Газета "Шкільний кур'єр"

Про матеріал
Пропоную варіант оформлення шкільної газети, інформація в якій цікава як для учнів так і для батьків.
Перегляд файлу





С ТР . 3


З метою розвитку правової культури, розширення знань про свої права і обов’язки учні 4-го класу взяли участь у декаді правового виховання «Ти і закон». На цю тему вони поспілкувались із соціальним педагогом нашого закладу Осауленко О.Є.

Девізом зустрічі стало «Знай права і виконуй обов’язки». За допомогою творчих та ігрових завдань, дітям було роз’яснено, як слід поводитися в суспільстві, як діяти в рамках закону, щоб стати успішною, щасливою людиною.


С ТР . 4

13 грудня 2018 року до нашого закладу завітали гості з Харківського національного університету імені

В. Н. Каразіна та Харківського коледжу Державного університету телекомунікацій із експозицією

«Мандрівка науки», яка є частиною проекту «Пересувна виставка цікавої науки». Були представлені експонати, які зацікавили учнів 1-11-х класів та працівників закладу: секція 3D-друку, маятники та оптичні ілюзії, «Потоки Бернуллі», «Мікроби як люди» та ін.

У залі зібралося багато охочих дізнатися більше про світ науки. Учні були активними учасниками різних наукових експериментів: сідали на стілець, у сидіння якого вкручено багато шурупів, створювали геометричну фігуру з тенісних м’ячиків, зав’язували шнурівки, використовуючи пасатижі, та намагалися виплутатися з лабіринту ламаних ліній.Навіть пролунав постріл із повітряної гармати! А скільки цікавого діти дізналися про мікроби: їхні види, будову та шляхи передачі  (відтворювали за допомогою блискіток).  Але найбільше учнів вразив 3D-принтер — пристрій, що використовує метод створення фізичного об’єкта за цифровою 3D-моделлю.

Відвідувачі виставки отримали  справжнє задоволення та яскраві,  позитивні емоції, а подарунки будуть ще довго нагадувати про  зустріч зі світом науки.

С ТР . 5

У 2018 році адміністрацією та профспілковим комітетом АТ «Харківобленерго» в рамках проекту «Світ безпечної енергетики» був проведений дитячий конкурс інформаційної листівки «hand made»

«Енергетика у сучасному світі». Конкурс проводився з метою виховання у підростаючого  покоління  культури  безпечного користування  електроприладами та поведінки  поблизу  енергооб’єктів, а також ефективного та економічного  використання  енергоресурсів.

В грудні 2018 р. оргкомітетом  були  підведені  підсумки з  визначення переможців. Основними критеріями оцінювання стали якість виконання, оригінальність задуму, актуальність та розкриття заданої тематики в рамках номінації, майстерність та рівень художнього виконання конкурсної роботи.

Вітаємо ученицю 7-го класу Гузенко Діану, яка отримала диплом переможця конкурсу інформаційної листівки «hand made»  «Енергетика у сучасному світі» та цінний подарунок.


С ТР . 6

2018-ий рік добігає кінця.  Настає пора веселих зимових свят та розваг,  пора, коли дива стають реальністю і наступає довгоочікувана казкова. У ніч з 18 на 19 грудня святий Миколай спускається із небес, щоб нагородити діток за їх добрі вчинки. Свято Миколая –  одне з найочікуваніших свят для дітей і дорослих. Традиційно  учні 1-11 класів з особливим трепетом щороку готуються до цього свята. Вони  беруть участь в складанні сценарію. Кожен мріє зіграти ту чи іншу   роль.

І ось довгоочікуване 19 грудня — день, коли діти мали змогу не лише отримати смачні та корисні подарунки від Миколая та гостей – , але й порадувати своїх батьків та гостей свята театралізованими виступами. Цього разу герої Надійка та Петрик мандрували казковими порталами у пошуках Святого Миколая. Черговий раз більша половина учнівського контингенту стали учасниками  театралізованої вистави «У пошуках Миколая». Хтось вдало зіграв роль негативних героїв, хтось- ангелів, інопланетян, казкових героїв,  інші мали змогу продемонструвати свій талант у сюжетних хореографічних постановках та вокальних композиціях.  Тож вдало підібрані ролі, яскраві костюми, декорації, музичне оформлення створило атмосферу гарного святкового настрою.


С ТР . 7

С ТР . 8

Народний календар та свята у січні


ПРИКМЕТИ СІЧНЯ:

·           Якщо січень холодний, то липень - сухий і спекотний; гри бів не ждіть до осені.

·     У січні - березень, то бійся в березні січня.

·     Глибокий сніг у січні - будуть дощі влітку.

·     Сусідка кричить - буде віхола.

· Якщо торішній січень був теплий, то нинішній буде холодний.

·     Як на Новий рік падає сніг, то будуть гриби рости.

·           Якщо січень сухий, морозяний, то буде сухе спекотне літо.Сонце сходить червоне і в червоній зорі - чекати хуртовини.


·           Тяга сильна в печі - на мороз, слабка -на вологу погоду. Хуртовини часті взимку - влітку часті негоди.У березні сніг задуває — буде врожай на городину і ярину.

Прогноз погоди

 

1 січня Новий рік 6 січня Святвечір

7 січня Різдво Христово

14 січня Старий Новий рік

19  січня Хрещення Господнє (Богоявління)

20  січня День Автономної Республіки Крим

22 січня День Соборності тa Свободи України

25  січня День студента (Тетянин день)

26  січня Всесвітній день митниці

26  січня День працівника контрольно-ревізійної служби

України

27  січня Міжнародний день пам'яті жертв Холокоста

29 січня День пам'яті героїв Крут

29 січня День працівника пожежної охорони

31 січня Міжнародний день ювеліра

pdf
Додано
23 січня 2019
Переглядів
743
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку