Година спілкуваня А на моїй землі іде війна,

Про матеріал
Заходи присвячені темі війни для учнівського сприйняття завжди важкі,а коли треба довести до учнів ,що памятати своїх героїв,знати історію країни -тут слід ретельно продумати кожен момент зустрічі.
Перегляд файлу

В.Вітаємо вас на нашому заході присвяченому  Дню миру,людям які захищали наші кордони від фашистської навали та воїнам які воюють на сході України захищаючи нашу землю сьогодні.

 

-На честь усіх полеглих, на честь усіх тих, хто не повернувся з війни, запалимо свічку і хвилиною мовчання вшануємо память героїв.

-Найстрашніша війна,в якій була задіяна 61 держава знаселенням 1 млрд. 700 млн. людей  – це близько 80% усього населення планети. 90 млн. мирних людей, 110 млн. солдат ця війна зробила каліками, 55 млн. людей знищила, з них 10 млн. в Україні. 13 млн. дітей знищили фашисти. Лише в Освенцімі загинуло 800 тис. дітей.  В цьому році минає 71 річниця  коли Україна та ввесь світ  були звільнені від фашистських загарбників. Та скільки б не прошло років і десятиріч, ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю, розуму над безумством, гуманності над варварством.

 

-1418 днів та ночей тривала війна. За перший день війни загинуло 18655 людей, за годину – 777, за хвилину – 13 людей. А це ж були чиїсь сини, дочки, брати, сестри, чоловіки, дружини, батьки, матері, дідусі,бабусі.

 війна – це страждання, горе, втрати, сльози; це безіменні герої, невідомі могили. Ми маємо про це знати, щоб ніколи не було війни на нашій землі, щоб те,що відбувається зараз на нашій землі припинилося.

    Ми повинні памятати:

    Всі на світі чесні люди,

    І дорослі і малі,

    Хочуть миру скрізь і всюди,

    Хочуть миру на землі.

 

У всіх людей своя святиня

Куди не глянь і не спитай,

Рідніша їм своя пустиня,

А ніж земний в пустелі рай.

Нема без кореня рослини,

А не людей без батьківщини.

Ведучий 2.  71 рік Україна не знала війни. Наш народ пишався тим що у буремні 90 – ті,Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу тепер. Ще  2 роки  тому ми з вами не знали дуже багатьох слів пов’язаних з війною,тепер же майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій. Ще рік тому ми не особливо звертали увагу на слова «слава Україні – Героям слава»,а тепер ці слова набули нового змісту.

В2.Наразі вже точно зрозуміло,кому ці слова адресовані,і ні в кого немає сумнівів,що ці герої – хлопці що зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України,лікарі які в мирний час повертають поранених в АТО з того світу,волонтери на плечах яких тримається наша армія.

Ведучий 1. Слова «Слава Україні – Героям слава» перестали бути просто вітанням це вже віддання шани найкращим,котрі у найважливіший момент нашої держави не злякалися і пожертвували собою заради своєї Батьківщини,а також є засвідченням справжнього патріотичного подвигу.

В2.Коли перед очима кадри з новин,фото поранених та загиблих героїв,дивлячись їм у вічі ,ми розуміємо,що вислів «душу й тіло ми положим за нашу свободу» став для сучасної історії української нації не просто словами з гімну,це стало станом душі.

Ведучий 2 . В результаті бойових дій в Україні загинули 2905 людей (і це лише офіційні данні про тих кого вдалося ідентифікувати та захоронити),в тому числі 28 дітей. Поранення отримали 7640 людей. Солдати  добровольчих загонів та регулярної армії віддали життя за кожного з нас!

В.Але нашу Батьківщину,нашу Україну зламати не можна.             Як птах фенікс вона відроджується із попелу,стає міцнішою,сильнішою.

В.серед наших земляків  теж є мужні хлопці – учасники АТО.І сьогодні до нас завітав ………………………… 

Надати слово.

Питання учаснику бойових дій у зоні АТО.                                                                                            – «Чи страшно Вам воювати?».

– «Які ваші дії, коли на вас нападають

– «Як часто і чим допомагають вам волонтери?»

– «Коли закінчиться війна?»

Вручення  листів на Схід.

 

 

А на моїй землі іде війна.

А на моїй землі іде війна,
Стріляють танки і ревуть гармати.
Сповита горем, в чорному вбранні,
Сльозами вмилась не одна вже мати.

Найкращі з кращих падають від куль,
Грудьми своїми землю прикривають.
Сумним набатом в селах і містах,
Звучать слова: « Герої не вмирають!»

Вони живуть навіки у серцях
І в пам’яті народу України.
І не дозволять нашим ворогам
Перетворить Вітчизну на руїни.

Ми вистоїм. Здолаємо катів,
Як маків – цвіт розквітне Україна!
На тих місцях, де йдуть тепер бої,
В земнім поклоні схилиться калина.

 

В: Хай живе Україна!!!!!!!!!!!Слава Україні – Героям слава!!!!!!!!!!!!!

 

 

doc
До підручника
Історія України (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Струкевич О.К., Романюк І.М., Дровозюк С.І.)
Додано
8 серпня 2019
Переглядів
612
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку