Година спілкування на тему: Професійний шлях кваліфікованого робітника.

Про матеріал
Презентація до плпну проведення години спілкування зі здобувачами освіти закладу професійно-технічної освіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГОДИНА СПІЛКУВАННЯ НА ТЕМУ : Професійний шлях кваліфікованого робітника. Класний керівник: Андрій БОРОВИК

Номер слайду 2

МЕТА : ознайомити здобувачів освіти з поняттям «кваліфікований робітник», «працевлаштування», «функціональні обов’язки». Сприяти формуванню ціннісного ставлення до праці ; допомогти здобувачам освіти дати оцінку своїм компетенціям, виховувати відповідальність під час роботи, упевненість, що професійні знання та навички здобуті під час навчання неодмінно знадобляться їм в майбутньому.

Номер слайду 3

Кваліфікований робітник – це освітньо-кваліфікаційний рівень робітника, який на основі повної або базової загальної середньої освіти здобув спеціальні уміння та знання, має відповідний досвід їх застосування для вирішення професійних завдань у певній галузі народного господарства.

Номер слайду 4

Працевлаштування – це система організаційних, економічних і правових заходів, направлених на забезпечення трудової зайнятості населення. У широкому значенні працевлаштування об’єднує всі форми трудової діяльності, що не суперечать законодавству, включаючи самостійне забезпечення себе роботою, в тому числі індивідуальну трудову діяльність, підприємство тощо. У вузькому значенні під працевлаштуванням розуміють такі форми трудової діяльності, які спрямовуються при сприянні органів держави або недержавних організацій на основі ліцензування.

Номер слайду 5

Функціональні обов’язки – це широке поняття, загальне коло тієї діяльності, яку зобов’язаний виконувати працівник. Вони розкриваються в загальному вигляді цілі й завдання фахівця. Функціональні обов’язки визначаються Трудовим договором.

Номер слайду 6

Вправа: «Кваліфіковані робітники – майбутнє країни»Завдання: На екрані зображені професії, назвіть їх основні функції для майбутнього України:

Номер слайду 7

БУДІВЕЛЬНИК

Номер слайду 8

КУХАР

Номер слайду 9

ПЕРУКАР

Номер слайду 10

КРАВЕЦЬ

Номер слайду 11

Вправа: «Посада – обов’язки»Робота в групах. Здобувачі освіти об’єднуються в дві групи. Кожна група на екрані має перелік обов’язків. Команди презентують роботу групи. Завдання: Порадившись між собою, необхідно визначити, до якої посади належать обов’язки, обґрунтувати чому саме так:

Номер слайду 12

1 група: Слідкувати за бракеражем в холодильниках, відповідати за роботу кухарів, організовувати робочу зміну;Зустрічати відвідувачів закладу, робити розсадку, бронювання столів;Отримувати посуд в складських приміщеннях, робити попереднє сервірування столів, приймати замовлення у відвідувачів.2 група: Готувати страви за замовленням, організовувати робоче місце, вміти раціонально використовувати продукти;Слідкувати за роботою офіціантів, допомагати вирішувати конфліктні ситуації в обідньому залі, розробка графіків роботи офіціантів;Приймати продукти харчування, слідкувати за видачою продуктів, слідкувати за умовами зберігання сипучих продуктів.

Номер слайду 13

Вправа : «Закон - роботодавець»Завдання: назвіть приклади порушення роботодавцем умов договору …

pptx
Додано
29 листопада 2023
Переглядів
57
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку