Виховна година "Обійми як бумеранг"

Про матеріал

Дана розробка допоможе згуртувати класний колектив, особливо якщо в клас протягом року додаються нові учні.

Розробка виховної години приурочена Міжнародному дню обіймів, який відзначається у всьому світі 21 січня.

Свято не набуло офіційного статусу, але є хорошим приводом поділитись частинкою добра з друзями, однокласниками, батьками та всіма іншими, адже в День обіймів ми можемо обійняти навіть не знайому людину, якщо вона не заперечує.

Посилання, як проводилась виховна година для учнів 9-Б класу НВК "Ерудит"

http://www.erudit.kiev.ua/mizhnarodnyj-den-obijmiv/

Перегляд файлу

Виховна година у 9 класі

на тему: Обійми як бумеранг”,

 приурочена Міжнародному дню обіймів

 

Мета: розкрити історію виникнення святкування даного дня, використовуючи факти, афоризми видатних людей, розвивати  вміння аналізувати, приймати рішення;  виховувати спостережливість, уважність до інших людей, вчити встановлювати стосунки на доброзичливій основі; виховувати чуйність, взаємоповагу, людяність, терпимість і небайдужість; виховувати почуття взаємодопомоги  та дружнього приняття іншої людини; сприяти формуванню ціннісних установок, не соромитись висловлювати власні почуття.

Обладнання: картки з завданням, мультимедійна дошка, комп’ютер, відеоролик з кліпом.

Форма проведення: виховна година, круглий стіл.

Епіграф до заходу:

Обійми як бумеранг – ти отримуєш їх одразу назад.

 (Біл Кін) 

Хід заходу:

  1. Організація класу.
  2.  Повідомлення теми та мети виховного заходу у вигляді круглого столу.

Тема сьогоднішньої виховної години − “Обійми як бумеранг”. Що означає поняття «Обійми»? Яке свято відзначають щорічно 21 січня? На ці та багато інших запитань нам доведеться сьогодні відповісти, приєднавшись до виховного заходу.

  1. Основна частина заняття.

3.1 Вступне слово класного керівника

Представлення презентації, яке розпочинається з перегляду відео –кліпу Океан Ельзи - Обійми .

 З обіймів починається життя людини – адже перше, що робить мати після появи свого чада на світ – обіймає його і прикладає до грудей. Обійми супроводжуються нас протягом усього життєвого шляху – обіймаються закохані, подружжя, друзі, родичі. Обіймаються, вітаючи один одного, висловлюючи свої співчуття. Обійми – символ близькості і любові. Тому, присвячене обіймам свято знайшло буквально всенародну підтримку і в світі, і в нашій країні.

3.2  Історія виникнення свята

Міжнародний день обіймів — щорічне свято, що відзначають 21 січня. За традицією цього дня можна дружньо обіймати навіть незнайомих людей. Свято виникло 21 січня 1986 року в Каро (Мічиган).

Свято досить молоде. Воно виникло в студентському середовищі західноєвропейської молоді. Саме цього дня хлопці та дівчата просто обнімали один одного — без жодного інтимного підґрунтя. За своєрідною легендою, під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом.  

За даними проекту DilovaMova.com, точно відомо, що вона була викликана загальними віяннями і тенденціями тих, абсолютно приголомшливих років. Це був якийсь протест на постійно зростаючу напруженість і своєрідна відповідь, яку не просто помітили, а й котра була почута, була підтримана і поширилася по всьому світу.

Прості і дружні обійми, позбавлені всякої двозначності здатні підбадьорити і підтримати, сприяти гарному настрою і внести якийсь спокій у буденну суєту, яка наповнена не тільки нескінченними турботами, але і всілякими тривогами. Це своєрідний спосіб психологічної підтримки, який визнан навіть в строгому науковому середовищі. Користь від таких доброзичливих жестів інколи буває досить істотна.

Відомо, що студенти - це одні з найбільш прогресивних верств нашого суспільства. Студентське середовище досить потужна сила, іноді нестримна, повна несподіваних рішень і універсальна у багатьох своїх проявах. Міжнародний день обіймів, який відзначається 21-го січня, тому яскраве підтвердження.

Толерантність і мудрість, здатність щось змінювати на краще і не тільки в своєму житті - це справжній дар. Дуже часто ми задаємося питанням: що нам під силу? Відповідь на це питання до геніальності проста і проходить навіть в площині виникнення цього міжнародного Дня.

Безкорисливість і дружелюбність, відкритість і не упередженість, прагнення жити і душевний спокій - те, чого багатьом з нас не вистачає, але це те, що потрібно просто затребувати, просто почати використовувати, так як це все властиво нам. Воно вже закладено в нашій природі.

  1.  Користь обіймів

Обнімашки люблять всі - і діти, і дорослі, і навіть тварини. Це не тільки дуже добре, але дуже корисне для здоров'я свято. Адже, як встановили лікарі, обійми (причому не тільки з людиною, але також з тваринами або просто іграшкою).

Обійми  нормалізують артеріальний тиск, так як від дотиків активізуються тільця Пачіно (так називають рецептори тиску), які посилають сигнал блукаючому нерву; покращують самопочуття завдяки виробленню окситоцину; попереджають серцеві захворювання, так як дотик до іншої людини знижує стрес; допомагають у боротьбі з фобіями; впливають на інтелект: щоб дитина виросла розумною, обіймати її потрібно не менше 7 разів на день.

Навіть дорослій людині необхідно мінімум 4 обійми на день, причому чим вона старша – тим більше обнімашок їй треба для нормалізації душевного і фізичного самопочуття. Психологи вважають, що люди, які прагнуть вас обійняти, хочуть випробувати відчуття безпеки, комфорту і любові.

3.4 Традиції у День обіймів

Оскільки офіційного статусу Міжнародного дня обіймів донині немає, його слід назвати скоріше масштабним флешмобом. Тому очікувати якихось формальних заходів у цей день не варто. Проте сьогодні ми відсвяткуємо дане свято у колі однокласників.

Однією з укорінених традицій свята виступає правило – обійматися можна з абсолютно незнайомими людьми, аби у них було відповідне бажання це зробити.

День обіймів – важливе свято. Воно підкреслює важливість турботи, уваги, підтримки, зміцнює взаємовідносини людей. Головна мета  – обійняти якомога більше людей!

 

4.  Практична частина заняття.

  1. Обійми це щастя! Обійми мене!

(Учні по черзі витягують картки (Додаток 1), де прописано певне завдання, кожне з яких зводиться до обійм).

4.2 Обійми – це настрій!

(Учні класу діляться на 3 групи, кожна з яких має написати більшу кількість термінів які  в змозі «вилікувати» обійми. Всі терміни мають починатись з літер «О», «Б», «І», «Й», «М», «И» (літера «и» не використовується, так як в українському алфавіті нема слів, які починаються на неї.

Суть завдання заклечається в колективній роботі, адже для кожної групи одна картка( Додаток 2)  для запису).

     5. Обговорення

Учні класу, в піднесеному настрої, діляться своїми враженнями від даного заходу.

6.  Висновок

Безкорисливість і дружелюбність, відкритість і не упередженість, прагнення жити і душевний спокій - те, чого багатьом з нас не вистачає, але це те, що потрібно просто затребувати, просто почати використовувати, так як це все властиво нам. Воно вже закладено в нашій природі. Обійми – кращий безкоштовний спосіб підняти настрій собі та людині яку ти обнімаєш!

Важливо також зазначити, що просто будь-які обійми не будуть мати такої позитивної дії на організм. Щоб дійсно збільшити рівень окситоцину в крові, обійматись варто з почуттям, любов’ю, пристрастю, віддаючись цьому тілесному виду контакту всім серцем.
 

 

Додаток 1.

 

 

Обійми_сусіда_за_партою

 

 

 

 

Обійми_кращу_подругу

 

 

Обійми_кращого_друга

 

 

 

 

Обійміть_мене

 

 

Обійми_того_хто_сумує

 

 

 

 

Обійми_того_хто_допоміг_тобі

 

Додаток 2.

«О»

«Б»

«І»

«Й»

«М»

«И»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку