Геоінформаційні системи

Про матеріал
Презентація - проект учениці 9класу Федчик Катерини на тему: Геоінформаційні системи.Це проект з інформатики,який можна використати на уроках інформатики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Геоінформаційні системи Підготувала. Учениця 9 А класу Федчик Катерина

Номер слайду 2

Мета, завдання Мета: дізнатися про геоінформаційні систем, вміти працювати з ними, знати типи редакторів. Призначення ГІС — інформаційно-обчислювальна система, призначена для фіксації, збереження, модифікації, керування, аналізу і відображення усіх форм географічної інформації. ГІС використовується багатьма дослідниками в галузі вивчення проблем довкілля, для визначення різних показників на географічній сітці.

Номер слайду 3

План. Вступ Поняття ГІСТипи ГІС Знайомство з електронними картами методом спільної картографії Google maps Google Earth. Open. Street. Map

Номер слайду 4

Вступ У картографії протягом попередніх віків постійно нагромаджувалася інформація про знання про земну поверхню. В ХХ столітті створення комп'ютера кардинально змінило та розширило можливості застосування просторових карт. Так почались зароджуватися нові системи даних, яким не потрібен папір- електронні карти.

Номер слайду 5

Поняття ГІС Геоінформаці́йна систе́ма (абр. ГІС) — сучасна комп'ютерна технологія, що дозволяє поєднати модельне зображення території (електронне відображення карт, схем, космо-, аерозображень земної поверхні. Це інструменти для обробки просторової інформації, зазвичай явно прив'язаної до деякої частини земної поверхні і використовувані для управління нею

Номер слайду 6

Типи ГІС ГІС розрізняють за предметною областю інформаційного моделювання, наприклад, міські ГІС, або муніципальні ГІС, природоохоронні ГІС. Найпоширеніші ГІС — земельно-інформаційні системи.

Номер слайду 7

Знайомство з електронними картами методом спільної картографії Електронна карта - картографічне зображення, створене на основі даних цифрових карт і візуалізоване на відеомоніторі комп'ютера або відеоекрані ін. пристрою (наприклад, супутникового навігатора).

Номер слайду 8

Google maps. Карти Google — безкоштовний картографічний веб-сервіс від компанії Google, а також набір застосунків, побудованих на основі цього сервісу й інших технологій Google.

Номер слайду 9

Google Earth Google Earth — це безкоштовна, вільно-завантажувана програма компанії Google що відображає віртуальний глобус. В рамках цього проєкту в мережу Інтернет було викладено аерофотознімки та сателітні знімки більшої частини Землі.

Номер слайду 10

Open. Street. Map. Open. Street. Map — це відкритий проєкт, спрямований на збір, збереження та розповсюдження загальнодоступних геопросторових даних, створення інструментів для роботи з ними силами спільноти волонтерів.

Номер слайду 11

Використані джерела wikipedia.org

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
5 червня 2023
Переглядів
459
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку