тиску;м'язи більш ефективно використовують кисень, який переноситься кров'ю;підвищується стійкість до стресів;знижується рівень холестерину і тригліцерину, зменшується їх відкладення в артеріях;при систематичних тренуваннях значно поліпшується самопочуття, знижується поріг втоми, зменшується захворюваність;• поліпшення фізичного стану стимулює зміни аспектів життя (залежність відпаління, алкоголю Яку користь приносять тренування?

Номер слайду 6

Учням запропонували з поданих вправ вибрати ті , які вони виконують кожного дня.

Номер слайду 7

Фізичні вправи необхідні для розвитку організму на протязі всього життя. Регулярні фізичні вправи роблять організм більш витривалим і працездатним. Під впливом занять фізичною культурою серце стає працездатнішим. Фізичні вправи зміцнюють опорно-руховий апарат,м’язи. Але опитування учнів показало,що фізичними вправами вони займаються рідко або не бажають займатися,тому необхідно більше зацікавлювати дітей до занять фізичними вправами та спортом. Висновки

pptx
Додано
15 лютого 2023
Переглядів
207
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку