Гра-квест до Дня рідної мови "Подорож в країну Мовознавства"

Про матеріал
Гра-квест до Дня рідної мови "Подорож в країну Мовознавства". Презентація містить 34 слайди (завдання та відповіді). Розрахована на учнів 5-9 класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Квест-гра «Подорож в країну Мовознавства»

Номер слайду 3

Станція «Ерудит»

Номер слайду 4

Державна мова України 2. Частина мови, яка називає ознаку предмета 3. Слова з протилежним значенням 4. Головні члени речення5. Частина мови «Ой!» 6. Префікс у слові прекрасний 7. Частина мови А 8. Скільки звуків у слові «кущ»?Як називається збірник віршів Шевченка?Яка буква в українській мові не має відповідного звуку? Скільки звуків у слові «ходжу»? Розмова двох осіб 13. Остання літера алфавіту 14. Змінна частина слова 15. Розмова двох осіб 17. Що стоїть перед коренем 18. Після яких букв ставиться апостроф?

Номер слайду 5

Станція «Фразеологічна» Завдання: встановити відповідність між фразеологізмами і їх значеннями. Пояснення: фразеологізми на синіх картках, значення — на червоних.

Номер слайду 6

Ахіллесова п’ята. Тримати хвіст бубликом. Душа в п’ятах. Неопалима купина. Бути оптимістом. Те, що живе вічно. Вразливе місце. Дуже страшно

Номер слайду 7

Станція «Народна» Завдання: закінчити прислів’я

Номер слайду 8

1. Без верби і калини 2. Книга вчить, як3. Хто не робить,4. Вовків боятися – 5. Дарованому коневі6. Краще синиця в руках,7. З ким поведешся - 8. Хочеш їсти калачі -

Номер слайду 9

Станція «Кмітливий» Завдання: розгадати ребуси

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Станція «Розвантажувальна»

Номер слайду 24

1. Під яким кущем ховається заєць, коли йде дощ? 2. Без чого не буває криниці? 3. З якого посуду не можна поїсти? 4. Від чого плаває качка? Чи може страус назвати себе птахом? 6. Яким стане білий камінь, якщо кинути його у Чорне море? 7. Від чого у качки лапи червоні? 8. Де є річка без води? 9. Хто бачить свої очі? 10. Як написати «суха трава» чотирма буквами?

Номер слайду 25

Станція музична «Наша пісня солов’їна» Завдання: за асоціативними картинками відгадати пісню та заспівати

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

1. Державна мова України (українська)2. Частина мови, яка називає ознаку предмета (прикметник)3. Слова з протилежним значенням (антоніми)4. Головні члени речення (підмет, присудок)5. Частина мови «Ой!» (вигук)6. Префікс у слові прекрасний (пре-)7. Частина мови А (сполучник)8. Скільки звуків у слові «кущ»?(4)Як називається збірник віршів Шевченка?(Кобзар)Яка буква в українській мові не має відповідного звуку? (Ь)Скільки звуків у слові «ходжу»? (4)Розмова двох осіб (діалог)13. Остання літера алфавіту (я)14. Змінна частина слова (закінчення)15. Розмова двох осіб (діалог)17. Що стоїть перед коренем (префікс)18. Після яких букв ставиться апостроф? (б, п, в, м, ф)

Номер слайду 34

Відповіді1. Під яким кущем ховається заєць, коли йде дощ? (Під мокрим) 2. Без чого не буває криниці? (Без дна) 3. З якого посуду не можна поїсти? (З порожнього) 4. Від чого плаває качка? (Від берега) 5. Чи може страус назвати себе птахом? (Ні, бо він не вміє говорити) 6. Яким стане білий камінь, якщо кинути його у Чорне море? (Мокрим) 7. Від чого у качки лапи червоні? (Від колін) 8. Де є річка без води? (На карті) 9. Хто бачить свої очі? (Той, хто дивиться у дзеркало) 10. Як написати «суха трава» чотирма буквами? ( Сіно)

pptx
Додано
20 лютого 2023
Переглядів
648
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку