Гірські екосистеми. Урок довкілля.

Про матеріал
Гірська екосистема — це комплекс різних видів організмів та умов їх існування в межах гірської місцевості, що пов’язані між собою кругообігом речовин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гірські екосистеми

Номер слайду 2

Гірська екосистема — це комплекс різнихвидів організмів та умов їх існування в межах гірської місцевості, що пов’язані між собою кругообігом речовин.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Фауна Карпат

Номер слайду 6

Гірська місцевість відзначається різноманітністю місць існування, тож гірські екосистеми характеризуються значним біорізноманіттям. Прикладом таких екосистем можуть бути гірські річки й озера з їх мешканцями або екосистеми гірських старовікових лісів тощо.

Номер слайду 7

Гірські долини використовують для випасання худоби, длятуризму й відпочинку.

Номер слайду 8

Гори важливі не лише своїм біорізноманіттям. Люди добувають там корисні копалини та деревину.

Номер слайду 9

Теплові пояси. Зміни освітленості та теплоти називають тепловими поясами

Номер слайду 10

У напрямку від полюсів до екватора на суходолі, залежно від теплового поясу, змінюються природні зони. Природні зони — це великі комплекси Землі, що сформовані під дією певного клімату (співвідношення вологи і тепла).

Номер слайду 11

Висотна поясність у життіорганізмів гір. Організми, які мешкають у гірській місцевості, розміщені там нерівномірно. У разіпіднімання вгору середня температура навколишнього середовища знижується на 6 градусів кожні 1000 метрів. І так само відбувається зміна природних зон, але не від екватора до полюсів, а від підніжжя гір до вершин. Таке явище має назву висотна поясність.

pptx
Додано
29 жовтня 2023
Переглядів
366
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку