Презентація з географії для 7 класу на тему "Внутрішні води Євразії"

Про матеріал

Учні виконують різні завдання у цікавій формі...

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Води суходолу євразіїМета: продовжити формувати поняття про внутрішні води Євразії; систематизувати знання учнів про особливості поверхневих вод Євразії та їх залежність від клімату; закріпити та поглиби практичні уміння учнів наносити їх на контурну карту; розвивати навички колективної роботи, уміння відбирати необхідну інформацію; виховувати дбайливе ставлення до водних обєктів. Підготувала: Гапон О. А.

Номер слайду 2

Прийом « Асоціативний кущ»Які асоціації у васвикликає словоЄвразія?

Номер слайду 3

Прийом “ Географічний крос” 1. До вод суходолу належать…2. Місце звідки бере початок річка називається…3. Місце куди впадає річка називається…4. За характером течії річки поділяються на …5. Природне заглиблення заповнене водою називається…6. Озера за походженням улоговин поділяються на…7. Територія, з якої до річки стікають поверхневі і підземні вод…

Номер слайду 4

Прийом « Географічний практикум»Хлопчик ішов лівим берегом струмка і дійшов до його гирла, де струмок впадає в річку. Перейшовши тут на інший берег струмка мостом, хлопчик пішов униз за течією річки. Визначте, правою чи лівою притокою річки є струмок.( Правою)

Номер слайду 5

Прийом «Прес-конференція» Чи є рівномірним поширення вод на території Євразії? Які чинники більш за все впливають на поширення вод на материку?

Номер слайду 6

Басейн океану. Басейн внутрішнього стоку. Тихого Індійського. Атлантичного. Північного Льодовитого. Прийом “ Творчалабораторія”

Номер слайду 7

Янцзи

Номер слайду 8

Річка амур. Ще однією з найбільших річок Євразії є Амур, яка утворилася внаслідок злиття двох витоків – Шилки і Аргуні. Довжина Амур – 2824 км, але від витоку Аргуні вона становить 4440 км. Яка бере початок з Прибайкалля, та впадає в Охотське море.

Номер слайду 9

Меконг – найбільша на півострові Індокитай річка Азхії, що сягає завдовжки 4500 км. Витік її на нагір’ї Тибет,

Номер слайду 10

“Журба китаю” так називають Хуанхе

Номер слайду 11

Дніпро. Дунай. Волга. Ельба

Номер слайду 12

ГангІнд. Темза. ТигрЄфрат

Номер слайду 13

Світязь. Ялпуг. Балатон. Бескунчик

Номер слайду 14

Ладозьке. Женевське. Каспійське. Мертве море

Номер слайду 15

Гра « Світлофор»Кожен учень класу має по дві кольорові картки: зелену та червону( зелена –вірна відповідь, червона – не вірна)Річки Євразії належать до басейнів трьох океанів? Найбільшою річкою Євразії є Амур? Найглибше озеро в світі Байкал?Найсолоніше озеро на Землі – Мертве море.?Залишковим морем на материку є Ялпуг?На материку Євразія поширені льодовики? На Західному Сибірі утворилися найбільші болота у світі? Гарячі джерела, гейзери найбільше поширені на Скандинавському півострові?

Номер слайду 16

Прийом « Мікрофон»Користуючись початком фрази, поділіться своїм враженням від уроку. Сьогодні я дізнався…Було цікаво…Було важко…Я виконував завдання…Я зрозумів, що…Я здобув…Я навчився…У мене вийшло…Мене здивувало…Урок дав мені для життя…

Номер слайду 17

Домашнє завдання 1. Опрацювати параграф 53-55,с.212-219 2. Підготувати додатковий матеріал про рослини і тварин Євразії. 3. Скласти кросворд «Внутрішні води Євразії».

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кірєєв Сергій Олександрович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 січня 2018
Переглядів
7385
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку