Гра-квест «Мовно-літературний вояж» 6 клас

Про матеріал

Сценарій квесту до Дня рідної мови «Мовно-літературний вояж» 6 клас

Перегляд файлу

Сценарій квесту до Дня рідної мови                                                                   «Мовно-літературний вояж» 6 клас

Мета квесту: зацікавити школярів вивченням рідної мови; розвивати бажання більше знати, спостережливість та логічне мислення; вміння самостійно здобувати знання з різних джерел; залучити учнів до активної пізнавальної діяльності; забезпечити самовираження і саморозвиток кожного учасника квесту; виховувати згуртованість та співпрацю в учнівських колективах, вміння працювати в команді.

ПЕРЕБІГ КВЕСТУ

 Учитель. Сьогоднішній квест присвячений Міжнародному дню рідної мови, який відзначається щороку 21 лютого. Сподіваюсь, що ви дізнаєтеся багато нового, продемонструєте свої знання, вміння, навички, і звісно ж, отримаєте позитивні емоції від гри.

ПУНКТ № 1

Завдання 1. «Чорна скриня» За 5 підказок учні повинні відгадати, що знаходиться в чорній скрині (Чим менше підказок використали – тим більший бал)                                            Підказка 1: Найбільший такий предмет має величезні розміри: 6Х3 метри, а його вага становить 492 кілограми. Висота найменшого такого предмета – 0,3 мм. (5 балів) Підказка 2: Один із цих предметів був проданий на аукціоні у 2013 році за 24 мільйони доларів (4 бали)                                                                                                                                                              Підказка 3: Щоб створити цей предмет, людина використовує в середньому 475 годин свого часу (3 бали)                                                                                                                                                              Підказка 4: В Україні такий предмет вперше зʼявився у 1574 році за сприяння Івана Федорова (2 бали)                                                                                                                                                                 Підказка 5: Грецькою це слово звучить як «бібліа» (1бал)                                                                       Правильна відповідь: КНИГА                                                                                                                      Підказка (видає вчитель після того, як учні виконали завдання): Вас чекають у приміщенні, яке може називатися вівліофіка, давні єгиптяни називали його «аптека для душі», а в перекладі з інших мов воно означає «скриня для книжок»                Правильна відповідь: БІБЛІОТЕКА

ПУНКТ № 2

Завдання 2. «Алфавітний калейдоскоп».  Розставте слова в алфавітному порядку.

Герой, ангел, абетка, кара, ахати, альбо, блиск, клопіт, амінь, бій, аблегат, нагляд, гамувати, амбіція                                                                                                                                               Підказка (на листочках): Підкресліть передостанню букву в кожному слові. Якщо правильно виконали завдання, прочитаєте місце наступної зупинки


Абетка

Аблегат

 Альбо

 Амбіція

 Амінь

 Ангел

Ахати

Бій

Блиск

Гамувати

Герой

 Кара

 Клопіт

 Нагляд


Правильна відповідь: КАБІНЕТ ІСТОРІЯ

ПУНКТ № 3

Завдання 3.  «Відгадай загадку».  Яке слово об'єднує 33 букви? (Алфавіт)

Підказка (на листочках): До кого необхідно піти по конверт відгадаєте, якщо розшифруєте тайнопис з цифр (Цифра дорівнює номеру букви в алфавіт і)

18,1;   3,1,22;   28,7,15, 1,32,23,31;   3;   15,1,2,12,18,7,23,12;   1,18,4,16,12,14,22,31,15,19,13;      17,19,3,11

Правильна відповідь: НА ВАС ЧЕКАЮТЬ В КАБІНЕТІ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ

ПУНКТ № 4

Завдання 4. Підказка (на листочках):  Run in the office of Ukrainian language and literature   (біжіть в кабінет української мови та літератури)

ПУНКТ № 5

Завдання 5. «Поетична хвилинка» Відновіть поезію, вибираючи із синонімів слова, що римуються.

Осінь в саду……    (розхлюпалась, розіллялась, розлилась)

Осінь, як повінь червлена,

Вишня в багрець…….   (прибралась, одяглась, нарядилась)

Мов молода наречена

Правильні відповіді:   розлилась-одяглась

ПУНКТ № 5

Ім’я учня,  у якого завдання в конверті, повинно бути таке ж, як і ім’я матері                     Тараса Шевченка (Катерина).

Підказка (на листочках):  знайдіть у кабінеті найбільшу за розміром книгу.                                      На сторінці ….  прочитайте підкреслені букви.

Відповідь: Вітаю Вас. Завдання виконані. Квест успішно завершено.

Підводяться підсумки квесту, переможці нагороджуються подарунками.

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку