Сценарій загальношкільного свята до Дня народження школи "Від вересня до вересня"

Про матеріал
Святковий концерт, присвячений дню народження школи, який має назву "Від вересня до вересня" про будні і свята закладу із року в рік та музичні привітання працівникам закладу, випускникам, батькам, учням.
Перегляд файлу

Сценарій загально-шкільного свята, присвяченого Дню народження закладу «Від вересня до вересня»

Дата проведення:23.02.2018

Час проведення:12.30

Цокає годинник

ВЕДУЧИЙ:(За кулісами) Ми знаємо: час - поняття  безмежне.  Він  залежить від того, яким змістом ми наповнюєм його. Нехай це рівномірні проміжки, які розділяють наші дні, але, якщо покласти їх на терези, то маємо довгі хвилини.  І дуже короткі години. Веде годинник рахунок секундам, веде  рахунок хвилинам. Він ніколи не підведе того, хто час береже.

Дзвенить Будильник.

Хранитель часу: Дзвенить, дзвенить ... Чого дзвенить? Ну, що ти шум підняв! Іду вже, йду! Ну все. Я вже прийшов. (Тиша) Я вже прийшов (тиша)

Я вже прийшов! Совість май, чого кликав? (Звертається до будильника, що стоїть за макетом годинника,що в глибині сцени, через які в процесі дзвону він періодично виходить)

- Мовчиш? Ось ти мені скажи, хто ти такий? Звичайний Будильник, а я ... Я інша справа! Я - Хранитель часу! Ну, загалом, я головніший!

Ну, скажи ще, що ти не згоден! Ось ти що робиш? Цокаєш  собі і цокаєш! А я ... А я цей самий час вираховую, записую, наголошую.

Ось хочеш, я скажу тобі, що сталося 10 хвилин назад?

Будильник: - Хм-м!

Хранитель: - Добре! Не 10 хвилин тому, а рік тому!

Будильник: - Ну да, для Хранителя часу, це, звичайно, великий термін! ..

Хранитель: - Ну, хочеш, скажу, що 10 років тому сталося? Ні, краще п’ятдесят так …ну скажімо  шість ! Шас, постривай! (Гортає фоліант)

п’ятдесят  шість років тому, це буде рік ... так-так-так ... (рахує на пальцях) Тисяча дев'ятсот  шістдесят друг-и-и-и-ий! (До Хранителя поступово доходить значення дати). А-ах! (Повертається до  будильник, який спокійно мовчить) І ти мовчиш? Як у тебе тільки стрілки повертаються? !!

Будильник: - Ну ось, я  ще й винен! - Ах!

Хранитель: - Між іншим, в минуле повернутися не можна, його можна тільки згадати. А сьогодні якраз такий день, коли ми будемо згадувати минуле, думати про сьогодення і мріяти про майбутнє!( Іде).

Урочистий голос за кадром:

Увага! Увага! До початку святкового концерту, присвяченого 56-ій  річниці   улюбленої школи і запуску машини святкового часу залишилася 1 хвилина!

 Ведуча: Оператори, ведучі та жителі школи готові?

Ведучий: Готові!

Ведуча: Артисти, співаки, вокалісти ?!

Ведучий:  Готові!

Ведуча: А глядачі і гості школи готові?

 Ведуча: Не чую! Ви готові !!? (Глядачі відповідають) 

Ведуча: Не чую, готові ?! (Глядачі відповідають)  

Ведуча: Ну, що ж, ми починаємо!    

                                       Флешмоб (5 клас)

Ведуча::

 У календарі нічим не відзначений,

Настає раптово вечір

 І людей збирає на свято

 Найближчих і найдорожчих.

Ведучий:

Назавжди вони часом  пов'язані,

Днями будніми і святковими,

 І роками близькими та давніми,

 Які з часом стають легендарними.  

Ведуча. Доброго дня усім.

Ведучий. Вітаємо тих, хто вивчив шкільну абетку

Ведуча. Тих, хто вміє читати

Ведучий. Тих, хто навчився склади складати

Ведуча. Тих, хто навчився додавати

Ведучий. Тих, хто навчився віднімати

Ведуча. Тих, хто вивчив таблицю множення

Ведучий. Тих, хто навчився писати твори

Ведуча. Тих, хто успішно здав державну підсумкову атестацію

Ведучий. Тих, хто вступив до навчальних закладів

Ведуча. Тих, хто навчився трудитись, не покладаючи сил

Ведучий. Тих, хто зумів зоряних вершин досягти

Ведуча. І всіх-усіх людей, кому школа дала першу путівку у життя

Ведучий. Доброго дня вам усім, теплих посмішок, радісних облич, чудового настрою, бо в нас — свято

Разом

ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ШКОЛИ!

Ведуча. З першої миті людина, з'явившись на світ, починає вчитися. Вона вчиться ходити, говорити, розуміти світ і людей. Її вчать: сонячний промінь, улюблена казка,  метелик, смішна картинка, весела гра ...

Ведучий . Але ось настає день - і вона приходить в школу, в свою рідну школу, за стінами якої вже з нетерпінням чекають науки, а біля порога  зустрічають вчителі, і, звичайно ж, директор школи ... - і сьогодні, за традицією, слово для привітання надається директору Єрмакову Сергію Юрієвичу.

                                               Виступ директора

Звучить пісня «Маленька гидота». Вбігає Маленька гидота. До її руки прив'язана кулька. Вона підходить до глядачів, вітається з ними за руки.

Маленька гидота: Здрастуйте, здрастуйте, здрастуйте! (Її руки в крейді і тому бруднить долоні глядачів)

- Ой, як я люблю робити пакості! Ну що, рєбятішечкі? Ну, я влаштую вам свято!

Ведуча: Ти чого тут хуліганиш? Нам заважаєш.

Маленька гидота: (лопає кульку) А я така!

Ведучий: Ти що , тільки бешкетувати вмієш, а з дітлахами пограти зовсім не можеш?

Маленька гидота: Так я все можу, всіх переграю! Всіх побєжу ... побєдю ... переможу ...

Ведуча: А давай  домовимося: якщо ти не переможеш, то  підеш і нам не заважатимеш!

Маленька гидота: побєжу ... побєдю ... переможу

Ведуча:Що ж, тоді слухай запитання

1.Приміщення площею 1/4 га, де можуть займатися 2 - 3 класи одночасно; де іноді посередині натягують майже рибальську сітку. (Спортзал)

2.Жуткий проміжок часу між дзвінками, в який вчителі намагаються менше ходити по шкільних коридорах, щоб зберегти своє здоров'я. (перерва)

3.Річ для самопорятунку на контрольних, заліках, іспитах, що зовні нагадує японське віяло. (Шпаргалка)

4.Особливий  канцелярський виріб, який в найнебаженіші  моменти вимагають вчителі, а діти потім посилено ховають його від батьків. (Щоденник)

5.Місце скупчення вчителів і класних журналів, обвішане стендами з розкладом і єдиним в школі дзеркалом, де можна помилуватися собою в повний зріст. (Вчительська)

6. Час, який і учні, і педагоги чекають-чекають, а він все не приходить і не приходить. А потім раптом настає і майже відразу закінчується ... І так - всі одинадцять років шкільного життя. (КАНІКУЛИ)

Ведуча: Ну що, діти перемогли. Доведеться тобі знайти інше місце для своїх пакостей.

Маленька гидота: Добре, але я підготуюся і обовязково ще повернуся.(йде зі сцени).

Ведучий: А ми продовжуємо свято.  

Ведуча:  Школа – чарівна країна Дитинства, яка завжди манить до себе і притягує своєю казковістю і неповторністю.

Ведучий: Школа – дивне місце на землі, а наша школа – це живий організм, де всі неживі предмети озвучені, окрилені! Інколи здається, що саме приміщення знаходиться в постійному русі.  

Ведуча: Це, попри всі закони фізики, вічний двигун. Ні байдужих тут немає, ні сірих, ні  непомітних… У нас всі – особистості!  

Ведучий: Не життя, а казка.

Ведуча: Ні, мрія!

Пісня «Мрія»

Ведуча: Послухай, а в тебе є мрія.

Ведучий: Звичайно. Я мрію стати успішним, мрію про крутий автомобіль. А про що мрієш ти.

Ведуча: Ну, я теж хотіла б стати успішною. Але це в майбутньому. А от сьогодні я мрію швидше дізнатися, що написали у посланні наші друзі з минулого.  Цікаво було б дізнатися, про що вони мріяли багато років назад.

Ведучий: Я навіть здогадуюсь, про що ти.

Ведуча: Як, ти ще нічого не знаєш?  Кожна людина упродовж свого життя доводить найскладнішу теорему -яким буде майбутнє тих, хто житиме після неї. Не просто хто, а що хвилюватиме, які цінності та ідеали будуть на вершині людського буття.

Ведучий: Ми — нащадки тих, хто у далекому 1967 році адресував нам листа, який був закладений у скляну капсулу, щоб ніщо не могло вплинути на його стан.

Ведуча: Потім цю капсулу із листом замурували в стіні закладу з написом “Лист нащадкам” із рекомендацією прочитати через 50 років, тобто у 2017 році.

Ведучий: Отож, напередодні річниці з дня народження закладу, ми відкрили капсулу, дістали лист, віднайшли людей, прізвища яких звучали в ньому. Тож про це наступний наш сюжет. Увага на екран. 

                                             Читання листа.

Ведучий: Ну от, твоя мрія здійснилася.

Ведуча: Так, але у мене є ще одна і її ми можемо здійснити прямо зараз.

Ведучий: Дуже цікаво. І що ж це за така мрія.

Ведучий: Скажи,   а чи знаєш ти що-небудь про орден посмішки? Ну тоді слухай і все зрозумієш. Одного разу маленький польський хлопчик запитав: «Чому для людей, які роблять подвиг на війні і в праці, є ордена, а тих, хто робить нас розумними, веселими і щасливими, орденами НЕ нагороджують?».  Дорослі подумали і вирішили, що хлопчик правий.  І тоді в Польщі було засновано орден Посмішки. Серед володарів цього ордена - письменники, музиканти, художники, актори і ... педагоги! Одним словом цим орденом нагороджують людей, які приносять радість дітям. Цей орден з часом став всесвітнім.

  НА ЕКРАНІ ВЕЛИКИМ ПЛАНОМ ЗОБРАЖЕННЯ ОРДЕНА ПОСМІШКИ

Тому учнівська рада прийняла рішення   нагородити   орденом посмішки наших  педагогів .

Ведучий: Згоден. Але перед тим, як вони його отримають, влаштуймо невеликий іспит.

Ведуча: Без проблем. Впевнена, вони складуть його на відмінно.

Ведучий: І так, шановні педагоги, запрошуємо на сцену  п’ятірку педагогів,  впевнених у своїх знаннях . Бажаючі є? Тоді по списку.(на сцені 5 педагогів)

 Ви багато років стояли перед дошкою, ставлячи питання, приймали іспити. Сьогодні іспит здаєте Ви. А екзаменаторами будуть ваші учні. Тягнемо квитки. Готуємося.

Ведуча: А раптом вони списувати будуть?

Ведучий: Невже? На очах у всіх? До речі, підніміть-но руку, хто з вас коли - небудь, хоч раз списував на іспитах? Зізнайтеся чесно, чи користувалися ви шпаргалками?

Ведуча: О це так!

Ведучий: Велике спасибі! Ви з честю витримали іспит.

Ведуча: Але це ще не все. Оголошуємо  музичну паузу.  До вашої уваги трагічо-лірична пісня «Виновата ли  я». Виконується вперше. Маестро музику! (Вчителі виконують пісню, текст дають ведучі)

Ведуча: Аплодисменти нашим педагогам. І так урочиста мить: для  нагородження педагогів орденом посмішки на сцену запрошуються голова учнівської ради Борисенко Дарія та її заступник Тимченко Олександра.  Прохання всіх залишитися для фото.

Ведучі зачитують прізвища педагогів, дівчата вручають орден. Вкінці фото на пам'ять.

   ВРУЧЕННЯ ОРДЕНІВ ПОСМІШКИ  

Пісня «Посмішка»

Ведуча: А ми продовжуємо. До вашої уваги притча.

Звучить ніжна мелодія  

  Коли народився новий учитель, до його колиски спустилися три феї. І сказала перша фея: «Ти будеш вічно молода, тому що поруч з тобою завжди будуть діти ...»

Ведучий: І сказала друга фея: «Ти будеш гарна думками і душею, тому що немає шляхетнішого покликання,  ніж дарувати своє серце дітям ...»

Ведуча:. і сказала третя фея: «ти будеш безсмертна, тому що ти продовжиш своє життя в своїх учнях ...»

Ведучий:. і тут до колиски спустилася четверта, зла фея, і похмурим голосом проверещала: «Але ти вічно будеш перевіряти зошити. Робочий день твій буде 8 годин ... до обіду, і 8 після! Всі думки твої будуть про школу і тільки про школу, і ніколи ти не заспокоїшся. Так що вибирай, поки не пізно! »

Ведуча:. Пізно, ця фея завжди з’являється занадто пізно, тож ті педагоги, які вирішили пов'язати своє життя зі школою, з дітьми, ніколи не поміняють цю прекрасну  професію. І навіть перебуваючи на заслуженому відпочинку, педагоги ніколи не забувають рідну школу.

Ведучий:Директор, вчителі ...  що вони роблять в школі, це зрозуміло.

А що роблять в нашому закладі лікарі, медичні сестри, інструктори з ЛФК?

Ведуча: Дивне питання, звичайно лікують.

Ведучий: І не тільки. Вони ще ведуть боротьбу з надуманими хворобами. До речі, сьогодні по дорозі в школу бачив оголошення: "Курси підвищення температури для бажаючих прогуляти".

Ведуча:Так: Я б на місці вихователів точно записалася б  обов’язково.  Справи у них тоді пішли б  просто чудово.  Грипували б  хоч по три місяці підряд!

Ведучий: Тю, нашим  учням і курсів не потрібно, вони стільки діагнозів придумують протягом навчального року. Не віриш? Дивись.

  Сценка  "Медогляд"

Ведуча: Думаю, всі зі мною погодяться, що наш медперсонал теж заслуговують на орден посмішки, адже вони теж приносять радість дітям.

Ведучий: Цілком слушно. Отже, орденом посмішки нагороджуються медичні працівники та інструктори з лікувальної фізкультури. І звичайно фото на память.

Танець 1 клас

Ведуча: Ну як тобі сценка про медогляд?

Ведучий: Ти знаєш, взагалі здорово згадувати кумедні моменти, казуси, які траплялися з нами протягом років. Завдяки багатьом випадкам на світ народжуються притчі, приказки, які застерігають нас.

Ведуча: Пропоную згадати пару таких, але з однією умовою, це будуть старі приказки на новий лад. Я буду починати відоме прислів'я, а ти його закінчувати. Причому, бажано про школу. Спробуємо?

Ведучий: Давай. починай

Ведуча називає початок прислів'їв, а Ведучий: прилаштовує до них «шкільні» закінчення.

Кашу маслом не зіпсуєш ...

... сказав винахідливий, ставлячи на всякий випадок зайву кому в диктанті.

Хто шукає той завжди знайде…

... подумав кмітливий, заглядаючи під час контрольної в зошит до сусіда.

Дружба і братство дорожче багатства ...

... вигукнув ввічливий, перекинувши на перерві в їдальні тарілку з супом на свого товариша.

Багато будеш знати - скоро постарієш ...

... вирішив спокійний, коли отримав чергову двійку на уроці.

Ведуча: (Звернення в зал) Ну як, підходить до нашого життя? А чи підходить до нашого життя ось така ситуація? Дивимося.

                                     Сценка «Уроки мужності»

Ведуча:Ось така вона нова школа.  І взагалі, недарма напевне кажуть, що без учнів не може бути і школи.  А татарське прислів'я говорить: «Чому навчився в гнізді, те буде і в польоті».

Ведучий. Давайте і ми подивимося, чого навчилися в нашому шкільному «гнізді» учні і які вони в польоті.             

Діти виконують пісню на мотив "Чему учат в школе…" 

Ведучий. Ну, судячи з пісні, доброго діти нічому не навчилися. Давай подивимося, може вони в чомусь іншому сильні.

ВИКТОРИНА ДЛЯ ДІТЕЙ "ПІЗНАЙ СЕБЕ"

Ведуча. Роботі яких фахівців завжди заважають перерви?

(Шкільним вчителям.)

Ведучий. Жартують, що представник цієї професії володіє «кращими якостями дресирувальника, клоуна і циркового коня, яку рік за роком ганяють по колу». Про яку професію йдеться? (Вихователь)

Ведуча. Яким італійським словом, що в перекладі означає «педагог» часто називають музикантів і композиторів? (Маестро.)

Ведучий.: У Стародавньому Римі - педагог, що навчав дітей азам мовознавства - граматик. Учитель читання - літератор. Раб, який супроводжував дітей в школу і зі школи - педагог. А як в Стародавньому Римі називали вчителя арифметики? (Калькулятор.)

Ведуча. У 1762 році вчитель Джон Спілсбері наклеїв карту Англії на картон і розрізав на шматочки. Так з'явилася гра, тоді призначена для навчання географії. Назвіть цю гру, в яку тепер грає кожна дитина (Пазли.)

Ведучий. Кращі російські актори і режисери кіно отримують премію «Ніка», телевізійники - «Теффі». А яку премію отримують наші педагоги?

( «Кришталевий пелікан». Пелікан - символ самовідданої материнської любові. Вважається, що він власні груди розриває, щоб нагодувати голодних пташенят.)

Ведуча.: Без чого не можуть обійтися мисливці, барабанщики і вчителі математики? (Без дробу.)

Ведучий. Диктатор - це вчитель ... За якого предмету?

(Учителі-мовники, адже саме вони диктують диктанти.)

Ведуча. Чому руки вчителів інформатики дуже люблять облизувати кішки?

(Тому що вони у них пахнуть «мишкою».)

Ведучий. У кожного в шафі свій скелет. Про які вчителів ця приказка?

(Про вчителів біології.)

Ведучий. Які вчителі-предметники твердо впевнені, що місто Омськ названий на честь Ома?

(Вчителі фізики, які обожнюють закон Ома Георга Симона.)

Ведуча. Як називають педагогів з суспільних дисциплін?

а) Гурмани; б) Гуманісти;

в) Гуманітарії; в) Гуманоїди.

 Ведучий. Ви гідно впоралися з усіма завданнями, значить, вчителі не даремно вас вчили.

Ведуча. Це, звичайно, жарти. А взагалі проблем у школі завжди було дійсно дуже багато.

Ведучий. Але, не дивлячись на всі труднощі, наша школа зробила великий ривок вперед. Оновлені кабінети, нові технології, участь педагогів і учнів школи в конкурсах, змаганнях, олімпіадах на рівні району, області, України. Життя в школі просто кипить.

Ведуча.    Наша школа - це світ гармонії з прекрасним. Це світ, де панує  взаєморозуміння, взаємоповага між дорослими та дітьми. 

Ведучий. У нас є наші технічні працівники, кухарі нашої їдальні, секретар, бібліотекар, завгосп і бухгалтер, врешті-решт у нас є батьки.  Всі вони дозволяють нам відчувати себе в нашій школі як вдома — чисто, ситно і здорОво!

Ведуча: І всі вони дарують радість дітям. Тож дозвольте нагородити орденом посмішки завгоспа Володимира Павловича та його підопічних, секретаря Олену Миколаївну, головного бугалтера Яну Станіславівну та її помічниць бугалтерів,  наших кухарів.

Нагородження, фото.

Танець 2 клас

Дзвенить будильник. На сцену виходить хранитель часу.

Хранитель часу. Та йду вже, йду. Знаю, знаю, знаю. Шановні друзі, нажаль добігають останні хвилини цієї прекрасної святкової програми. Час, як то кажуть, на сьогодні вичерпаний.

Тож на останок хочу всім вам нагадати

Що  марно час не варто витрачати.

Розприділяйте з користю свій час.

Щоб встигнути в спортзал,  бібліотеку,

І з друзями пограти у футбол.

Сходіть хоч інколи й на дискотеку.

Не гайте марно дні і вечори на інстаграм,

Майкрафт, фейсбук. Це точно не корисно вам.

Я зберігаю кожен витрачений вами час.

Та повернуть його не в моїх силах.

Тож висновки хай зробить кожен з вас.

Тоді і світ стане хоч на мить щасливим.

І ще бажаю вам - від вересня до вересня

Живіть змістовно й весело.

Ведуча.

Школо! Зі святом тебе ми вітаємо!

Від душі ми усі побажаємо.

Процвітання, краси і добра.

Щоб ти довго і творчо жила.

Ведучий

Щоб всміхалось щасливе майбутнє

І було все в тобі незабутнє.

Першовересень діток стрічав,

А останній-завжди проводжав.

Ведуча.

І на многії літа здоров’я

В Україні, багатій і вольній.

Вчителям ,дітлахам і батькам,

І натрудженим кожним рукам!

Фінальна пісня

Разом:З днем народження! Зустрінемося рівно через рік.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

docx
Додано
23 січня 2019
Переглядів
1177
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку