Географічний диктант тема: « Африка . Клімат. Води суходолу»

Про матеріал
Географічний диктант тема: « Африка . Клімат. Води суходолу» Різнорівневі завдання для контрольного оцінювання учнів .
Перегляд файлу

    Географічний диктант  тема:  « Африка . Клімат. Води суходолу».                   Географічний диктант  тема:  « Африка . Клімат. Води суходолу».

 

                                         1 ВАРІАНТ                                                                                                  2 ВАРІАНТ

 

 1. Високі температури в Африці зумовлює ………..                                                     1. Велику річну кількість сонячної радіації в Африці?

 

 

 2. Які типи повітряних мас панують над Африкою ?                                                    2.  Який тип атмосферної циркуляції переважає в більшій частині Африки ?

 

 

 3. Чому в Південній Африці пасати приносять вологе повітря ?                                   3. Чому в Північній Африці пасати приносять сухе повітря?

 

 

 4.Чим можна пояснити утворення на південно – західному  узбережжя                     4. Чим можна пояснити утворення напівпустелі Калахарі ?

         Африки   пустелі  Наміб ?

 

 

 5. Для якого типу клімату характерна  t ºC повітря  +25…+28ºС протягом року де             5. Для якого типу клімату характерна  t ºC повітря  +26…+28ºС протягом року ,          

чітко простежується чергування літнього вологого та зимового сухого повітря?               середньорічна кількість опадів більша ніж 2000мм, які розподіляються рівномірно

                                 протягом року ?

 

6.Кліматичний пояс , що займає найбільшу площу в  Африці ?                                               6. Для якого типу клімату в субтропічному поясі характерні волога зима та сухе літо?       

 

7. Які головні річки Африки ?                                                                                                       7. Які головні озера  Африки ?

 

 

 8. Яка річка перетинає північну Африку з півдня на північ ?                                                    8. Найповноводніша річка в Африці?

 

 

 9. Сухі русла річок в Африці називають …….                                                                            9. Річки Африки відносяться до басейнів океанів………………

 

 

 10. Озеро Танганьїка і Ньяса за походженням є……….                                                            10. Озеро Африки, яке не має постійних обрисів. Кількість води в ньому залежить

                                                    від  сезону дощів .

 

 11. Сухі русла річок Африки називають……………

                                                                                            11.Оазиси у пустелях утворились внаслідок……….

 

 

 12. Великі запаси підземних вод в Африці  зосереджені під………….…                              12. Один з найбільших у світу  водоспадів – Вікторія , виник на річці …………….

doc
Додано
26 жовтня 2020
Переглядів
2151
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку