Година романтики "Поезія закоханих сердець"

Про матеріал

Захід знайомить з історією виникнення свята; знайомить учнів з відомими парами закоханих світу та України; формує в дітей ціннісні орієнтації справжнього друга і товариша; виховує у дітей почуття дружби, поваги та взаєморозуміння до друзів, сприяє формуванню між учнями дружніх стосунків та почуття взаємодопомоги; ; за допомогою поезії виховує високий естетичний смак.

Перегляд файлу

Гімназія імені Пантелеймона Куліша м. Борзни Чернігівської області

 

 

 

ГОДИНА РОМАНТИКИ

Результат пошуку зображень за запитом "поезія закоханих сердець"

                                                                                                  Підготувала та провела

    куратор 10-А Семирод С.М.

 

 

 

 

 

 

 

2020

Поезія закоханих сердець.

Мета:ознайомити з історією виникнення свята; ознайомити учнів з відомими парами закоханих світу та України; формувати в дітей  ціннісні орієнтації справжнього друга і товариша; виховувати у дітей почуття  дружби,  поваги та взаєморозуміння до друзів, сприяти формуванню між учнями дружніх стосунків та почуття взаємодопомоги; розширити світогляд учнів; підвищити їх рівень культури; ознайомити учнів з етикою, якої дотримуються закохані люди; за допомогою поезії виховувати високий естетичний смак.

Обладнання: вислови про кохання на дошці, валентинки, ноутбук для перегляду відео, сердечка для побажань, скоч, солодкі валентинки, чай.

Хід свята

Учитель. На думку психологів, лише третина людей на Землі здатна на це. Цього не вивчають в жодній школі. Його не можна купити в магазині. Воно безцінне. Воно може змінити ваше життя. Заради нього люди здатні на безумні вчинки. В нього можна вірити чи ні, але воно існує.

C:\Users\GPK\Desktop\ГС 2019\Години спілкування 2019\Семирод С. М. Год. сп\DSC06899.JPGУчитель: Наша класна година незвичайна, бо ми сьогодні зібралися напередодні такого гарного свята – Дня Святого Валентина. Подарунки, квіти, цукерки, увага, поцілунки і милі зізнання – все це говорить про те, що наступає довгождане свято – День Святого Валентина. Його чекають всі закохані, адже 14 лютого можна ще раз нагадати дорогій людині про свої почуття або ж зізналися в цьому вперше.                                                                                                                         В День закоханих не можна не говорити про любов і кохання, які наповнюють наше життя від самого народження і до самої смерті. Це любов матері до дитини, жінки до чоловіка, дітей до батьків, юнака до дівчини, дівчини до юнака і т. д.

Тож давайте разом з Вами зробимо екскурс в історію свята.

День Святого Валентина – свято древнє. Доки дійсна історія дійшла до наших часів, вона обросла безліччю легенд. 

Романтична легенда про святого Валентина. Християнська легенда свідчить, що Валентин жив в ІІІ столітті н.е. в римському місті Тернії.  Він  був проповідником. Хоча в ті часи християни в Римі переслідувалися, він став священиком.   У цей період Римом правив імператор Юлій Клавдій ІІ, який хотів завоювати світ. Але мала чисельність солдатів не дозволяла здійснювати результативні військові походи. Корінь всіх проблем Клавдій бачив в шлюбі і тому заборонив обряд вінчання, оскільки в кожному неодруженому чоловіку він бачив потенційного солдата. І тому він скасовував весілля і заручини. Валентин молився про здоров'я своїх пацієнтів, а також таємно вінчав закохані пари. Одного дня тюремник римського імператора постукав в двері Валентина. За руку він тримав свою сліпу дочку. Він дізнався про здібності Валентина, і благав Валентина вилікувати дочку від сліпоти. Валентин знав, що недуга дівчини практично невиліковна, проте він дав слово, що зробить все можливе, щоб її вилікувати. Він призначив дівчині мазь для очей, і сказав прийти ще через деякий час. Минуло декілька тижнів, але зір до дівчини так і не повернувся.  Проте чоловік і його дочка не сумнівалися в своїй вірі в лікаря Валентина і продовжували призначений ним курс лікування. Одного дня римські солдати увірвалися в житло Валентина, знищили ліки і узяли його під арешт із-за релігійних переконань. Коли батько хворої дівчини дізнався про арешт Валентина, він хотів втрутитися, але був не в силах чим-небудь допомогти. Валентин знав, що швидко його стратять. Він попросив у тюремника папір, ручку і чорнило і швидко написав дівчині прощальний любовний лист. Валентина стратили того ж дня, 14 лютого 270 року. Коли тюремник повернувся додому, його зустрічала дочка. Дівчина відчинила записку і знайшла всередині неї жовтий шафран (крокус). У записці було написано "Від твого Валентина". Дівчина узяла шафран на долоню і побачила його виблискуючі кольори. Відбулося диво: зір дівчини відновився.

Учень: За іншими даними, дочка тюремника сама полюбила Валентина, але він, давши обітницю безшлюбності, не міг відповісти взаємністю на її почуття і в ніч перед стратою (тобто 13 лютого) прислав їй зворушливий лист. Як було насправді – нам вже не розібратися, але ясно що Валентин загинув в ім'я Любові. У 496 році Папа Римський Геласиус оголосив 14 лютого днем Святого Валентина. Завдяки цьому указу цей день почали відзначати як день всіх закоханих. День Святого Валентина відзначається в Європі з XIII ст., в США – з 1777 р. Хоча на Русі було своє свято закоханих, яке відзначалося 8 липня і пов'язане з історією любові Петра і Февронії. Любовна географія У кожній країні день всіх закоханих  святкується по-різному і має свої неповторні і оригінальні традиції. Давайте познайомимося з цими традиціями.

Англія. У Англії було прийнято вибирати собі «Валентину». Вибір супроводжував незвичайний ритуал: молоді люди, зібравшись разом, на папері писали імена дівчат, потім перемішували їх в капелюсі і тягнули. Дівчина, ім'я якої випало парубкові, на рік ставала його «Валентиною», а він її «Валентином». У обов'язки парубка входило написання сонетів, гра на лютні і постійний рицарський супровід дами. В Уельсі закохані обмінювалися «Ложками любові», які треба було самостійно вирізувати з дерева. Вони несли в собі таємниче послання, оскільки прикрашалися сердечками, які твердили: «Ти знайшов шлях до мого серця». На сьогодні особливістю святкування Дня Святого Валентина у Великобританії є те, що британці посилають любовні листи не тільки друзям і знайомим, але і своїм домашнім тваринам. C:\Users\GPK\Desktop\ГС 2019\Години спілкування 2019\Семирод С. М. Год. сп\DSC06912.JPG

Америка. У Америці було приємно посилати марципани своїм нареченим і нареченому, оскільки ці тістечка були символом міцних взаємовідносин. Марципани містили цукор, який був дуже дорогий. Широкий розмах «марципанове зізнання» придбало з 1800 року, коли цукровий буряк увійшов до виробництва. Налагодивши виробництво карамелі, американці почали випускати червоно-білі цукерочки і продавати в коробочках у формі серця. Червоний колір символізував пристрасть, а білий – чистоту любові і щирість відчуттів.

 Франція. Французи вважають за краще дарувати (і отримувати) коштовності. До речі, їх внеском в розвиток свята стало написання в «валентинках»  чотиривіршове зізнання в коханні.

Саудівська Аравія. Саудівська Аравія – єдина країна, в якій святкування 14 лютого офіційно заборонене. Ті, що не послухалися повинні будуть заплатити величезний штраф. Причиною такої заборони послужило  впровадження чесноти і запобігання гріху. Він свідчив, що День Святого Валентина слід заборонити, оскільки це свято «бентежить розуми підростаючого покоління Саудівської Аравії, і свята такого роду культивують як гріх». Всім магазинам країни заборонено законом торгувати плюшевими ведмедиками, валентинками і рештою атрибутів цього свята. Квітковим магазинам цього дня заборонено продавати червоні троянди.

Учитель.Слова кохання на інших мовах. Як звучать три заповітні слова, які так хочеться почути і сказати коханому, на різних мовах світу? Саме 14 лютого ці визнання є самою повторюваною фразою в історії. Різне поєднання звуків несе одні і ті ж емоції у  англійця  і шведа, українця і француза, японця і китайця. Можна сказати своєму коханому/ій «Я тебе кохаю» на 16 мовах миру.

Український « Я тебе кохаю»                                                                    Білоруський «Я цябе кахаю» (Я цабе кохаю)                                           Ангийський«I love you» ( Айлавю)                                                                              Польський «Koham cie» (Кохам цие)                                                            Італійський «Tiamo» (Ті амо)                                                                 Французький «Jet’aime» (Же тем)                                                              Іспанський «Teamo» (Ті амо)                                                                            Німецький «Ich liebe dich» (Іхлибе дих)                                                      Японський «Ai shite imasu» (Аі шите имасу)                                                    Китайський «Wo ai nei» (Во ай ні)                                                                                Португальський «Teamo» ( Ті амо)                                                                      Єврейський «Ani ohevotakh» (Анни охевотах)                                                  Ірландський «Thaim in grabhleat» ( Тайм ин гра літ)                                       Грецький «S’agapo» ( С’агапо)                                                                              Шведський «Jag alsakardig» (Яг алскардиг)

C:\Users\GPK\Desktop\ГС 2019\Години спілкування 2019\Семирод С. М. Год. сп\DSC06913.JPGСимволи дня Святого Валентина

 Роза Згідно легенді, улюбленою квіткою Венери була червона троянда. Вперше штучно вирощені троянди побачив світ близько 5 тисяч років назад в Азії, а дикі троянди прикрашають Землю вже 35 мільйонів років. По різним даним в день Святого Валентина в світі продають від 3 до 5 мільйонів троянд.  Згідно римської версії, прекрасна дівчина на ім'я Троянда була улюблена всіма хлопцями невеликого села. Але Троянда була холодна до всіх поклонників, оскільки їх визнання відрізнялися банальністю. Одного разу хлопці збунтувалися проти Троянди, виламали двері її будинку і убили дівчину. Богиня Діана була дуже обурена цією подією, тому Розу вона перетворила на прекрасну квітку, а хлопців – в шипи троянди.

Учитель: Троянда має свою мову, залежно від кольору. Якщо ви хочете зробити правильний вибір, потрібно знати, що:                                                                Червоні троянди означають «Я люблю тебе»;                                                    Букет, що поєднує червоні і білі троянди символізує дружбу і тепле відношення;                                                                                                          Рожеві троянди несуть в собі витонченість і елегантність;                                Жовті – радість;                                                                                                            Бордові троянди – комплімент жінці і її зовнішності;                                                    Білі троянди говорять: «Ти божественна»;                                                                  Роза блідих відтінків символізує дружбу;                                                               Букет троянд, що розпустилися, символізує подяку.

Серце.  Відвіку люди вірили, що такі відчуття як любов, ненависть, успіх, гнів, подяка і дружба знаходяться в людському серці. З популяризацією свята всіх закоханих, серце стало символом любові. Учитель: Зараз кожен із Вас отримає сердечко на якому ви зможете висловити гарні побажання коханим і ми разом із вами сформуємо велике серце кохання на Землі.

Валетинки.  Перша валентинка побачила світ в 1415 році з легкої руки Чарльза, Герцога Орлеанського. Він знаходився у в'язниці і писав своїй дружині любовні послання з камери. Сама старовинна валентинка, що збереглася до наших днів, знаходиться в Британському музеї. У Англії валентинками відвіку обмінювалися замість подарунків, роблячи листівки з кольорового паперу і підписуючи різноколірним чорнилом. Розквіт валентинок був в 18 столітті, а в 19 – вони придбали серійне виробництво. Тоді валентинки друкували чорно-білим чорнилом, а малюнки робили на фабриках вручну.

C:\Users\GPK\Desktop\ГС 2019\Години спілкування 2019\Семирод С. М. Год. сп\DSC06917.JPGШоколад.  Шоколад і цукерки – невід’ємний атрибут 14 лютого. Шоколад був відкритий ацтеками в Центральній Америці. Колумб привіз какао-боби в Європу, але виготовляти з них шоколад стали лише в 1847 році. Казанова під час зваблювання дам, віддавав перевагу шоколаду як приманці, на відміну від шампанського. Першу коробочку шоколаду у формі серця створив Річард Кадбері в 1861 році.

Роксолана і Сулейман. Не обов’язково бути красунею, щоб із сотень жінок обрали саме тебе! Справжні чоловіки обирають серцем. І лише справжні жінки достатньо мудрі та люблячі, щоби залишаючись рабинею повноцінно керувати цілою державою.

Який же треба було мати характер, яку красу, розум і чари, щоб ще в першій половині ХУІ століття поставити себе так високо й незалежно, як це зробила українка з Рогатина Настя Лісовська.

І тому справжній пам’ятник Їй уже стоїть. І не в Стамбулі, а на рідній землі України, в містечку Рогатин, що на Івано-Франківщині.

Ще в 1514 році Буковину загарбав турецький султан Селім І, син якого, сулейман, через кілька років одружився з українською полонянкою, яку ординці захопили в неволю та й продали на ринку невільників у гарем Сулеймана. Саме в 1821 році він почав султанувати.

Але – якою ж мала бути сила кохання, щоб всесильний володар розпустив свій гарем і не хотів більше нікого знати з жінок, окрім своєї Хуррем! Такого не було ні з ким із його попередників – дивувалися іноземні посли з багатьох країн світу.

І лише їй одній Сулейман Пишний звелів побудувати величний мавзолей, наче самому султанові. Цей мавзолей зберігається до наших днів. Жодна з безлічі султанських жінок впродовж тисячолітньої історії Османської імперії не була похоронена так пишно, як та, 54-річна султанша, українка за походженням

C:\Users\GPK\Desktop\ГС 2019\Години спілкування 2019\Семирод С. М. Год. сп\DSC06920.JPGАнжеліка і Жофрей. Від ненависті до любові один крок. Усвідомивши, що за суворою зовнішністю прихована справжнє достоїнство, честь та непідробна доброта, Анжеліка по справжньому закохалася у свого чоловіка. І те, яку силу має справжнє почуття, доводить історія Анжеліки і Жофрея. Закохана жінка аж ніяк не слабка, і здатна на все, тільки не на зраду.

Мавка і Лукаш. Історія кохання Мавки і Лукаша, хоч і вигадана, але повчальна. Це саме той випадок, коли одному із пари потрібно дорости до іншого, піти проти своїх принципів. Коли ви сприймаєте світ по-різному, лише любов змушує подивитися на нього під одним кутом.

Боні і Клайд. Адреналін, драйв та ризик, пристрасть і вогонь почуттів... Проте, якщо кохання перетворюється на наркотик, це може мати негативні наслідки. Для цієї парочки гангстерів не було нічого святого, окрім їхньої любові. Романтично, хоч і трагічно…

Джейн Ейр і Рочестер. Іноді ліки від самотності можна знайти в компанії такої ж самотності. В одному із найвідоміших романів Шарлоти Бронте розкрито зовсім інше бачення любові. Двоє закоханих, швидше за все не були б разом, якби не обставини. Можливо, через схильність Рочестера до полігамії, або недовірливість Джейн. Але, після довгих випробувань, їхні серця все ж поєднуються.
Майстер і Маргарита. Любов на межі містики, сліпа і відважна. Хтозна, чи став би Майстер собою, якби не віра Маргарити у його талант? Бо істинне кохання не знає сумнівів, і двоє завжди здатні на більше, ніж хтось один. Роман Булгакова навчить не боятися навіть найсильніших почуттів.

Ромео і Джульєта. І наостанок історія про найчистіше і найтрагічніше кохання за всю історію мистецтва. Але й у реальному житті вона може згодитися. Ворожнеча, підлість і зло безсильні перед справжнім почуттям. Адже стосунки Ромео і Джульєти доводять, що тільки кохання здатне змінити світ.

Учитель. Кохання здатне творити чудеса і спопеляти душу. Романтичне і водночас болісне. Часто це почуття спонукає до вчинків, на які навряд чи б хтось наважився, якби не кохав. Величний Тадж-Махал – свідчення любові індійського імператора до своєї дружини. Ця монументальна споруда, зведена у 17 столітті, досі нагадує людям у кожному куточку Землі про найромантичнішу історію кохання.

C:\Users\GPK\Desktop\ГС 2019\Години спілкування 2019\Семирод С. М. Год. сп\DSC06916.JPGХоча в Україні немає таких монументальних пам’яток, присвячених коханню, та це не означає, що українці кохають з меншою пристрастю. Кращі романтичні історії про любов відомих українців та іноземців, які знайшли кохання в Україні, живуть віками.

 Богдан Хмельницький і Мотрона Чаплинська. Великий гетьман одружувався тричі. Та найромантичніша історія кохання Богдана розпочалася під час другого одруження. Ще будучи у шлюбі з Ганною Сомко, гетьман закохався у юну Мотрону. Дівчина працювала у родовому обійсті Хмельницьких у Суботові. Нині на території хутора гетьмана – Суботівський історичний музей. 

Після смерті першої дружини у Богдана і Мотрони зав’язався роман. Вони почали жити як подружжя. Однак на родове обійстя напав суперник Хмельницького Даніель Чаплинський. Він захопив обійстя Хмельницького у Суботові і змусив Мотрону з ним одружитися. І Богдан нічого не міг з цим вдіяти. Та значні виграші у важливих битвах, зокрема під Корсунем, зробили поблажливішими духівників. У 1648 році Богдана обвінчали з Мотрею «заочно». Молода під час церемонії була в Чигирині.

Та цій історії не судилося мати щасливе закінчення. Син Хмельницького Тиміш не злюбив мачуху. У той час, коли гетьман був у поході, Мотрону стратили у Чигирині, саме за його ініціативи. Причиною стали чи листування з колишнім чоловіком,  чи навіть спроба пограбувати родинну скарбницю. Ця таємниця не розкрита і досі. Богдан Хмельницький важко переживав цю втрату. Історики навіть припускають, що це стало однією з причин поразки гетьмана під Берестечком.
 

Гетьман Іван Мазепа і Мотря Кочубеївна

C:\Users\GPK\Desktop\ГС 2019\Години спілкування 2019\Семирод С. М. Год. сп\DSC06918.JPGЛюбов 65-річного чоловіка у 16-річної дівчини! Багато скептиків не вірили у щирість цих почуттів. Гадали, що або ж Мазепа на старості літ вирішив себе трохи потішити молодою Мотрею, або ж Мотря просто забажала стати гетьманшею.  Мотря та Іван часто зустрічалися в обійсті Кочубеїв, доки ворожнеча між батьками та Мазепою не сягнула апогею. На жаль, Кочубеї були категорично проти їхнього шлюбу. Адже Іван Мазепа, крім того, що був майже на 50 років старший, ще й доводився дівчині хрещеним батьком! А батько Мотрі Василь Кочубей був суперником Мазепи. Дуже вже йому хотілося отримати гетьманську булаву!

Через спротив батьків побратися Івану та Мотрі так і не вдалося. Хоча Мазепа продовжував писати дівчині палкі листи із зізнаннями у вірності та коханні. До наших часів збереглося 12 листів, які просто дихають цією забороненою любов’ю. Врешті, у 1707 році Мотрю силою видали заміж. Та, вочевидь, дівчина не знайшла щастя у подружньому життя. Мотря перебралася до Києва, у Флорівський монастир. Там жила і мати Мазепи, з якою Мотря розмовляла темними зимовими вечорами про коханого Івана. Після її смерті дівчина поїхала поближче додому. У Полтаві Мотря стала послушницею Пушкарівського монастиря. Тут дівчина зберігала вірність своєму коханому Іванові до кінця життя.

Поховали Мотрю у 1852 році біля монастирської церкви – Вознесенського храму. Мотря Кочубеївна пережила свого коханого на 43 роки, проте залишилася йому вірною!

Ференц Ліст і Кароліна Вітгенштейн

Знаменитий композитор і музикант Ференц Ліст знайшов своє кохання саме в Україні. Ця романтична історія кохання трапилася у Києві у 1847 році. Тоді знаменитий композитор гастролював Україною. Ліст пробув у Києві 10 днів. Під час концерту у Контрактовому домі він і познайомився із Кароліною. Жінка віддала за квиток на благодійний концерт найбільшу суму – 100 карбованців золотом. Тож композитору було дуже цікаво глянути на неї.

Кароліна Вітгенштейн запросила композитора до свого маєтку у Воронівцях, що на Вінниччині. Саме там композитор написав низку пісень та п’єс, присвячених Україні. Відомий композитор та княгиня Вітгенштейн закохалися один в одного. Та на перешкоді їхньому коханню був шлюб Кароліни. Багато років вона добивалася розлучення. Та вільною стала тільки після смерті чоловіка. Проте і на цьому не завершилися біди Кароліни та Ференца. Освятити їхній шлюб католицькі духівники відмовилися. Розчарувавшись у житті, Ліст віддалився від мирської суєти і від Кароліни.

Та у заповіті відомий композитор написав про свою кохану: «Вона – джерело всіх моїх радощів і цілителька моїх страждань». Кароліна пережила свого коханого всього на півроку… Цікавий факт: у Воронівцях місцеві мешканці поставили пам'ятник на честь Ференца Ліста, а також назвали вулицю іменем великого композитора.  Артур Ґротт і Ванда Монне.

C:\Users\GPK\Desktop\ГС 2019\Години спілкування 2019\Семирод С. М. Год. сп\DSC06921.JPGМихайло Булгаков і Тася Лаппа

 «Я повинен вибачитися перед Тасею». Такими були одні з останніх слів письменника Михайла Булгакова. А згадав він в останні хвилини про свою першу дружину Тетяну Лаппу.

Вони познайомилися ще в юнацькому віці. Не раз зустрічалися у родинному будинку на Андріївському узвозі, який нині є музеєм Булгакова. Попри спротив батьків, обвінчалися. Шлюб Михайло та Тася взяли у церкві Миколи Доброго. На жаль, до нинішніх днів збереглася тільки дзвіниця.

Будинок на Андріївському узвозі під номером 38 став притулком для молодої пари у 1913 році. У матеріалі «Маршрут по Булгаківському Києву» згадана ця оселя та перелічено безліч інших місцин, у яких, без сумніву, бували Булгаков і Лаппа.  Та на молоде подружжя чекали дуже складні роки. Разом вони були у різних куточках Росії. Важка робота, злидні, фронт – це зламало Михайла Булгакова. Він підсів на морфій. Тася змушена була продавати сімейні дорогоцінності, щоб дістати для чоловіка наркотик. Згодом Булгаков поїхав на лікування, та позбавити Михайла цієї згубної звички змогла тільки Тася. Вона розбавляла морфій водою, з кожною дозою води було більше, а наркотика менше. Врешті, Булгаков позбувся наркозалежності. Та це були не останні незгоди подружжя. Згодом Михайло захворів тифом. Щоб вилікувати чоловіка, Лаппа продала обручки… За словами Тетяни, це і дало остаточну тріщину в шлюбі. Коли Булгаков як письменник став на ноги, подружжя розійшлося… У Михайла були ще дві дружини, та на смертному ложі він згадав єдину – свою Тасю.

Луїджі Педутто і Мокрина Юрзук

Не слід сумніватися, що сучасність теж сповнена романтичними історіями. Італієць Луїджі та українка Мокрина зустрілися у таборі для військовополонених, в Австрії. Їхні стосунки тривали два роки. У 1945 році пару розлучили. З часом вони повернулися кожен на свою батьківщину. І Мокрина, і Луїджі завели сім’ї. Минуло 60 років з моменту останньої зустрічі. Тільки у 2004 році вони побачилися знову.

Ця зустріч увійшла в сучасну історію як надзвичайно романтична. Адже зустрілися  Луїджі та Мокрина в ефірі студії відомого телешоу. Їх бачили мільйони телеглядачів і плакали від щастя разом із героями. Їхні обійми після 60 років розлуки увіковічнив у монументі київський скульптор. Тож у Маріїнському парку назавжди поселилися бронзові «Луїджі та Мокрина».  

Уже не молодий італієць після стількох років розлуки запропонував жінці руку та серце. І це – на 90-му році життя! Але, на жаль, серце Луїджі не витримало. Чоловік помер у 2013 році. Зустрівшись знову, вже в поважному віці, Луїджі та Мокрина не припиняли спілкуватися протягом кількох років, до смерті італійця. Жінка приїздила до Італії. Чоловік часто бував у Києві. Тому, хоч і не вінчані, вони все ж змогли віднайти своє щастя на схилі літ!

Пронести кохання через десятиліття! Подібного забажає кожен. Просити такої милості приїздять пари до Самбора. Саме у цьому містечку на Львівщині, у місцевій церкві Різдва Пресвятої Богородиці зберігаються мощі святого Валентина, покровителя закоханих. 13 лютого священні останки виносять для поклоніння прихожан. Тож поспішіть, якщо бажаєте отримати благословення на щасливе сімейне життя! І хто знає, може, саме про вашу романтичну історію кохання напишуть письменники чи знімуть фільм режисери.

C:\Users\GPK\Desktop\ГС 2019\Години спілкування 2019\Семирод С. М. Год. сп\DSC06929.JPGУ всі часи поети схилялися перед любов’ю.

Розкажу тобі думу таємну.

Дивний здогад лине повік:

Я залишуся в серці твоєму

C:\Users\GPK\Desktop\ГС 2019\Години спілкування 2019\Семирод С. М. Год. сп\DSC06930.JPGНа сьогодні, на завтра, навік.

І минатиме час, нанизавши

Сотні вражень, імен і країн, –

На сьогодні, на завтра, назавжди! –

C:\Users\GPK\Desktop\ГС 2019\Години спілкування 2019\Семирод С. М. Год. сп\DSC06927.JPGТи залишишся в серці моїм.

А чому? То чудна теорема,

На яку ти мене прирік.

То все разом, а ти – окремо.

 

«Любов – великий учитель». (Мольє)

«Любити –

означає жити серцем.

Любити –

значить діяти».

 

«Любов –

це казна щастя, чим більше вона дає, тим більше отримує».

«Любов –

це теорема, яку треба доводити   все  життя».

 

«Той не кохав,

хто зразу не закохувався».

(Шекспір).








https://ua.igotoworld.com/frontend/webcontent/images/tours/1029488_800x600_hmelnickii.jpeg 

https://ua.igotoworld.com/frontend/webcontent/images/tours/1029466_800x600_chygyryn_golosukraine.jpg

Богдан Хмельницький і Мотрона Чаплинська

 

https://ua.igotoworld.com/frontend/webcontent/images/tours/1029469_800x600_0WtaJ_croper_ru.jpeg
Гетьман Іван Мазепа і Мотря Кочубеївна


https://ua.igotoworld.com/frontend/webcontent/images/tours/1029470_800x600_8Voznesenska_cerkva_kochubejivna_wiki_Roman333%29.jpg 

https://ua.igotoworld.com/frontend/webcontent/images/tours/1029479_800x600_list.jpeg

Ференц Ліст і Кароліна Вітгенштейн


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://ua.igotoworld.com/frontend/webcontent/images/tours/1029486_800x600_italijecn-v.jpg

Луїджі Педутто і Мокрина Юрзук



https://ua.igotoworld.com/frontend/webcontent/images/tours/1029487_800x600_weloveua.jpg
 

docx
Додано
23 березня 2020
Переглядів
2154
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку