ФРН .Презентація 2018 року для 10 класу

Про матеріал

Презентація 2018 р.до уроку в 10 класі .Економічна і соціальна географія світу. В презентації подані нові дані та цікаві факти про Німеччину.Дана країна вивчається в темі "Країни Західної Європи".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Федеративна Республіка Німеччина

Номер слайду 2

Президент: Франк-Вальтер Штайнмаєр. Канцлер: Ангела Меркель

Номер слайду 3

Прапор. Герб

Номер слайду 4

Територія – 356,96 тис. км²; Склад території - 16 земель;Урядовий центр – Бонн;Столиця – Берлін;Виділяють 3 потужних регіони, на розвиток яких дуже влпинула агломерація;Грошова одиниця – євро. Розміри ФРН:

Номер слайду 5

Чисельність – 81,8 млн осіб;Середня густота – 228 осіб/км²;Рівень урбанізації – 90%;Природний приріст – 2;8% населення – іммігранти: Росіяни(4 млн ос.)Турки та кудри(3,5 млн ос.)Поляки(3 млн ос.)Італійці, греки, країни колишньої Югославії(200 тис. ос.)Населення:

Номер слайду 6

Німеччина має високорозвинене сільське господарство, яке задовольняє потреби населення у місцевій продукції Структура сільськогосподарського виробництва Німеччини характеризується переважанням тваринництва (70%) над рослинництвом За наявністю великої рогатої худоби Німеччина займає друге місце у Західній Європі (після Франції). Товарною продукцією рослинництва є зернові культури, зокрема пшениця, ячмінь, а серед технічних культур - цукровий буряк, хміль. Виноградарство і садівництво розвинене в долинах рік півдня Німеччини, а також у горах Шварцвальд. Сільське господарство:

Номер слайду 7

Посідає перше місце в Європі за кількістю виробленої промислової продукції. Провідне місце в економіці займають: Машинобудівна галузь. Хімічна промисловість. Металургійна галузь промисловості. Промисловість:

Номер слайду 8

Машинобудування країни займає перше місце за кількістю зайнятих та часткою в експорті продукції (50 %). Підприємства машинобудування та металообробки є практично у всіх районах ФРН. Райони багатогалузевого машинобудування: Нижньорейнсько-Рурський, Штутгартський, Рейнсько-Иайнський. Найбільші центри машинобудування - Берлін, Мюнхен, Нюрнберг, Франкфурт, Кельн, Гамбург, Кіль, Бремен, Лейпциг, Дрезден, Магдебург. Машинобудування:

Номер слайду 9

Німеччина за обсягами виробництва займає третє місце в світі після США і Японії. Вона використовує великі запаси сировини, які є в країні (вугілля, калійні солі, сірчасті руди, нафту, природний газ). Основними продуктами її виробництва традиційно є лікарські засоби, продукція органічної хімії, пластмаси, а також косметичні засоби. В цій області промисловості зайнято понад півмільйона робітників і фахівців. Половина продукції галузі йде на експорт. Найбільший район хімічної індустрії – Рур. Також великими центрами хімічної промисловості є Кельн, Лейпциг, Берлін, Дрезден, Франкфурт. Хімічна промисловість:

Номер слайду 10

Чорна металургія базується в основному на власній, а також імпортній сировині. Металургійне виробництво зосереджено переважно в Рурі. 30 % йогопродукції йде на експорт. У Рурському басейні – головному районі чорної металургії – виплавляється понад 4/5 металу. Решту металу виробляють на заводах Саарського басейну. Заводи повного циклу є в Нижній Саксонії, Баварії (Зальцбах) і Бремені. Металургійна промисловість:

Номер слайду 11

Кольорова металургія майже повністю споживає довізні руди, а також працює на вітчизняному та імпортному ломі кольорових металів. З галузей кольорової металургії виділяється за своїм значенням алюмінієва. Алюмінієві заводи розміщені коло теплових електростанцій у Рурі біля Кельна, в Ессені, Ферді, Норді, Гамбурзі та Штаде. Виплавка чорнової міді зосереджена в Гамбурзі та Рурі. Центри виробництва рафінованої міді - Гамбург, Люнен, Дуйсбург, Любек.

Номер слайду 12

Оскільки Німеччина розташована в самому центрі Європи, її густа транспортна мережа обслуговує потреби її власної високорозвиненою, передової економіки та забезпечує зв'язки з сусідніми країнами. У сумарному вантажообігу основну роль грає автомобільний транспорт (близько 2 / 3), за яким слідують залізничний (близько 1 / 6), внутрішній водний (близько 1 / 7), трубопровідний (близько 3,5%). У пасажирообігу ще більше частка автомобільного транспорту (понад 9 / 10) і менше частка залізничного (близько 6%). Транспорт:

Номер слайду 13

Зростання автомобільного транспорту загального пасажирообігу пояснюється зростанням кількості легкових автомобілів індивідуального користування, яке перевищило в Німеччині в 2003 р. 44,9 млн. а у вантажоперевезеннях - економічністю і зручностями доставки вантажів.

Номер слайду 14

Національна кухня Німеччини — це ковбаски, квашена капуста і пиво. Ковбаски і сосиски — це предмет національної гордості, капуста, в німецькій кухні — “всьому голова”, а пиво настільки смачне, що на щорічне пивне свято «Октоберфест», приїжджають туристи з усього світу. Але, незважаючи на ці усталені бренди, місцева кухня не обмежується тільки цими продуктами. Варто зазначити, що в кожному регіоні країни є свої кулінарні особливості і оригінальні страви, які порадують гурманів своєю різноманітністю, грунтовністю і відмінним смаком. Кухня:

Номер слайду 15

Свій сьогоднішній вигляд національні німецькі костюми набули не відразу. З плином часу додавалися або прибиралися якісь деталі. Основний образ склався приблизно до 16 століття. Національний одяг:

Номер слайду 16

На протязі декількох століть до національного одягу належать: накидки; куртки з хутром; хустки; солом'яне або дерев'яне взуття. Хустки і комірці виконувалися з додаванням червоного кольору, так як вважалося, що він є оберегом. Найбільш часті матеріали для пошиття речей – вовняна тканина, шкіра і льон.

Номер слайду 17

Німеччина — могутня індустріальна держава не лише Європи, а й світу. Особливості географічного положення ФРН сприяють розвитку її господарства. • ФРН є одним зі світових лідерів з виробництва і експорту автомобілів та хімічної продукції. • Німеччина є одним з найбільших інвесторів капіталу в промисловість і сферу послуг інших країн світу, в тому числі й Україну. Підсумки:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Boitchuk Sasha
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Нітченко Світлана Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Географія, 10 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
11 лютого 2018
Переглядів
10390
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку