Геймофікована методика виховання

Про матеріал
Тематично-пізнавальний комплект розрахований на 30 дітей: - дидактичні брошури; - розвиваючі та настільні ігри; - розмальовки; - книги; - комікси  тощо. Використовувати можна: - індивідуально; - в групах. В  ігровій формі дошкільнята виконуватимуть: - творчі завдання; - оволодіватимуть  навичками  критичного мислення та комунікації; - засвоюватимуть необхідні знання з основ безпеки життєдіяльності (харчових звичок,  ментального здоров’я, гігієни, мінної безпеки, вакцинації).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГЕЙМОФІКОВАНА МЕТОДИКА ВИХОВАННЯПідготувала: О. Шулдик

Номер слайду 2

Тематично-пізнавальний комплект розрахований на 30 дітей:- дидактичні брошури; - розвиваючі та настільні ігри;- розмальовки;- книги;- комікси  тощо. Використовувати можна:- індивідуально;- в групах. В  ігровій формі дошкільнята виконуватимуть:- творчі завдання;- оволодіватимуть  навичками  критичного мислення та комунікації;- засвоюватимуть необхідні знання з основ безпеки життєдіяльності (харчових звичок,  ментального здоров’я, гігієни, мінної безпеки, вакцинації).

Номер слайду 3

НАСТІЛЬНА ГРА «САДОЧОК НАВИЧОК» Ця універсальна неконкурентна гра є своєрідним тренажером навичок, необхідних дітям дошкільного віку. Може використовуватися для адаптації до садочка та ознайомлення з правилами поведінки. Комплект містить ігрове поле, 48 тематичних карток із описом конкретних ситуацій, наліпки для відзначення досягнутих успіхів та інструкцію.

Номер слайду 4

ГРА «СОРТУВАЛЬНИК» Настільна гра, яка вчить дітей розрізняти групи продуктів ( «овочі », «фрукти», «молочні продукти», «протеїн (білок)», «цільнозернові продукти», «екстрапродукти» ) і формує навички здорового харчування. Можна грати індивідуально та в команді.

Номер слайду 5

НАБІР ПЛАКАТІВ ІЗ ЗОБРАЖЕННЯМ ПАТРОНА ПРО МІННУ БЕЗПЕКУ Комплект із чотирьох плакатів, на яких пес Патрон нагадує основні правила мінної безпеки. Формат А-3 є зручним для розміщення на вертикальних поверхнях у групі дитячого садочка.

Номер слайду 6

БРОШЮРА «ПРОГУЛЯНКА З ПАТРОНОМ» Дитяча книжка написана від імені легендарного пса - сапера, містить правила мінної безпеки та інтерактивні завдання, які полегшують засвоєння матеріалу. БРОШУРА «СОРОК ТА ПОНІ» Брошура із завданнями змінної безпеки. Двоє друзів – Сорок, який завжди чинить правильно, і Поні якому на думку спадають небезпечні витівки, - навчають дітей основних правил: не підходь, не чіпай, дорослим повідомляй!

Номер слайду 7

НАБІР ІЗ ЧОТИРЬОХ РОЗМАЛЬОВОК З ГЕРОЯМИ КОМІКСУ «СУПЕРКОМАНДА ПРОТИ МІН» Комплект карт для розмальовування, кожна з яких присвячена одному з правил поводження з мінами та іншими вибухонебезпечними предметами: «Не панікуй!»«Звертай увагу на попереджувальні знаки!»«Обходь підозрілі місця!»«Повідомляй 101!».

Номер слайду 8

НАСТІЛЬНА ГРА «А ЯК ЗРОБИШ ТИ?» Гра сприяє здобуттю навичок, необхідних дітям дошкільного віку для гармонійного розвитку. Набір містить 48 карток на теми безпеки, довкілля, технологій, вибору, емоцій тощо. Навчання відбувається через розмови, запитання й відповіді.

Номер слайду 9

БУКЛЕТ ЛЯЛЬКОВИЙ ТЕАТР «ІСКОРКИ СУПЕРСИЛ» Буклет із описом лялькового театру «Іскорки суперсил» - інтерактивного інструменту, покликаного у формі гри з казковими персонажами – Іскорками, допомогти дітям опанувати важливі навички. Альбом містить:- сценарії та інструкції для проведення 11 ігор-вистав, присвячених розвиткові ключових навичок у дошкільнят; - картоні заготовки реквізиту для ігор-вистав лялькового театру;- інтерактивні завдання для відповідних занять; - матеріали для розфарбовування.

Номер слайду 10

ГРА «ОБІЙМАНЦІ» Проста терапевтична гра для підтримки ментального здоров’я, особливо важливо для дітей, які перебувають під дією стресу і травматизації. Запропоновані сценарії допомагають відновити зв’язок із собою, дорослими та довкіллям, повернути відчуття захищеності, стабільності й контролю. Набір містить інструкцію та ігрові картки.

Номер слайду 11

ГРА «АНТИВІРУС ХІРОУ» Настільна гра, яка вчить дітей, як правильно поводитися в різних життєвих ситуаціях, щоб не захворіти. Потребує модерації та великої кількості гравців у командах. Дітям від 5 років. ІГРОВИЙ НАБІР «ЗДОРОВ’Я» Набір допомагає розповісти дітям про різні типи мікроорганізмів та пояснити їм важливість вакцинації. Містить папку з кишеньками, стікери, пазли, а також методичні розробки.

Номер слайду 12

НАСТІЛЬНА ГРА «КАРТКИ СИЛИ» Гра допомагає дитині відчути свою силу та знизити рівень тривожності. Комплект містить картки із зображеннями тварин, предметів і природних явищ та їхніми описами на звороті.

Номер слайду 13

ІГРОВИЙ НАБІР «ЗАГАДКИ НА ТЕМУ МІННОЇ НЕБЕЗПЕКИ» Набір карток із 10 загадками, які в ігровій формі допоможуть дошкільнятам засвоїти головні правила поведінки в разі виявлення мін чи інших вибухонебезпечних предметів.

Номер слайду 14

ДИТЯЧА КНИЖКА «ЛІЛІ ЯКА ПОТОВАРИШУВАЛА З ВІРУСАМИ ТА ЗДІЙСНИЛА ЇХНЮ НАЙБІЛЬШУ МРІЮ» Яскраво ілюстрована книга пояснює, як за допомогою щеплень запобігти небезпечним хворобам. З розповіді діти дізнаються і про збудників грипу, кашлюку, дифтерії, кору, краснухи, правця, поліомеліту. КОМІКС «ДОСЛІДНИКИ ЧИСТОТИ» Веселий комікс, який в ігровій формі допоможе дітям розвинути навички гігієни та здорового способу життя. До комплекту входять тематичні наліпки. КОМІКС «ЩОДЕННІ ЗВИЧКИ ЛЕЛІ ТА СЕВЕРИНА» Історія коміксу розповідає як важливо ухвалювати усвідомлені рішення що до свого здоров’я, і допомагає здобути навички балансованого харчування гігієни та здорового режиму дня.

Номер слайду 15

БУКЛЕТ «НУМО» Буклет розповідає про важливість гармонійного розвитку дошкільнят, містить короткий опис платформи НУМО та покликання на її ресурси. Матеріли, доступні за покликанням, стануть додатковим джерелом актуальних порад методичних розробок для педагогічних працівників, а також для батьків та опікунів. ПОСТЕРИ «НУМО» Набір із трьох постерів на теми раннього розвитку соціалізації танавчання дошкільнят призначений для розміщення на інформаційних стендах у закладах дошкільної освіти. Формат А-3 є зручним для розміщення на вертикальних поверхнях в дитячому садочку – в полі зору дорослих, що приводять і забирають дітей.

Номер слайду 16

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ !

pptx
Додано
22 грудня 2023
Переглядів
99
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку