Урок на тему "Плавання"

Про матеріал
Презентація на тему "Плавання". Правила безпеки, вправи, водні види спорту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПЛАВАННЯВодні види спорту

Номер слайду 2

ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ ЗАНЯТЬ З ПЛАВАННЯ.1. Під час занять з дітьми тренер несе відповідальність за їх життя. Він повинен бути готовим у будь-який час прийти дітям на допомогу. З метою запобігання нещасних випадків на воді необхідно дотримуватись таких правил:2. До занять плаванням допускати тільки здорових дітей, які мають на це дозвіл лікаря.3. Проводи заняття не раніше, ніж через 2 год., після прийому їжі, перевірку плавальної підготовленості у воді проводити не більше ніж з двома учнями.

Номер слайду 3

ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ ЗАНЯТЬ З ПЛАВАННЯ.4. Заняття з тими, хто не вміє плавати, проводити тільки на мілкому місці.5. Під час занять дотримуватись суворої дисципліни.6. Заняття з плавання проводити тільки в присутності лікаря або медичної сестри, які повинні мати все неохідне для надання медичної допомоги.

Номер слайду 4

ПРИСІДАННЯ В ВОДІ. Стоячи рівно, зробити вдих, притиснувши підборіддя до грудей, нахилитися вперед, випрямити руки перед собою, присісти та зануритися у воду. Спробувати сісти на дно. Повторити 5 разів.

Номер слайду 5

ВПРАВА «ВЕЛОСИПЕД». 1. Сидячи на лавці імітація роботи ніг при плаванні кролем на грудях, лежачи на лавці імітація роботи ніг при плаванні кролем на спині. 2.  Перед виходом з басейну - поперемінна робота ніг з допомогою тренера сидячи на бортику для кожної дитини.

Номер слайду 6

ВПРАВА "ПОПЛАВОК". Стоячи спиною до бортика, зробити вдих, нахилити голову вперед, зануритися у воду, обхопити руками ноги та притиснути їх до грудей. Згрупуватися, погойдатися у воді, поки спина не покажеться над водою. Виконати вправу 5 разів, поступово збільшивши тривалість гойдання до 10 с.

Номер слайду 7

ВПРАВА “ВЕЛОСИПЕД НА СПИНІ”. Тримаючись руками за бортик басейну, виконати роботу ногами кролем лежачи на спині.

Номер слайду 8

ВПРАВА «ЗІРОЧКА НА ЖИВОТІ”. Діти роблять вдих, розводять руки долонями вгору в сторони, ноги - нарізно, лягають у воду і в такому положенні утримуються на поверхні обличчям в воді, роблячи видих в воду встають на дно ванни бассейна.

Номер слайду 9

ВПРАВА «ЗІРОЧКА НА СПИНІ”. Діти роблять вдих, розводять руки вгору в сторони, ноги - нарізно, лягають у воду і в такому положенні утримуються на поверхні обличчям до гори.

Номер слайду 10

ВПРАВА «СТРІЛКА НА ЖИВОТІ (КОВЗАННЯ НА ЖИВОТІ)». Стоячи спиною до бортика, випрямити руки вперед, набрати повітря через рот, легко опустити голову нижче рівня рук та легким поштовхом ноги від бортика відштовхнутися вперед. Виконати ковзання на животі 5 разів, поступово збільшуючи тривалість до рахунку 10. Під час виконання ковзання ноги повинні бути разом, носки відтягнуті.

Номер слайду 11

ВПРАВА “СТРІЛКА НА СПИНІ (КОВЗАННЯ НА СПИНІ)”.  Виконати ковзання на спині з поштовхом від бортику, тримаючи руки вздовж тулуба та піднятими вгору. Повторити 5 разів.

Номер слайду 12

ПЛАВАННЯ НА СПИНІ З ДОШКОЙ ДЛЯ ПЛАВАННЯ. Утримуючи дошку для плавання руками на рівні живота та лежачи на спині обличчям вгору – лежимо та пливемо за допомогою ніг, виконуючи вправи кролем на спині.

Номер слайду 13

ВОДНІ ВИДИ СПОРТУВодні види спорту практикують у плавальному басейні, на річках, озерах і у морі: вода надає різноманітні можливості для розваг і занять спортом. У плаванні й веслуванні єдине джерело енергії, що забезпечує рух, – м’язова сила людини, увітрільному спорті і серфінгу рушійні сили — це вітер і хвилі.

Номер слайду 14

СПОРТИ́ВНЕ ПЛА́ВАННЯ — вид спорту, в якому метою є якнайшвидше проплисти зазначену відстань, не порушуючи при цьому техніки способу плавання, який використовується. Спортивне плавання почало набувати популярності ще в ХІХ столітті. Плавання з 1896 року є Олімпійським видом спорту. 

Номер слайду 15

СЕРФІНГ Є різні види серфінгу, залежні від довжини дошки для серфінгу, її дизайну, форми насувається хвилі і стилю катання. У цьому виді спорту основну роль грає баланс. Для серфінгу можна використовувати спеціальні дошки, мати, Лонгборди, водні лижі, софт-топи або Скімборди. Серфінг не тільки тренує ноги і торс, але і замінює кардіо-тренування.

Номер слайду 16

ВІНДСЕРФІНГ Віндсерфінг поєднує в собі елементи серфінгу і майстерність парусного спорту. Що використовується тут обладнання являє собою дошку для серфінгу з вітрилами, закріпленим на рухомий щоглі. Віндсерфінг - ефективна тренування всього тіла. Цей вид спорту задіє передпліччя, корпус, а також верхню і нижню частину спини.

Номер слайду 17

Уявіть собі, що ви займаєтеся серфінгом, ковзаючи по водній гладі за швидкісний човном. Ось що таке вейкбординг в двох словах. Найбільше навантаження припадає на руки і ноги, так як необхідно постійно балансувати. Цей вид спорту чимось нагадує сноуборд і зазвичай виконується в невеликих водоймах, наприклад - озері. СЕРФІНГ

Номер слайду 18

Цей вид спорту відмінно підійде для новачків, адже для того, щоб встати на лижі не особлива фізична підготовка не потрібна. Для ковзання по поверхні води використовуються дві або одна лижа, яка прикріплюється до високошвидкісного катеру за допомогою лижного кабелю або каната. Водні лижі стали частиною всіх великих чемпіонатів з водних видів спорту, включаючи Олімпійські ігри, Всесвітні ігри та чемпіонати світу. ВОДНІ ЛИЖІ.

Номер слайду 19

У кайтсерфінг використовують невелику дошку для серфінгу або вейкборд, який натягується кайтом - великим керованим повітряним змієм. Щоб зрозуміти, як управляти кайтом, необхідно пройти навчання. Якщо знати правила і дотримуватися інструкції, ви полюбите цей спорт всім серцем. Крім того, кайтсерфінг - це насичена адреналіном тренування, яка тонізує все тіло в рекордні терміни, спалюючи до 600 калорій на годину. У той час, як ви задієте нижню частину тіла, щоб балансувати на дошці, працюють груди, руки, плечі і спина, що допомагають підтримувати тіло у вертикальному положенні. Чим сильніше ваш торс, тим легше вам буде навчитися кайтсерфінгу. КАЙТСЕРФІНГ.

Номер слайду 20

КАЙТСЕРФІНГ. На відміну від серфінгістів, які вибирають для плавання круті хвилі, скімбордери починають на пляжі, пробираючись з дошкою крізь піну попередніх хвиль. Дошка, яку вони використовують, менше, ніж у серфінгістів. Займатися скімбординг можна на озерах і річках, на відміну від серфінгу, який передбачає водойми побільше.

Номер слайду 21

КЛІФФ-ДАЙВИНГ (СТРИБКИ ЗІ СКЕЛЬ). На перший погляд, і не подумаєш, що Кліфф-дайвінг відноситься до спорту. Однак, щорічно проводяться змагання з Кліфф-дайвінгу. Висота, з якої нирці занурюються в воду, дорівнює висоті восьмиповерхового будинку. Кліфф-дайвери постійно подорожують по світу в пошуках екзотичних місць і гострих відчуттів.

Номер слайду 22

ВОДНЕ ПОЛО . Цей вид спорту дуже енергійний, тому вважається відмінним тренуванням для всього тіла. Гравці тут і плавають, і захищають м'яч, і забивають його в ворота суперника. Водне поло - дуже інтенсивний і змагальний спорт, з великою кількістю стратегій і прийомів

Номер слайду 23

Підводний хокей (в Англії також називається Octopush) — різновид хокею, коли команди змагаються під водою в 4-6 метровому басейні розміром 15x25 метрів. Цей вид спорту входить до складу Всесвітньої конфедерації підводної діяльності. ПІДВОДНИЙ ХОКЕЙ.

Номер слайду 24

Підводний хокей (в Англії також називається Octopush) — різновид хокею, коли команди змагаються під водою в 4-6 метровому басейні розміром 15x25 метрів. Цей вид спорту входить до складу Всесвітньої конфедерації підводної діяльності. РАФТИНГ.

Номер слайду 25

Поєднує в собі елементи плавання, гімнастики і танцю, що виконуються під музичний супровід. Синхронне плавання вимагає гнучкості, аеробного витривалості, сили, грації, згуртованості з командою і чіткого контролю дихання, особливо під водою. Олімпійські і світові чемпіонати не допускають чоловіків до змагань, однак, є багато інших чемпіонатів, які дозволяють плавцям чоловічої статі брати участь в змаганнях з синхронного плавання. СИНХРОННЕ ПЛАВАННЯ

Номер слайду 26

Водна аеробіка являє собою систему вправ, яка виконується на мілководді. Такі заняття корисні абсолютно для всіх, включаючи вагітних жінок і літніх людей. Вода підтримує тіло, знижуючи ризик пошкодження м'язів і суглобів, а також запобігає перегріванню тіла, що робить аквааеробіку безпечним і ефективним видом спорту. Водна аеробіка допомагає зміцнити м'язи, при цьому не вимагаючи від вас вміння плавати. ВОДНА АЕРОБІКА

Номер слайду 27

Дайвінг тонізує все ваше тіло завдяки постійному опору, що створюється водою, і допомагає спалити більше 500 калорій за одне занурення. Більш того, дослідження, проведені Національними інститутами охорони здоров'я та університетської лікарнею в Упсалі в Швеції, показали, що глибоководна техніка підводного плавання знижує кров'яний тиск, зменшує стрес і збільшити функцію легенів. ДАЙВИНГ.

Номер слайду 28

ФРІДАЙВІНГ. Фридайвинг тренує тіло за допомогою тривалого перебування під водою без використання спорядження для дайвінгу. Щоб досліджувати підводний світ, необхідно вміти затримувати дихання на тривалий період часу під водою. Мета полягає в тому, щоб кинути собі виклик і дізнатися свою межу, щоб з часом поліпшити його.

Номер слайду 29

Падлбордінг - це повноцінне тренування всього тіла, яка задіює ноги, стегна і торс для дотримання рівноваги і балансу, в той час як ви працюєте руками і спиною, щоб рухатися. Тонізуючу напруга м'язів - не єдина перевага. Найбільшою перевагою падлбордінга є те, що він тренує ваш баланс і фокусування. Почніть з довгою широкої дошки, що забезпечує стабільність, і поступово перейдіть на більш короткі і більш вузькі. ПАДЛБОРДІНГ.

Номер слайду 30

КАЯКІНГ. Каякінг - це вид екстремального спорту, який з'явився відносно недавно. Він являє собою сплав по бурхливій річці на одномісному судні, який і називається каяком. Для більшого ефекту, під час веслування тримайте спину прямо і повертайте тулуб з кожним ударом весла.

Номер слайду 31

ВЕСЛУВАННЯ НА КАНОЕ І БАЙДАРКАХ. Веслування – олімпійський вид спорту – включає веслування на каное, на байдарках і академічне веслування. У каное спортсмен стоїть на одному коліні і веслує однолопатевим веслом з одного з бортів на вибір. У веслуванні на байдарках (на каяках) байдарочник користується дволопатевим веслом, тримаючи його обома руками і веслуючи з обох бортів навперемінно. Каное виготовлене способом випалювання і видовбування. На Олімпіаді гонки проходять на весловому каналі на дистанціях 500 і 1000 м. На каное змагаються лише чоловіки. На байдарках жінки й чоловіки змагаються окремо в одиночках, беруть участь до 9 човнів, і в кожному змаганні проводяться відбіркові запливи (на вибування) за вихід у фінал.

Номер слайду 32

Номер слайду 33

АКАДЕМІЧНЕ ВЕСЛУВАННЯ. Академічне веслування – чоловічий і жіночий вид спорту, це змагання на швидкість. Веслярі сидять один за одним у легких багатомісних обтічної форми човнах з кочетами (конструкція на корпусі човна для приєднання весла). В академічному розпашному човні кожен весляр працює одним веслом, в академічному парному – двома веслами, меншими за розмірами. Команди веслярів складаються з одного, двох, чотирьох або восьми чоловік. У вісімок завжди є рульовий, який управляє човном; двійки і четвірки можуть змагатися і з рульовим, і без нього. Запливи проводяться на озерах, річках або природних веслових каналах. Для таких змагань, як Олімпійські ігри і чемпіонати світу, обладнують спеціальні природні веслові канали.

Номер слайду 34

Номер слайду 35

ВІТРИЛЬНИЙ СПОРТВперше гонки на яхтах відбулися в Англії у XVII ст. для звеселяння королів. Нині у вітрильному спорті змагаються як на звичайних одномісних і двомісних яхтах, так і на крейсерських яхтах і великих вітрильниках з екіпажами з 20 і більше чоловік, сконструювати і побудувати які коштує мільйони доларів. Гонки проходять і у відкритому морі, й недалеко від берега. У таких змаганнях з вітрильного виду спорту, як Олімпійські ігри і великі регати, гонки проходять у різних класах (залежно від виду яхти) за визначеним маршрутом у формі трикутника, позначеного плаваючими буями.

Номер слайду 36

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
15 лютого 2023
Переглядів
909
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку