Година спілкування "Правила ввічливого школяра"

Про матеріал
Година спілкування "Правила ввічливого школяра." Цей матеріал є помічником класного керівника, щоб нагадати дітям про правила поведінки в школі. Можна використовувати під час проведення виховних годин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Година спілкування: «Правила ввічливого школяра» Ппппп Підготувала: Ю.С.Курик

Номер слайду 2

Ма-ма-ма – ой, весела вже зима! Ло-ло-ло – скільки снігу намело. Мі-мі-мі – дуже раді ми зимі. Лі-лі-лі – ми ще дітоньки малі. Мо-мо-мо – пташкам корму ми дамо. Му-му-му – а морквину кому? Ям-ям-ям – цим білесеньким зайцям.

Номер слайду 3

Візитка школяра Як тебе звуть? Яке твоє прізвище? Скільки тобі років? В якому класі ти вчишся? Твої захоплення.

Номер слайду 4

Ти живеш у суспільстві людському. Без людей ти не зміг би прожить. І хоч правил багато є в ньому, Ти всі правила мусиш завчить.

Номер слайду 5

«Ввічливий школяр» – вихований, розумний, чемний, охайний учень. Це учень, з якого беруть приклад усі інші. А для цього треба знати Правила для учнів.

Номер слайду 6

«Збери ромашку»

Номер слайду 7

«Скринька народної мудрості» Знання - людині, а навчився. Мудрим нiхто не родився, а невчення — тьма. Вчення - свiт, а з лiсу виводить. Наука в ліс не веде, що крила - пташинi.

Номер слайду 8

Гра «Мовчанка» 1. Учень запізнився на урок. Зайшов до класу, не привітався з вчителем, і без дозволу сів за парту. Чи правильно вчинив хлопчик? 2. У Оленки поганий настрій. Вона непривітна іде по коридору, зустрівши вчителя, опустила очі і не привіталась. Чи правильно зробила Оленка? 3. Наталка, пообідавши в їдальні, занесла посуд і подякувала кухареві за смачний обід. 4. Сергійкові подарували ніж. Він захотів похвалитись перед друзями своїм подарунком, приніс до школи ніж. Чи правильно зробив хлопчик?

Номер слайду 9

Виправ помилки: 1. Чемний хлопчик завжди смикає дівчаток за коси. 2. Ввічливі діти ніколи не поступаються місцем старшим. 3. Виховані діти обгортку від цукерки викидають на тротуар. 4. Усі діти переходять вулицю на червоне світло світлофора. 5. Виховані діти завжди лазять по деревах. 6. Дівчатка витирають руки об сукню.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Гра «Так чи ні». Перед їжею помити руки; вранці я не вмиваюсь; мої черевики чистить мама; вранці швидко прибираю своє ліжко; завжди обгортаю підручники; постійно відриваю ґудзики; забуваю причесатися; постійно чищу зуби.

Номер слайду 12

«Словник ввічливого школяра» Вчасно йди завжди до школи Та не спізнюйся ніколи. Вчись раніше пробудитись, Щоб до школи не спізнитись. Чемним будь, завжди вітайся. І при цьому — усміхайся. Всіх вітай: дітей, батьків, Друзів і учителів.

Номер слайду 13

Слухай вчителя уважно І веди себе поважно. Щоб зуміли все зробити Та все добре зрозуміти. На уроці не гукай, Завжди руку піднімай. Там, де шум і крик буває, Працездатності немає.

Номер слайду 14

На перерві в ігри грайся, А не бігай, не штовхайся. Як ведеш себе негоже — Завжди травма бути може. По перилах не з'їжджай. В гру на східцях теж не грай. Сходи - це вже небезпека, Й до біди тут недалеко.

Номер слайду 15

В школу з книжкою ідіть. Зайві ж речі не беріть. Ними можна травмувати. Всім про це потрібно знати. Книжка всім знання дає. В кожній щось цікаве є. Тож по книжці не малюй Та не рви її, не псуй.

Номер слайду 16

В нашій школі — учень ти. Скрізь дотримуйсь чистоти. Слідкувати завжди треба, Щоб порядок був у тебе.   У їдальні всі їдять, Там не бігають — сидять. Як їси — не поспішай. Все прожуй, тоді ковтай.   В туалет йдуть при потребі. Чистота там завжди треба. Пам'ятай, що ти — людина Й знати правила повинна.

Номер слайду 17

Школа - це твій рідний дім. Будь господарем у нім. Парти бережи і стіни, Скрізь поводь себе відмінно.

Номер слайду 18

Наполегливо учися- У житті це знадобиться. Вчитись ти прийшов до школи. Не забудь про це ніколи!

Номер слайду 19

Що таке добре і що таке погано?

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

«В гостях у загадок» По папері він гуляє, Різні речі зображає, Гарний хлопець-молодець! Хто це? Звісно ж, (олівець)

Номер слайду 24

Худорлява і вертлява, На папір біжить у справах, Букви й знаки залишає,- У пеналі спочиває. ( Ручка)

Номер слайду 25

Порахує сантиметри, А як треба- міліметри, Рівно лінії проводить, З олівцем за ручку ходить. ( Лінійка)

Номер слайду 26

Щоб поводитись гарно і чемно, Та здоров’я, й життя зберегти, З тим, хто правила знає, приємно Спілкуватись і разом іти.

ppt
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
Інкл
Додано
24 листопада 2023
Переглядів
176
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку