Година спілкування "Стів Джобс"

Про матеріал
Година спілкування "Стів Джобс", розрахована на учнів старшого шкільного віку.
Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стів Джобс: геній і борець. Стів Джобс: "Смерть - це, напевно, найкращий винахід Життя"

Номер слайду 2

"Стів стоїть у ряду найбільших американських новаторів - досить сміливий, щоб мислити не так, як усі, достатньо рішучий, щоб вірити в свої здібності змінити світ, і достатньо обдарований, щоб це зробити", - президент США Барак Обама

Номер слайду 3

іPodi. Phonei. Pad

Номер слайду 4

"Ніхто не хоче вмирати. Навіть той, хто прагне на небеса, не хоче померти, щоб туди дістатися. У той же час, смерть для всіх нас – кінцева зупинка. Ніхто поки її не уникнув. Так воно і повинно бути, бо смерть – кращий винахід життя. Смерть – причина змін, що очищає старе, щоб дарувати шлях новому... Не витрачайте відпущений вам час на те, щоб жити чужим життям... майте сміливість прислухатися до серця й інтуїції. Якимось чином вони знають, ким ви хочете стати. Все інше вторинне"

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Перегляд файлу

Тематичне інформування

Тема: Стів Джобс: геній і борець

Мета: ознайомити учнів з історичною постаттю в комп’ютерній індустрії Стівом Джобсом, дати можливість дітям упевнитися, що успіх залежить від власних зусиль і від співпраці з іншими, формувати у дітей тверде переконання в необхідності та любові до своєї професії, спонукати до усвідомлення ними необхідності життя.

Обладнання: комп’ютер, проектор, мультимедійна дошка.

План

  1. Оголошення теми та мети.
  2. Повідомлення учнів.
  3. Показ відеофільму.

І. Оголошення теми та мети.

Вчитель. Тема нашого тематичного інформування «Стів Джобс: геній і борець».  Мабуть кожній людині знайома емблема «надкушене яблуко». Що вона означає? Яку компанію відображає? Так вірно це емблема комп’ютерної корпорації Apple. Саме Стів Джобс став засновником цієї корпорації, яку почав створювати в гаражі своїх батьків. Але на жаль на даний час цієї визначної людини немає в живих.

ІІ. Повідомлення учнів.

Учень 1. 5 жовтня 2011 року зупинилося серце американського бізнес-магната і винахідника, засновника корпорації Apple Стіва Джобса.

Учень 2. "Стів стоїть у ряду найбільших американських новаторів - досить сміливий, щоб мислити не так, як усі, достатньо рішучий, щоб вірити в свої здібності змінити світ, і достатньо обдарований, щоб це зробити", - так відреагував на смерть Джобса президент США Барак Обама.

Учень 1. Джобс набув репутацію вимогливого перфекціоніста, одержимого деталями, який міг зробити нішевий продукт популярним серед публіки, яка не розбирається в комп'ютерах. Джобс став культовою фігурою. Він представив світу кольоровий комп'ютер iMac, потім iPod і iPhone. Пішов з життя буквально через день, після того як Apple, показав останню модель смартфона iPhone 4S.

Учень 2. На початку 2003-го року у Джобса виявили рак підшлункової залози. У квітні 2009-го йому зробили операцію з пересадки печінки, і лікарі назвали перспективи пацієнта чудовими.

Однак у січні 2011-го керівництво компанії Apple оголосило, що Джобс йде на невизначений час за станом здоров'я. Повернувшись до керівництва компанією, Джобс в серпні подав у відставку з поста генерального директора корпорації, перейшовши на посаду голови ради директорів.

Учень 1. Як сказав сам Джобс у своїй знаменитій промові в Стенфорді в 2005 році:

"Ніхто не хоче вмирати. Навіть той, хто прагне на небеса, не хоче померти, щоб туди дістатися. У той же час, смерть для всіх нас – кінцева зупинка. Ніхто поки її не уникнув. Так воно і повинно бути, бо смерть – кращий винахід життя. Смерть – причина змін, що очищає старе, щоб дарувати шлях новому... Не витрачайте відпущений вам час на те, щоб жити чужим життям... майте сміливість прислухатися до серця й інтуїції. Якимось чином вони знають, ким ви хочете стати. Все інше вторинне".

Учень 2. Винаходами Стіва Джобса є:

Apple Macintosh. Перший популярний персональний комп'ютер, у якому використано графічний інтерфейс.

Учень 1. іPod. Це торговельна марка портативних медіаплеєрів компанії Apple Inc., яку було випущено у продаж 23 жовтня 2001 року.

Учень 2. iPhone. У 2007 році Стів Джобс представив світу iPhone, який, поступивши у продаж в червні. Швидко було продано більше 6 мільйонів екземплярів, і iPhone зрівнявся за популярністю з деякими марками, які були присутні на ринку роками. iPhone - це не тільки мобільник, це також точка виходу в Інтернет з просунутим користувальницьким інтерфейсом і великою бібліотекою додатків, створених великою армією програмістів Apple і просто ентузіастів.

Учень 1. iPad. Серія планшетних комп'ютерів від Apple Inc.

Вчитель. Але як не дивно геніальні люди, бувають дещо дивними. Адже Стів водив автомобіль (Mercedes SL55 AMG) без номерних знаків і завжди паркувався на місцях для інвалідів (утім після перенесеної 2009 року операції з пересадки печінки він став мати на це право). Ходили чутки, що Стів використовував штрих-код замість знаків. Штраф за їзду без номерів — 250 $. Завжди вдягався однаково — чорна водолазка, джинси Levi's (модель 501) і кросівки New Balance (моделі 991 і 992). Його прадід по материнській лінії — іммігрант з Росії. Річна зарплата Джобса після повернення в Apple становила 1 долар США.

ІІІ. Показ відеофільму

ІV. Підведення підсумків

 

zip
Додано
26 березня 2019
Переглядів
838
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку