Головні і другорядні члени речення. Зв'язок між членами речення.

Про матеріал
Урок української мови у 4 класі. "Члени речення. Головні і другорядні члени речення. Зв’язок слів у реченні" (за підручником "Українська мова і читання" частина 1 Л. Варзацька, Г. Зроль, Л. Шильцова). Метою даного уроку є закріплення знань учнів про головні і другорядні члени речення та зв'язок між членами речення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Головні та другорядні члени речення. Зв’язок слів у реченні. Підготувала вчитель початкових класів Першотравневського опорного ліцею Людмила МОДНА

Номер слайду 2

Слова в реченні, до яких можна поставити питання,є членами речення.(до кого?) До нас (що зробила?) прийшла (яка?) золота (що?) осінь.

Номер слайду 3

Головні члени реченняпідмет присудокхто? що? що робить?Іде дощик.

Номер слайду 4

Другорядні члени реченняусі інші члени речення( де? який? звідки? коли? скільки? куди? кого? ) в якому? в чому? В золотому одязі стоять дерева.

Номер слайду 5

Питання між головними членами речення можна ставити від підмета до присудка і навпаки дмещо? що робить?вітерзвідки?З моряякий?холодний

Номер слайду 6

Підмет - член речення, який вказує, про кого або про що говориться в реченні. Присудок - член речення, який вказує, що говориться про підмет. Підмет і присудок – це основа речення.

Номер слайду 7

Обери правильну відповідь. Підмет – це головний член речення, який вказує…А) про кого або про що говориться в реченні;Б) що говориться про будь-який інший член речення. Присудок – це головний член речення, який … А) вказує, що говориться про підмет;Б) розповідає про всі слова в реченні.

Номер слайду 8

.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дякую за гарну роботу. Ви МОЛОДЦІ !

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
30 жовтня 2023
Переглядів
634
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку